Příběhy z devíti světů

Příběhy z devíti světů https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407977/bmid_magnus-chase-pribehy-z-deviti-svetu-g6v-407977.jpg 4 153 28

Bonusový díl k trilogii Magnus Chase a bohové Ásgardu!“ V devíti říších stále není klid. A protože Magnus Chase odjel navštívit sestřenici Annabeth, nezbývá, než aby svou kůži nesli na trh jeho staří známí – odvážná Samirah a její snoubenec Amir, trpaslík Blitzen a elf Hearthstone, drzá Mallory Keenová, lamželezo Nedorost Gunderson, bojovný Týdžej Jefferson a proměnlivá/ý Alex Fierro. Povede se jim pod ochrannou rukou boha Ódina vystopovat hromovládce Thora a znovu oddálit ragnarök, den zkázy?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

9 From the Nine Worlds , 2018


více info...

Přidat komentář

andrejci
10.03.2023 5 z 5

Jak jsem už jednou psala tak doplňkové knížky mám moc ráda. Tady jsem si to užila především proto, že každá kapitola byla z pohledu jiné postavy. Každá řešila něco jiné a nejvtipnější pro mě bylo, že všechny potkala hromovládce.

knizninadsenec
23.02.2023 3 z 5

Bylo to vtipné, romantické, trochu boje. Někdy i komické, když Thor... No, prostě komické.

I když jsem četla, zatím, jen první díl série, tohle bylo takové, že to vůbec nevadilo. Každopádně tomu něco prostě chybělo, trochu více té akce a příběh o hlavní postavě.


HockeyGirl
21.10.2022 3 z 5

Slabá knížka, přečtená za pár dní. Bohužel nebyla tak skvělá, jako další díla. Tento byl takový skoro samostatný, příběhy ze světů byly krátké, ale nedávaly moc smysl. Nic moc čtení, naštěstí krátká knížka, takže mi to ani nevadilo. V každém je poznámka o Thorovi.

HaJC1978
18.08.2022 4 z 5

Pohodové, odpočinkové, trochu moc krátké příběhy ve kterých než to začne být napínavé, je vlastně konec. Takové vyklusání po hlavní trilogii.

Nelly
08.08.2022 3 z 5

Asi už jsem z Riordanových knih vyrostla nebo mi to prostě moc nesedlo - hodně krátké povídky, které svým způsobem spojoval Thor. Bohužel jsem se ani u jedné moc nepobavila - snad až na poslední větu v knize.

DK197
25.06.2022 2 z 5

E-KNIHA: Vzhledem k tomu, že jsem poslední dvě dětské knížky možná trochu nadhodnotila, tak tady budu o něco přísnější. Je to totiž Rick Riordan a ten to prostě umí i líp... Nechci tím říct, že je knížka úplně špatná, ale příběhy jsou prostě moc krátké. A některé z nich skoro o ničem. Takže vlastně jo, dalo by se o knize uvažovat jako o špatné. Já pouze řeknu, že je horší. Naopak mi vůbec nevadilo, že zde nevystupuje Magnus, protože tohle je série, kde jsem si oblíbila asi úplně všechny postavy, tudíž příběhy z jejich pohledu pro mě byly stejně zajímavé. Ale bohužel ten děj je prostě... Taková ochutnávka tohoto světa, u které se vůbec nic nestane, když ji minete. Ale závěrečné Thorovo prohlášení mě neskutečně pobavilo.

Aniday
15.02.2022 5 z 5

stručně milé, přesto napínavé i zábavné... miluju...

DarkNatureHope
09.12.2021

Pro fanoušky MAGNUS CHASE skvělý dodatek.

Škoda, že každá kapitola trvá tak krátce. Krásně se člověk začte a ..další svět.
To je asi tak jediná věc, co mi vadila. :D

AnetLickova
30.08.2021 5 z 5

Moc hezký dodatek k sérii. Každá kapitola mě vtáhla do děje nebo alespoň natolik, abych během čtení každé z nich stihla zapomenout, že se tam má prohnat běžící Thor. :D

Za mě je nejzajímavější příběh z Álfheimu (psaný tedy z pohledu Hearthstona). Bylo hezké vidět napsané jeho myšlenky, když za celé předchozí díly (vskutku nečekaně) nepromluvil. :)

Magnus mi tam až tak nechyběl. Megnuse už bylo hodně ve třech předchozích knihách. ;)

MaDia
27.01.2021 3 z 5

No, čo mám k tomu povedať. S tým, že to nemá ani 150 strán, má to obrovské písmena a veľa prázdnych strán tak sa mi vtíska na jazyk, že je to takmer mrhanie papiera. Áno, bolo to miestami zaujímavé, občas vtipné, niektoré poviedky boli lepšie, iné zasa horšie, ale i keď sa svet i 'hlavný hrdina' menil, stále to bolo iba o jednom... idem, uspejem, vrátim sa... akurát Thor neuspel :D :D to bolo fakt úsmevné a tak jeho knižnej podobe typické.
Chýbalo tomu napätie niečo zaujímavé, čo by to oživilo, spravilo to viac pútavejším. Takto je to len chabý priemer. Rick Riordan je jeden z mojich obľúbených autorov a tak som si to prečítala a je dobré, že som od toho nejak obzvlášť veľa neočakávala, pretože by som to pravdepodobne ohodnotila ešte horšie.
:)

hana4834
17.01.2021 5 z 5

Určitě nejlepší díl z této série

StarPopcorn
17.10.2020 5 z 5

Thorův běh po Devíti světech je nejlepší :D
Jak se vždycky do všeho zaplete je super

ElikaS
29.05.2020 3 z 5

Krátké povídky, které dokreslují svět Magnuse. Líbily se mi, ale přece jen mám radši celé příběhy.

Alex.Barunka
11.05.2020 3 z 5

Příjemný dodatek do světa polobožských. Nic víc, nic míň.

Drako777
01.05.2020 5 z 5

Nádhera, je to jedna z nejlepších knížek o Magnusovi Chasovi. Každá postava prožívá svůj příběh což mě nadechlo, ale chyběl mi tam Magnus sám o sobě.

luboskniha
22.03.2020 3 z 5

Koupil jsem si celou sérii, takže i tyto povídky. Moc mě to nenadchlo, ale ani neurazilo. Jsem rád, že jsem si knihu přečetl, ale kdybych věděl dopředu její obsah a že se jedná o jednotlivé povídky, asi by součástí mé knihovny nebyla.

Terva
02.03.2020 3 z 5

ZAMYSLI SE.
Co je jediná věc,
kterou má devět světů společnou?
Thorovy stopy a smrad, co se za ním táhne?
(Múspellheim)

MOHLO MĚ NAPADNOUT, že podtitul „Příběhy z devíti světů“ bude nějaká bouda. Tohle je podivná sbírka o devíti postavách, které navštíví devět světů. Každá postava navštíví jeden svět. Postavy známe již z předešlé trilogie o Magnusu Chasem.

Citát: Znamení nadcházejícího ragnaröku: znáš-li je, jsi odsouzen ke zkáze, neznáš-li je, jsi odsouzen ke zkáze. (Jotunheim)

PŘÍBĚHY JSOU SLABÉ. Moc jsem se nezasmál, nebylo v nich žádné napětí a některé příběhy jsou skoro příšerné a nelibé. Asi nejlepší je příběh z Álfheimu – říše světlých elfů …..příběh Hearthstona. To je jediný příběh z těch devíti, kterému jsem dal plný počet hvězd.

Citát: Siersgrunnr znamená něco jako Sýrový zadek. Zkuste tohle odezírat ze rtů a nerozesmát se. (Álfheim)

NEJHORŠÍ PŘÍBĚH jsem si netroufnul najít, nebo spíš označit, ale věřte, že dva příběhy spolu s předposledním jsou ode mě zařazeny do kategorie „dvě hvězdy“. Chybělo málo a některým jsem dal i odpad. Ke konci to totiž bylo celé takové nedořešené a s jednou velkou logickou chybou. Tu jsem ani nikde nezmínil, protože fandové na to přijdou sami a nefandům to nebudu zbytečně kazit.

Citát: Někdy jsi sekyra, jindy zase setnutá hlava. (Ásgard)

STRAŠNĚ MĚ MRZÍ A ŠTVE, že Jack se objevuje jen v jednom příběhu. A zrovna v tom příběhu vytvoří pěkný chaos a spousty ironie. Inu, to je náš Jack, tEn za nás dýchá. Tady vlastně, může meč dýchat? Další takovou podivnou postavou je Thor. Spojuje a vyskytuje se totiž ve všech příbězích. Ikdyž jen tak proběhne a všechno zasmrdí, je čtenář rád za známou vůni.

Citát: Pij, hraj a nebo vypadni! (Nidavellir)

CÍLE DOSAŽENO! Nakonec průměr hvězd dělený devíti mi dal tři. Tak jsem dal tři hvězdy za tuto, dle mého i zbytečnou, sbírku povídek. Vybral jsem několik citátů a vložil je Ricku Riordanovi na jeho profil. Pokud máte chuť si přečíst komentáře ke všem devíti povídkám v této sbírce, doporučuji kliknout na sekci „Povídky“ u této knihy a nebo rovnou sem:

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

Citát: Táhni do Helheimu. (Helheim)

Nelíísek
09.01.2020 3 z 5

Hmm .. možná bych místo téhle všehochuti uvítala plnohodnotné menší dobrodružství

Prostě nenadchne, neurazí

Tridenti
04.01.2020 5 z 5

Magnus a jeho parta mi budou chybět :/
Jinak jako všechno, co Rick napsal - DOKONALOST! :3

Percabethka
05.12.2019 3 z 5

Tohle je asi nejslabší Riordanova knížka, jakou jsem zatím četla. Moc se mi líbilo vrátit se zpátky do světa Magnuse Chase, přečíst si postupně vždy kousek příběhu z pohledu někoho z hlavních hrdinů i podívat se na chvilku do všech 9 světu. Proto taky to "vysoké" hodnocení.
Chyběl mi tu ale nějaký příběh - a hloubka. Na druhou stranu jsou to jen kraťoučké povídky, takže si za ta vysoká očekávání asi můžu sama...

Část díla

všech 9 částí díla

Autorovy další knížky

Rick Riordan
americká, 1964
2016  90%Prastarý meč
2009  89%Zloděj blesku
2011  93%Poslední z bohů
2012  90%Proroctví
2010  88%Moře nestvůr

Kniha Příběhy z devíti světů je v

Právě čtených1x
Přečtených208x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených12x
Knihotéce126x
Chystám se číst122x
Chci si koupit74x
dalších seznamech2x