Loď mrtvých

Loď mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382283/bmid_lod-mrtvych-Nmm-382283.jpg 5 270 49

Kde jsou ty časy, kdy jsem si v klídku žil na ulici a staral se hlavně o to, kde se v teple vyspím a kde si vyžebrám oběd… Ještě pořád mi hlava nebere, proč jsem se zrovna já dostal do Valhaly jako jeden z Ódinovy armády einherjů. A už vůbec netuším, jak se to semlelo, že na mně najednou závisí osud všeho živého i mrtvého, například svérázných tvorů, kteří si říkají severští bohové, obrů všeho druhu, dokonce i nejrůznějších nestvůr, ale hlavně celého lidstva včetně mé sestřenice Annabeth s Percym Jacksonem… Jenže já, Magnus Chase, jsem syn Freye, boha léta, úrody a růstu. Umím uzdravovat, v bojování nejsem žádné eso. A teď mám čelit samotnému bohu vší špatnosti Lokimu, který se chystá vyplout na Lodi mrtvých a zahájit ragnarök, den zkázy devíti světů. Aspoň že na tuhle beznadějnou výpravu nepotáhnu sám. Mám s sebou bandu elitních bojovníků: trpaslíka Blitze, který nesnáší denní světlo, hluchoněmého elfa Heartha, postící se valkýru Sam, statečného Týdžeje, vojáka z občanské války, zuřivého berserka Nedorosta Gundersona, Mallory Keenovou, která dovede klít jako dlaždič, a Alex/e Fierro, což je někdy holka a někdy kluk a občas taky gorila nebo mrož. Společně jsme už porazili vlka Fenrira a získali Thorovo kladivo! Ale úkol, který na nás čeká, je ze všech nejtěžší…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Ship of the Dead , 2017


více info...

Přidat komentář

zirafinec
15.04.2024 5 z 5

Proč jsem se k Magnusi Chaseovi nedostala dřív? Jakožto zarytý fanoušek Percy Jackson sérií jsem měla dát šanci i norské mytologii rovnou. Neskutečně mě to bavilo. Na rozdíl od řecké mytologie tuto neznám, a proto mě překvapilo každé další setkání s novým bohem či silou mnohem více než u původních sérií. Doporučuji každému, kdo má rád absurdní humor, rád se vrací do dětství a miluje falafel!

Elea
25.04.2023 5 z 5

Zajímavý a zábavný konec série, dobře se četla, líbila se mi komunikace mezi hlavními postavami.


andrejci
10.03.2023 5 z 5

Poslední díl je mám za sebou a musím říct, že i když mě to bavilo tak před sebou nemám takovu depku z dočtení jako když jsem skončila s Percym.
Rouhodně mě to bavilo. Je to čtivé a oddechové. Co bych trošičkku vytkla byla akce. Kdyby jí tam bylo víc tak by mi to vůbec nevadilo.
Já hlavně doufám, že budou ještě nějaké knihy z této série. Moc mě severská mytologie. Autor sice něco naznačil, ale i tak se nechám ráda překvapit.

kikikrat
21.02.2023 4 z 5

Lepších 3,5*/5*. Knihy Ricka patří mezi mé nejoblibenější a mám je načtené. Série Magnuse patří mezi ty méně oblíbené a to především protože neznám a nemusím severskou mytologii a taky protože Percy je zkrátka nejlepší.
Co mi vadilo bylo hlavně to, že mi občas některé části přisli až moc zvláštní a všechno šlo hlavním hrdinům opravdu lehce. Ale Jak je u Ricka zvykem bylo tam spoustu akce, děj ubíhal a postavy si prostě zamilujete a fandite jim až do konce. Plus musim dát i zmíňkám o Percym.

HaJC1978
07.08.2022 5 z 5

Za mě výborné zakončení výborné trilogie. Budu se nejspíš opakovat, ale bylo to čtivé, vtipné a zábavné, přitom napínavé a leckdy nečekané a překvapivé. Navíc oceňuji jak autor zcela nenásilně zapracovává informace o severských božstvech. Wikipedii k tomu netřeba.

DK197
26.05.2021 4 z 5

E-KNIHA: Zajímavé zakončení. Jakmile jsem se začetla, užila jsem si to. Zápletky i děj obecně se mi líbily. A přestože to má být závěr, neunikly mi náznaky, které dovolují nápady na pokračování. Kdoví.

Ale musím přiznat, že mi tam nějak chyběl humor. Nevím, zda tam nebyl, nebo jsem to něj jen nebyla naladěná, ale momentů, co mě hodně pobavilo, bych spočítala na prstů jedné ruky. (halal trpaslík a elf, ohluchlý meč - namátkou). A taky střety s obry - coby záporáky - hrozí tím, že dojdou nápady a čtenář se toho přejí.

To však ale zatím nemusíme řešit. Toto byla trilogie, konec dobrodružství (povídky si nechám na jindy) a jako takové se to povedlo. Taky bych chtěla mít doma Jacka! :-)

Iain2008
02.05.2021 4 z 5

Skvělé zakončení úžasné série.
Jednu hvězdičku musím ale ubrat, protože mě dost zklamal konec. Bylo sice jasné, jak to dopadne, ale nelíbí se mi že se najednou všechno vyřeší na cca dvou stranách a pak je hned konec.

Luigi1
18.04.2021 5 z 5

Tento styl mám moc rád.S potěšením si vždycky přečtu scifi.

MaDia
27.01.2021 3 z 5

Vopred sa ospravedlním každému, kto sa podujme čítať moju siahodlhú recenziu :)

Ohodnotila by som to 3 - 3,5*. stále sa tak úplne neviem rozhodnúť. Bol to posledný diel série o Magnusovi Chaseovi (keď nerátam príbehy z 9 svetov) a nebolo to zas až také hrozné, ale tiež sa nedá povedať, že by som z toho bola vo vytržení.
Čo musím oceniť je to, ako sa Rick dokáže vyhrať s postavami a dať im osobnosť a charakter. Sú to knihy určené 'deti', tínedžerov a veru skutočne majú šancu sa tu nájsť (odhliadnuc od toho, že to bolo fantasy) a človek sa im cíti taký bližší, keď vidí, že nemajú dokonalé rodiny, dokonalých rodičov a ukazuje, že je v poriadku, keď vyznávate náboženstvo, ktorému veríte alebo keď práveže neveríte ničomu. Je v poriadku nectiť si svojich rodičov, rodinu, keď vám ubližujú, ale keď tiež je v poriadku im odpustiť. Ale najmä ukazuj to, že niekedy je najväčšie šťastie, keď si môžete zložiť novú rodinu z kamarátov.
Dobre, toľko k môjmu opúšťaniu sa a teraz naspäť k deju. Bolo to dobré, ale nebolo to perfektné. Od začiatku ste vedeli ako to skončí a aj keď im bude v ceste stáť kopec prekážok, tak uspejú. Čo bolo miestami už trošku otravné, keď sa im všetko darilo. Chýbala mi tu nejaká skutočná prekážka, ktorá by sa len tak ľahko nevyriešila, ako netvrdím, že obrovia nie sú prekážka, ale s nimi bojovali snáď miliónkrát, len vždy na iný spôsob. Už som sa po čase trochu začala nudiť a chcela sa dostať na koniec. Chýbal tu proste nejaký taký zvrat, ako keď sa Percy s Annabeth zrútili do Tartaru, pri čom by človek začal pochybovať, či sa im to podarí alebo či pri tej ceste neprídu o jedného či dvoch členov výpravy. Aspoň ja som to tak necítila.
A ten koniec, no, bol to proste happyend na pár strán, ktorý neurazil, ale nedá sa povedať, že by ma nadchol. Trošku odfláknuté mi to príde, ale čo už sa dá robiť. Aspoň, že som sa dočkala nejakého náznaku romantickej zápletky, to ma fakt potešilo.

hana4834
17.01.2021 4 z 5

Asi nejlepší díl této série

Sariega
04.12.2020 3 z 5

Nejlepší kniha od autora co jsem četla a to jsem jich četla vážně dost. Tento díl byl pro mě ten nejčtivější a přála bych si další. Rozhodně mě zajímá další severská kniha co napsal: příběhy z devíti světů.

StarPopcorn
17.10.2020 5 z 5

Super zakončení, až na pasáž s brouskem - Přečtěte si příběh o tom, jak se Ódin vypravil pro básnickou medovinu a hned část s brouskem v této knize ztratí na zajímavosti

Rossmar
04.10.2020

Chci další díl!!!!!!! Já bez něj nepřežiju

Mikus
20.06.2020 4 z 5

Knihy Ricka Riordana jsou pro mě synonymem pohodové a naprosto oddechové četby. Závěrečný díl trilogie Magnus Chase jsem si schovával na horší časy, až budu potřebovat něco jednoduššího, a tak v březnu konečně nastal její čas. Jako vždy jsem dostal přesně to, co jsem chtěl. Příběh nadupaný dějem, plný vtipných i otravných postav, a to všechno psáno nenahraditelným Riordanovým stylem. Loď mrtvých je dle mého názoru lepší, jak Thorovo kladivo, avšak na úroveň jedničky to nedosáhlo. To nemění nic na tom, že závěr byl skvělý a já si nemůžu stěžovat. Občas potřebuju knížku, u které se budu připitoměle culit a pochechtávat. Ricku, ty nikdy nezklameš!

ElikaS
29.05.2020 5 z 5

Završení série Magnuse bylo parádní. Byla jsem nadšená z krátké vsuvky Percyho a Annabeth. Celý příběh měl spád, skvělou myšlenku, vtip, dramatické situace.

Kebab69
20.05.2020 5 z 5

Kniha je moc super i 3. díl je fakt skvělý. Rozchodně doporučuji pro ty lidi, kteří mají rádi fantasy a sci-fi. Ale i pro ostatní

luboskniha
22.03.2020 5 z 5

Jak jsem očekával, ani třetí díl mě nezklamal. Opět a znovu jsem se od knihy nemohl odtrhnout a užíval jsem si každou stránku. Celkem bych tuto sérii hodnotil klidně 10*. Stoprocentně si jí brzy přečtu znovu.

Adyx-chan
13.03.2020 5 z 5

Za mě nejlepší díl série Magnus Chase. Hearth, Sam a Alex jsou rozhodně mí oblíbenci.

MartySchattawa
29.01.2020 5 z 5

Poklona panu Riordanovi. tomuhle dílu nemám co vytknout, dozvěděli jsme se minulost Mallory, Nedorosta a Týdžeje. Sam a její víra v Alláha bylo dobré spojení se severskou mytologii. Blitz a Hearth zase nezklamala, Alex stejná/ý jak v předešlém díle a Magnus, ten překvapil

Percabethka
01.12.2019 5 z 5

Kdyby Riordan pár trapných scén s Alex vyměnil za ty s Kachnami expandéry, byla by ta knížka dokonalá :D
I takhle se mi ale moc líbila, hlavně to, kolik si z ní člověk odnese vědomostí, podaných přitom tak vtipným způsobem :D
Rick Riordan prostě nikdy nezklame❤