Zlatá veža

Zlatá veža https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403827/bmid_zlata-veza-gqD-403827.jpg 4 178 29

Magisterium série

< 5. díl

Posledný diel neobyčajnej série z pera bestsellerových autoriek Holly Black a Casandry Clare! Pred rokmi sa Constantinovi Maddenovi takmer podarilo získať moc, akú nemal žiadny mág pred ním – schopnosť oživiť mŕtvych. Avšak neuspel... No objavil spôsob, ako prežiť. V chlapcovi menom Callum Hunt. Callum sa počas štyroch rokov štúdia na magistériu snažil vyrovnať s tým, kým je, a zároveň bojovať so zlom. Až kým sa mu nepodarilo poraziť sily chaosu v epickom súboji. Ale všetko má svoju cenu. Callum zvíťazil, no už má toho dosť, je pripravený dokončiť štúdium. Zlo, ktorému už toľkokrát čelil, sa však nemieni vzdať.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Golden Tower , 2018


více info...

Přidat komentář

denniys
31.12.2023 3 z 5

Jsem ráda, že jsem na konci...
Asi už prostě nejsem cílová skupina a jsem na knihy příliš náročná...

hana4834
06.05.2023 5 z 5

Obětovala jsem spánek ale přečteno na jeden zátah. Líbilo se mi to a srovnávála s Harry Potter


Zelený_Drak
29.01.2023 1 z 5

Jako pro dospělého to pro mě bylo velmi předvídatelné, ale neumím v tomto případě odhadnout, jak moc by bylo jasné čtenáři z cílové skupiny, co se bude dít dál. Nejvíc se mi líbila část, kde se Cal dostal k uzamčeným vzpomínkám a vysvětlilo se, kdo tedy doopravdy je. To bylo super a jako dítě bych z toho byla nadšená. Z celé série si ale za chvíli budu pamatovat jen to, že tam byla spousta nelogického chování a nepovedené dialogy. Dočetla jsem s dojmem, že to je tedy taková vykrádačka Harryho Pottera, která se snaží být "americky" vtipná a akční jako Percy Jackson, ale nic nedělá pořádně. Percyho Jacksona si schovávám, Magisterium si nenechám.

markyticka
09.04.2022 4 z 5

Závěrečný díl dovršil příběh, nakonec závěr docela šel, bála jsem se rychlého nelogického ukončení, při tak rozjetém příběhu ze 4.dílu a tenkosti dílu pátého. I pátá kniha se četla lehce a svižně, za mne lepší než 3. díl. Kdyby se autorky rozhodly v sérii pokračovat, nechaly si prostor, kde se jednoduše naváže.

Scathia
28.06.2021 3 z 5

Série si kvalitu prvních dvou dílů nepodržela. V následujících dílech se opakovaly zápletky z předchozích knih, pouze s obměnou postav. Konec předvídatelný, bez jakéhokoliv zvratu a na konci happy end. Když si zpětně promítnu knihu, zůstává ve mně jen představa kouzlícího chlapce, který po každém větším kouzlu omdlí. Trochu škoda.

Akin309
13.03.2021 5 z 5

Super a neočakávaný záver napínavej série.

Barbarka_CZ
02.02.2021 4 z 5

Uznávám, že série, ač jsem byla na začátku mírně skeptická, je moc fajn. Sice mi některé věci přijdou maličko nedotažené (všechno kolem myšlenky přesouvání a dělení duší se dalo využít mnohem víc) a celkově je styl psaní poměrně dost jednoduchý a přímočarý (většina akcí a plánů je vysvětlena hned na začátku a čtenář tak přichází o moment překvapení - a i když náhodou ne, tak si to sami snadno domyslíte, jak to vlastně bude), ale celkově hodnotím poměrně vysoko. Je to čtivé a zejména poslední dva díly jsou skoro "návykové" - nemůžete přestat, dokud nejste na konci.

GuardianEmber
20.01.2021 5 z 5

Čtení, na kterém se člověk jako já stane závislým. Hodně mě rozesmutnil třetí díl a mrzel čtvrtý, ale v pátém se to všechno srovnalo do kupy víc než bych doufala. Čtení bylo jednodušší a proto to člověku moc dlouho netrvá než to přečte (alespoň u mě to tak je) :D

josef4551
31.12.2020 5 z 5

Závěr série, který sice není nijak zdlouhavý, ale ani mu nic nechybí. Pořád je to plné akce a zajímavých zvratů. Určitě doporučuji všem fanouškům fantasy.

Marosusu
06.06.2020 5 z 5

Super séria až mi je ľúto že nebude mať pokračovanie ...;-)

VeronikaInken
23.05.2020 5 z 5

Za mě dobrý,napínavý,hezký;)

Luigi1
11.05.2020 5 z 5

Moc skvělá serie která mě pohltila.Nevím jestli nějaké knihy mě tak podrží jakotyto.

ivedoo
05.05.2020 5 z 5

Bála jsem se, že to bude čtení pro prcky, jelikož to začínalo 12 letým Callem, ale naprosto mě to očarovalo a tato série mě zcela pohltila. Musím říct po dlouhé době skvělá série, která se mi četla přímo úžasně. Takových zvratů a překvapení, naprostý skvost :)

stolbice
12.04.2020 2 z 5

Trvalo mi to, po předchozím dílu jsem vůbec neměla chuť se do té poslední knihy pustit....no, oproti předchozímu dílu je to lepší, celkem to zachraňuje pár zajímavých událostí, ale stále nic moc a i když se to četlo rychle, některé pasáže stály za nic...Pokud mám hodnotit celou sérii, přijde mi, jako by poslední 2 díly psal úplně někdo jiný, nejspíš dítě. Jednoduchý text, opakující se klišé, sebelítost hlavního hrdiny je až nemístná, dialogy jak ze školky...Třetí díl považuji za vrchol, pokud by tam série skončila, vůbec by mi to nevadilo, ty poslední díly prostě dost kazí celkový dojem, bohužel.

Barbuší
13.03.2020 5 z 5

Skvělé pokračování série. Místy jsem měla u čtení otevřenou pusu, ale vše do sebe nakonec krásně zaklaplo. A z Calla a Tamary mám radost... :D

Halt468
05.02.2020 5 z 5

Super!

Ailee
26.01.2020 4 z 5

Už mě trochu štvalo, jak se někteří dospělí chovali jako malé děti a kopali kolem sebe vzteky. Ale budiž. Už to trošku ztratilo kouzlo předchozích dílů, ale i tak to byla skvělá jednohubka. Rychlá, svižná, jednoduchá. Celkem důstojné zakončení série. Kdybych byla v tom správném věku, věřím, že bych byla nadšená.

Sagisia
27.10.2019 4 z 5

Já si pořád říkám proč to čtu, když je to pro mládež, což už jaksi nějakej ten pátek nejsem. Ale když mě ta série prostě hrozně bavila, připadala mi poutavá a kupodivu nepředvídatelná. Asi jsem ještě nevyrostla ze všech těch Harry Potterů a pohádek. Jedinou výtku mám ke stylu, jakým je to psané, ty dialogy občas působily docela vtipně. Ale na to jsem si časem zvykla, takže u mě dobrý.

zuzana4291
13.10.2019 5 z 5

Nejlepší díl z celé série, od začátku do konce plný překvapení, dobrodružství a se šťastným koncem. Skvělé završení celé série.

LadyHip
09.09.2019 2 z 5

Tak moc jsem se těšila a přišlo takové zklamání. Děj předvídatelný, dialogy nemastné, neslané, jednání postav dost prvoplánovité. Láska uprostřed dramatu? V jiných příbězích to skvěle funguje, ale tady to působí dojmem, že si autorky řekli, že už na to mají hlavní hrdinové věk, tak jim nějakou tu roztomilou rozpačitou první lásku napíšou. Stejně tak přemlouvání posedlých...to byla asi nejslabší pasáž vůbec.
Celá série je fajn. Originální prostředí, příběh se dobře rozjížděl,ale za mě měl klesající tendenci.
Zlatá věž vyznívá dost naivně a neskutečně mi lezlo na nervy, když se jediná myšlenka zopakovala šestkrát v jednom odstavci. Již řečené se dokola opakuje. Chápu, že cílová skupina čtenářů má být mladší, ale mladý neznamená hloupý.

Štítky knihy

magie pro dívky

Autoři knihy

Holly Black
americká, 1971
Cassandra Clare (p)
americká, 1973

Kniha Zlatá veža je v

Právě čtených1x
Přečtených265x
Čtenářské výzvě27x
Doporučených24x
Knihotéce176x
Chystám se číst107x
Chci si koupit53x
dalších seznamech2x