Magie není čarování

Magie není čarování https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142718/magie-neni-carovani-142718.jpg 5 13 6

Chcete pozitivně ovlivnit svůj život? A věříte, že k tomu lze využít magii? Snadno se přesvědčíte, že to možné je. Autorka, civilním povoláním architektka, je dobře obeznámená se šamanskými praktikami a přináší řadu praktických rad, kterými prospějete sobě i svým blízkým. Dokážete využívat skrytou energii přírody a pozitivních sil, které dřímají v každém z nás. Stačí je jen probudit! Praktické návody, které výklad provázejí, dodávají pestrost této beztak již velmi čtivé knize.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Magie ist keine Hexerei , 1997


více info...

Přidat komentář

vlkove
06.08.2023 5 z 5

Moudry nabitá kniha, která pomůže člověku uvědomit si mnoho věcí. Oceňuji rady na postupy jak se zbavit stresu, jak zapečetit své dveře, jak se nabít, ochránit, zbavit se hněvu... Drobné a absolutně nenáročné postupy, které mohou člověka posunout a pomoci mnohé věci si uvědomit a vyřešit.

Rihatama
18.06.2022 4 z 5

"Magie je pojem, na němž si lze brousit ostrovtip a jenž ve většině lidí budí emoce. Ale taky pojem, s nímž je dodnes spojená jistá fascinace, dráždivé kouzlo zakázaného a strach z osudového, nepochopitelného, z něhož není úniku, jakmile se mu oddáme."

Prožila jsem par let v zemi, kde šamani aktivně působí do dnešních časů. Lidé, s nimiž jsem se tam potkávala, měli k šamanům postoj buď negativní nebo pozitivní. Nikdy totiž nevíte, kdy se stanete objektem jeho (negativního) působení, pokud o to někdo (váš konkurent) nepožádá. Osobně jsem poznala dvě šamanovým působením postižené osoby. Většinově však lidé jejich služeb využívají k osobním, pozitivním cílům. A já se dostala do skupiny těch, pro něž se šamanismus a magie staly fascinací. Už proto, že jsem vždycky byla racionálně založený člověk. A právě proto mě přitahují metafyzické jevy a otázka jejich skutečně povahy a existence. Kdo v dětství neměl rád kouzelnická představení, za nimiž se nakonec ukázaly pouhé, i když vysoce sofistikované triky?

Autorka čtenáře uvádí do své knihy výzvou k probuzení své pravé hemisféry, tj. probuzení a aktivaci duševních schopností, které člověk prokazatelně má, ale nevyužívá. Bez té následující agitky a kritiky těch, co magii - pochopení vyšších sil a využívání energií - odmítají, bych ale se klidně obešla. Myslím, že každý jde svou cestou a v čase určeném se dostane k informacích, které potřebuje/vyhledává ("Takové chování není ničím jiným než naprostou kapitulací a hrubě nedbalým chybným zhodnocením vlastních schopností..."). Naštěstí jsem se nenechala odradit. I když za magii autorka označuje už i to, co je jinak obecně známo jak projev užívání druhé signální soustavy :-) a nadto občas míchá hrušky s jabkama a za magii označuje i to, co je z mého pohledu nepochybný talent a radost z té či oné práce. Je to tak, že někdo magii - účinky energií - naprosto popírá, jiný ji zase vidí všude...

Ale už dost kritiky, kniha má jinak dost co nabídnout každému, kdo má otevřenou duši a nepřestává snít a doufat. A nezavrhuje nové způsoby myšlení, uvažování a nazírání na svět a své okolí. I chcete-li se zbavit stresu, hněvu, zloby, nespokojenosti, žárlivosti... zůstává jenom na vás. Eva Ulmer-Jensenová neříká, jak změnit kočku v psa, ale člověku ukazuje, jak lépe vzít osud do svých rukou a žít spokojenější, naplněnější život. Přesněji jak a kam napřete svou energii a představivost. Kdepak, ani pro mne není vše jednoduše přijatelné, ale rozhodně zajímavé a k zamyšlení. Mám totiž ve svém okolí blízkou osobu, která s energií umí pracovat a výsledky této práce tak vidím v přímém přenosu. Kniha má určitě co nabídnout. Lze ji částečně vnímat i jako užitečnou příručku psychologie osobnosti, která pomůže člověku pochopit sebe sama i v kontaktu s druhými.

"Práce s magií není dětskou hrou! Rozhodnutí o úspěchu či neúspěchu je ve vašich rukou, sami odpovídáte za to, co jste vypustili do světa. Sami vytváříte energetické pole, ve kterém žijete, a sklízíte, co jste zaseli."


ElfkaEleanor
23.10.2020 5 z 5

Někdo hledá informace o magii roky... Hloubá a dloubá nad světem a nad sebou... Pracně se snaží všechno zpracovat, naučit... No a pak jsou tu tací, které si najde tato kniha, přečtou si ji a je to... Sice za vás nic neudělá, ale přehledně sumarizuje obecně informace o tom, že magie není čarování :) Doporučuji.

Blanca_
18.04.2019 5 z 5

Úžasná knížka, která mě velmi bavila, tipy které obsahuje, jsou skvělé a každý, kdo věří ve fungující vesmírné zákony by si ji měl z povinnosti přečíst! A nejlépe mít rovnou doma, protože tohle je jedna z knížek, která vám - kdykoliv do ní nahlédnete - pomůže :)
A "Atanone" to skvělé shrnula.:)

Atanone
06.06.2018 5 z 5

Zajímavá a inspirativní kniha o energii,jejím hledání,vnímání a využití.Mohla by se hodit i těm,kteří při slově „magie“ zvednou oči ke stropu.
Autorka nevnucuje žádnou cestu. Sama říká,že pro každého člověka fungují věci jinak.
Všichni „čarujeme“ každý den. Už jen to,že obejmeme své milované a přejeme jim hodně štěstí,máme o ně starost,když někam odjíždějí a provázíme je svou láskou,vaříme jim něco dobrého,nebo pleteme svetr a představujeme si,jak je bude v zimě hřát. A nebo když vynášíme soudy o někom,kdo si podle nás zaslouží lekci. Nejde o to,jak tomu říkáme,ale jak to funguje a k čemu to používáme.
Souhlasím s jedním čarodějem,který se stal světoznámým,ač nikdy neexistoval,že nějaké „pošetilé mávání hůlkou“ vůbec není třeba. Pokud totiž najdeme cestu ve své hlavě,otevře se před námi i v reálném světě. Jen nezapomínejme na srdce.

helkol
26.12.2016 5 z 5

Za 59 Kč opravdu dobrá knížka, moc dobře se čte a jsou tam celkem užitečné věci :)

Štítky knihy

magie

Autorovy knížky

Eva Ulmer-Janes
rakouská, 1948
2012  92%Magie není čarování

Kniha Magie není čarování je v

Přečtených19x
Doporučených3x
Knihotéce17x
Chystám se číst15x
Chci si koupit6x