Tajemství platanového knoflíku
Magické momenty série
Koneckonců jsme na Jihu, tady je vždycky ve vzduchu cítit závan magie. Blue Bishopová má schopnost nacházet to, co se ztratilo. V půvabném městečku Buttonwood v Alabamě, kde vyrůstá, se jí tak do cesty připlétají ztracené peněženky, šperky, domácí mazlíčci, a někdy taky problémy. Nejvíc ji však překvapí, když v lese blízko platanu opředeného legendami najde opuštěné novorozeně. Na druhé straně Buttonwoodu se Sarah Grace Fultonová potýká s vlastními potížemi. Vždycky se za všech sil snažila dělat všechno správně, ale vlastní matka by ji vydědila, kdyby znala jen polovinu jejích tajemství. Když se v lese nečekaně objeví novorozená holčička, navždycky to změní životy obou žen. Budou muset bojovat o to, co skutečně chtějí a koho milují. Přitom budou odhalovat dlouho skryté pravdy a poznají, kdo opravdu jsou a co jsou ochotné obětovat pro svoji rodinu. Tajemství platanového knoflíku je půvabný román plný rodinných tajemství, dramat a lásky odehrávající se v legendami opředeném jižanském městečku.... celý text
Originální název: South of the Buttonwood Tree, 2020
Komentáře knihy Tajemství platanového knoflíku
Neskutočne nádherná kniha. Ľudská. Emocionálna. Boľavá. S veľa silnými momentami a nevtieravou mágiou. No najviac ma baví, že napriek všetkej tej trpkosti a bolesti, napriek tým slzám, čo som vyronila, mi celý čas na perách hral úsmev. Lebo také krásne to celé je.
Ak by hrejivé objatie bola kniha, bola by to práve táto kniha.
Zpočátku se mi zdálo, že je tady moc postav, ale potom jsem se zorientovala a bylo to moc pěkné. Blue se mi líbila trochu víc než Sarah Grace, asi proto, že si dokázala víc jít za svým. Ginny, velká manipulátorka, se na Sarah Grace hodně podepsala, ale nakonec se celý ten propletenec zdárně vysvětlil.
Bylo to moc milé čtení o tom, co všechno se dá v životě ztratit a jak dlouho trvá než to člověk, jestli vůbec někdy, najde. Chce to trochu magie...
„V knize života má každý kapitoly, které čte nerad nahlas.“
Další kniha této autorky a opět skvělé čtení! Série Magické momenty je jako knižní pohlazení — ideální, když potřebujete milý příběh z malého městečka, kde se mísí kapka magie, rodinných tajemství a především lásky. V příběhu naleznete i kouzelné knihkupectví s úžasnými majiteli, kteří jsou pro příběh naprosto klíčoví, a také jednoho nalezeného novorozence, který nakonec dostane tolik lásky, kolik sám rozdá a je takovým stavebním kamenem příběhu.
Příběh je vyprávěn ze dvou pohledů – Blue a Sarah Grace, z nichž každá přináší svůj vlastní kousek příběhu. Blue je silná hlavní hrdinka; obdivovala jsem její schopnost zůstat laskavá a milující i přes všechny předsudky, pomluvy a předpojatost ostatních. Její rodinná historie je sice komplikovaná a bolestná, ale nikdy nad sebou nezlomila hůl. Sarah Grace je jí v lecčem podobná – vřelá, bojovná a láskyplná.
Kniha se čte velmi dobře. Není zde přehršel popisných částí a děj má sice pomalejší, ale stále záživné tempo – pořád se něco děje. Ke konci se příběh lehce zamotává; vyplouvá na povrch hodně tajemství, což na mě občas působilo až chaoticky a trochu jsem se v tom ztrácela. Nakonec ale vše zapadlo na své místo.
Nechybí samozřejmě ani romantická linka, vlastně hned dvě. Přestože dostaly o něco méně prostoru a působily místy lehce uspěchaně, nijak mi to nevadilo – obě přinesly do děje spoustu naděje, ať už šlo o druhou šanci, nebo o novou lásku.
Co ještě říct, abych vás přesvědčila ke čtení.. řekla bych, že je to příběh o nedůvěře, strachu a bolesti, ale zároveň o lásce, naději a pochopení. Postupně se odkrývají staré rodinné křivdy a lži, které dost zamíchají kartami. Pokud toužíte po troše magie, laskavosti a hřejivém objetí, Tajemství platanového knoflíku bude pro vás jako stvořené, tak mu dejte určitě šanci vás okouzlit.
„Tohle je prostě Jih, tady se ve vzduchu vždycky vznáší trocha magie.“
Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Jota. :)
Další příběh z jižanského městečka, kde špetka magie zajistí prolomení dávných rodinných traumat a tajemství. Moc příjemné čtení, celá tato série je skvělá a "platanový knoflík" můžete směle číst bez znalosti předcházejících dílů, děj vám to nijak neochudí. Přesto bych doporučovala vzít sérii postupně, protože čím více čtenář zná, tím více se propadne do atmosféry plné jižního šeptajícího větru městečka Buttonwood.
Nemyslela jsem, že mě autorka může ještě překvapit, ale povedlo se jí to. Jestliže "ořechy" a "kosi" řadím k milým a hřejivým příběhům plným rodinné sounáležitosti, "platan" se vyznačuje rodinnými tajemstvími a dramaty, s nimiž je třeba se poprat. Nic mu to ale neubírá na čtivosti, ba naopak.
Od autorky jsem četla obě předchozí knížky a líbily se mi. V knihách je typické střídání dvou úhlů pohledu dvou hlavních hrdinek, které něco spojuje. Nechybí špetka magie, tajemství a romantická linka. A to najdeme i tady v Tajemství platanového knoflíku.
V jižanské městečku Buttonwood roste platan s pověstí, že se v tento strom proměnila žalem zdrcená žena, které zahynuli její nejbližší. Chtěla chránit ostatní lidi před smutkem, tak v podobě vrány přiváděla k platanu ty, kteří potřebovali radu. Dostali stromový knoflík s posláním co mají dělat. Ale museli se radou řídit, jinak by to pro ně znamenalo nekončící smůlu.
Renovátorka zchátralých domů Sarah Grace má dar slyšet, co domy říkají. Žije v ne úplně šťastném manželství a má své tajemství.
Autorka a ilustrátorka knih pro děti Blue má schopnost najít, co se ztratilo. Ať už jsou to drobnosti jako šperky a peněženky nebo mazlíčci a nyní i opuštěné novorozeně. Jeho nalezením se všechno změní nejen pro Blue, ale i pro celé městečko.
Všechny postavy byly moc pěkně vykreslené, a to i povahově, a tím jsem je mohla víc poznat a stát se součástí městečka. Bavilo mě postupné odhalování rodinných tajemství a hezky zamotané a propletené rodinné vztahy. To mě udržovalo v napětí a chtěla jsem číst dál, abych se konečně dozvěděla, jak to tedy je.
,,Tohle je prostě Jih, tady se ve vzduchu vždycky vznáší trocha magie.”
,,Ti, kteří nevěří v kouzla, se s nimi nikdy nesetkají.”
Moc pěkný román, kde hlavní hrdinky hledají samy sebe a postupně zjišťují, co vlastně chtějí, aby byly šťastné.
Myslím, že ze tří dosud vydaných knih na mě asi tahle nejvíc zapůsobila . Autorka umí příběhy a umí udržet napětí. A trocha magie také určitě neuškodí.
Také třetí knihu této série jsem si skvěle užila. „Tajemství platanového knoflíku“ je plná naděje a lásky, ale taky nedůvěry, strachu, nenávisti a odsuzování, kdy se musí ukázat veškerá skrytá pravda a vše se dokonale odhalit. Kouzelný příběh plný magie v té nejčistší formě, bylo to moc krásné. Doporučuji!
Ahoj, dnes jsem tu s knihou Tajemství platanového knoflíku, kterou mi zaslalo @jota k recenzi v rámci #spolupráce , děkuji .
Jelikož tahle kniha je třetím, ale samostatným dílem v sérii Magické příběhy a já už se díky prvnímu dílu Tajemství kosí kavárny s autorkou seznámila, věděla jsem, že to bude opět příjemně strávený čas.
Hlavní hrdinka Blue, žijící se svou o hodně mladší sestrou Percy, zbytek rodiny jí za prapodivných událostí zemřel.
Jejich život není jednoduchý, jelikož jejich rodina byla pro ostatní zvláštní, dá se říct, že okolí je nemělo rádo a opovrhovalo jimi.
Blue má strach důvěřovat lidem, právě díky minulosti její rodiny a tak se straní lidem. Jejím největším přáním je mít dítě a přemýšlí o adopci.
Blue má neobvyklý dar, nachází ztracené věci.
Jednoho dne u platanu, který je znám svou magickou mocí najde novorozeně a u něj vzkaz na knoflíku,,Dej to dítě Blue Bishopové.,,
Sarah Grace Fultonová,mladá, úspěšná žena, která kupuje domy a opravuje je, chce koupit starý dům Bishopových. Grace má také dar, domy k ní promlouvají.
Jelikož je z velmi dobře situované rodiny, není ten život až tak jednoduchý a to hlavně díky matce.
Manželství Grace je špatné.
V knize se odkrývá spoustu tajemství.
Je to dojemné čtení o rodinných křivdách, o strachu, obavách a předsudcích.
Tahle kniha je plná lásky,je o síle přátelství, naději a hlavně odpuštění.
Nádherná kniha a líbila se mi o trochu víc než Tajemství kosí kavárny.
4,5/5
Další pohodové vyprávění z magického Jihu. V městečku Buttonwood v Alabamě se nachází tajemný Strom. Pokud za ním někdo přijde pro radu, získá ji prostřednictvím nápisu na platanovém knoflíku. Radou se má řídit, jinak bude jeho život prokletím. Tyto rady ale nejsou jednoznačné a záleží na interpretaci tazatele. A právě tady se odehrává příběh Blue a Sarah Grace.
Blue Bishopová vyrůstala v chudé rodině, kterou všichni odsuzovali. Jméno Bishop se stalo synonymem problémů. Řada drobných zoufalých rozhodnutí vedla k sérii neštěstí celé rodiny. Zůstala jen Blue a její sestra Persy. Blue celý život vítr poháněl k hledání a ona stále nevěděla čeho. Moc si přála adoptovat miminko. A jednoho dne jej najde u Stromu. Tím se roztočí řetězec událostí, který ovlivní celé městečko. Z druhé strany sledujeme dokonalý život Sarah Grace. Pochází z vážené rodiny, otec je starosta a kandiduje na guvernéra. Její matka je dokonalá jižanská dáma, která nesnese nic míň než dokonalost. Manžel Sarah Grace chce budovat politickou kariéru a do její dokonalé rodiny dokonale zapadá. Ale pak už je té dokonalosti na Sarah Grace moc a rozhodne se postavit za sebe a své štěstí a přestane před světem svou dokonalost předstírat.
Tato kniha s krásnou obálkou je ze série Magické momenty 3. dílem. Ty předchozí jsem nečetla a od této autorky bohužel také nic, takže jsem nevěděla do jakých vod "jdu".
Krásný a opravdu magický příběh o lidech v městečku Buttonwood.
Blue Bishopová má dar nacházet věci, které jsou ztracené. A jednu takovou nalezne u magického platanu, který vydává knoflíky na nichž je napsáno a poradí vám co dál ve vašem životě.
Poslední nález Blue dá postupně rozluštit jejich tajemství, křivdy, pravdu a nalézt snad i odpuštění.
Postavu Blue jsem si oblíbila pro její povahu. Zažila si toho moc a i přesto ke všem byla laskavá, obětavá dokázala naslouchat mezi řádky.
... Nikdy jsem nepotřebovala žádný papír na to, abych věděla, že jsme rodina, a určitě žádný nepotřebuju ani teď... .
Pro někoho možná pohádka, ale každý přece máme své magické, nevysvětlitelné a nepochopitelné životní momenty.
za mě knihu rozhodně ANO :-)
Bylo to čtení laskavé, o všech podobách lásky. Příběh bez romantiky, okořeněný magií a kouzelnou atmosférou. Nestává se často, aby někdo nalezl v lese novorozeně, ale Blue se to stane. Blue má totiž dar najít ztracené věci a holčičce dá jméno Flora...Příběh plný rodinných křivd i tajemství, příběh o pravdě i odpuštění. Hřejivý příběh jako letní den. Těším se na další příběh z Magických momentů.
Tohle bylo opravdu kouzelné čtení, klasický romantický příběh okořeněný o špetku magie. Postava Blue byla skvěle napsaná, i přesto všechno co se jí stalo v životě, tak to nevzdávala a šla si dál za svým. Příběh začal sice pomalu, ale v průběhu čtení ubíhal rychle a já jsem se nemohla odtrhnout a nutně jsem potřebovala vědět, jak to nakonec všechno skončí a ten konec a celé rozuzlení, no koukala jsem opravdu překvapeně. Za mě jedno velké doporučení a já si určitě musím přečíst předchozí knihy a asi si je nechám na podzim, protože to jsou přesně ty knihy, které se na něj hodí. Těším se na další příběhy ze série Magické momenty.
To bylo zase ,tak krasne cteni.Treti kniha od autorky a opet pohlazeni po dusi.Tady mi sedi uplne vse jako i u predeslych knih.Doufam,ze se brzo dockame dalsi knihy.
Člověk by nevěřil,kolik tajemství vypluje napovrch,nálezem jednoho miminka. K tomu přidejte jeden kouzelný strom,špetku magie, pár nadpřirozených schopnosti a romantickou linku a máme tu opět krásnou pohádku pro dospělé. Kniha je velmi krásne napsaná. Přečetla jsem ji během jednoho dne. Prostě jsem se nemohla odtrhnout. Doufám,že autorka napíše ještě další tajemství. Přečetla jsem jak Tajemstvi kosi kavárny, Tajemství ořechové aleje a všechny jsou skvělé.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Heather Webber také napsal(a)
| 2024 | Tajemství Kosí kavárny |
| 2024 | Tajemství Ořechové aleje |
| 2025 | Tajemství platanového knoflíku |
| 2012 | Zamilovaní až po uši |
| 2025 | Tajemství hvězdného svitu |

90 %
79 %

Líbily se vám oba předchozí díly série Magické momenty? Říkáte ano? Tak potom tohle je příběh pro vás. Je plný lásky, překvapení, rodinných tajemství a také magie. Vždyť jsme přece na Jihu v malém městečku v Alabamě, a tam o magické momenty a staré legendy není nikdy nouze.
Hřejivý příběh, který se do tohoto období přímo hodí. Zahalí vás do teplé deky, utkané ze spousty lásky, odpuštění, nových začátků i starých návratů...