Tajemství Kosí kavárny

Heather Webber

Magické momenty série

1. díl >

Někdy je potřeba trocha kouzel, abyste našli cestu domů. Ve stínu alabamských hor leží městečko Wicklow. Právě sem se vrací Anna Kate, aby pohřbila svou milovanou babičku Zee, majitelku Kosí kavárny. Měl to být krátký výlet. Myslela si, že jen zavře kavárnu a vyřídí pozůstalost po babičce. Navzdory svému předsevzetí, že se vyhne navazování jakýchkoli vztahů a rozhodně nebude pátrat po otcově rodině, Anna Kate zjišťuje, že je k tomu svéráznému jižanskému městečku, odkud její matka před mnoha lety utekla, nevysvětlitelně přitahována. Dalším magnetem je tajemný kosí koláč, o kterém každý pořád mluví. Pravda o její minulosti pomalu vychází najevo a Anna Kate se musí rozhodnout, jestli dovolí, aby osamělá kosice konečně roztáhla pochroumaná křídla a vzlétla... Hřejivý román se špetkou magie, romantiky a rodinných tajemství odehrávající se v kouzelném prostředí jižanského maloměsta.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Jota
Originální název: Midnight at the Blackbird Café, 2019

Komentáře knihy Tajemství Kosí kavárny

LiliDarknight
05.11.2025

Absolútne nádherne napísané. O rodine, vzťahoch a o nutnosti priznať, keď urobíme chybu. O nutnosti ospravedlniť sa. Aj o nutnosti odpustiť. Chytilo ma to prakticky od prvého slova.

Chcem viac takýchto krásne ľudských a zároveň hrejivých kníh.

Maryshine
01.11.2025

Neměla jsem žádná očekávaní a dostala jsem toho tolik. Příběh jsem poslouchala jako audioknihu a nemohla se ho nabažit. Celý život jsem své babičce říkala Paní Kosová. Tenhle příběh byl pro mě srdeční.

Anna Kate se vydává do městečka Wicklow, aby vyřešila pozůstalost po babičce. Čeká ji tam dědictví v podobě kosí kavárny. Postupně se sžívá s novým režimem. Přebírá kavárnu a učí se péct proslulé koláče. Seznamuje se s místními a také s turisty. Objevuje kouzla tamního místa a kosů.

Příběh nás staví proti nejsilnějším životním zkouškám. Ztrátám, bolestem, nemoci, neutuchající víře, přátelství, rodině a lásce. Dozvídáme se nejniternější pocity postav a prožíváme s nimi jejich křivdy. Je to taková sonda do hloubky duše. A taky uvědomění si, co v životě máme a jak rychle bychom o to mohli přijít.

Autorčin styl je poutavý a milý. Máte pocit, že jste s postavami z knihy jedna rodina. Nahlížíte do jejich osudů a tiše doufáte, že vše dobře dopadne.

Tato série má vydané tři knihy a čtvrtá se chystá. Rozhodně si plánuji přečíst všechny.

Szilvia1
22.10.2025

Krásný příběh i obálka.

katerinam3
19.10.2025

Hezký příběh, čtivý, pokud si chcete u knížky odpočinout, je to to pravé. Na me už to bylo chvílemi dost přeslazené …

Ewika
15.10.2025

Kniha pěkná, nenadchla ani neurazila. Asi jsem měla dle recenzí vyšší očekávání. Děj předvídatelný, tak nějak mi chyběla hloubka ... Ale na dovču fajn.

Noisette73
08.10.2025

Úžasná knížka a ještě krásnější obálka.

alva1
26.09.2025

Krásná obálka ukrývající milý jemný příběh v malém městečku s laskavými lidmi. Nechybí ani tajemství a láska. Tak trošku nová pohádka na Štědrý večer, kterou mnozí z nás očekávají každým rokem.

leny.wood
23.09.2025

Pokud hledáte příběh plný jemnosti se špetkou magie, tady nesáhnete vedle. Autorčino pojetí se mi velmi líbilo - sounáležitost malého města; hledání cesty rozvrácené rodiny, která je svede opět k sobě; pochopení a nalezení sebe sama apod. Z řádků vyzařuje klid, který podtrhuje prostředí kavárny a s ní spojená kosí legenda. Za mě ideální pro podzimní dny pod deku, druhou knihu ze série si dám vzápětí.

be_pa
19.09.2025

Jemný milý magický příběh.
Poslouchala jsem audioknihu výborně načtenou.

ujira
17.09.2025

Stále váhám jestli je to víc magická romance, nebo román o rodinných vztazích, křivdách a jejich napravování s přídechem magična. Asi ode všeho trochu a tak čtení neurazí ani přespřílíš nevybočuje z průměru amerického společenského románu.

ivana1410
09.09.2025

Kniha se mi celkem líbila - je to takové to čtení spíš pro starší ženy, příběh je spíš o emocích a rodinných křivdách. Hezké popisy míst kavárny a okolí, z knihy dýchá klid, dokonce jsem si kvůli ní koupila strom moruše :-), ta legenda o kosech je nádherná. Jen mě tam chyběla ta romantika. Já jsem zkrátka na ní zatížená - to jiskření mezi hlavními hrdiny, dovedla bych si to tu krásně představit že by to tam sedlo. Místo toho autorka tuhle linii naprosto odsunula na vedlejší kolej, kdo má rád romantiku jako já tak upozorním že se tam nedočkáte ani jediného polibku, jen na konci knihy v jedné větě, že dotyčný člověk zůstal do rána. Jinak je tam hodně postav, trochu horší pro mě na orientaci, některé jsou vtipnější jiné podle mě vůbec děj nikam neposouvají jen tam vyplňují zbytečně moc místa. Kniha obsahuje hodně dialogů mezi zákazníky kavárny, ale bohužel těch které děj moc nerozvíjí. Četla jsem knihu skoro tři týdny, moc mě to vleklé vyprávění právě nebavilo, protože za mě tomu chyběl spád. Kdyby 100 stran povídání se zákazníky nebylo, tak by mi to vůbec nevadilo- určitě by to víc odsýpalo a i v této podobě by to bylo pěkné na čtení. Ale při současném zachování stran bych tam dala radši prostor té romantické lince...

takana
07.09.2025

Milý příběh s trochou magie se mi líbil.

JaRol
01.09.2025

Hezký příběh s trochou magie, fajn klidné čtení.

lusitta05
28.08.2025

Taký príjemný a kľudný príbeh, ale vôbec nie nudný, čo ma celkom prekvapilo.

petra7210
25.08.2025

Pěkný příběh o síle komunity, rodiny, kořenů, lásky i přátelství. Ukazuje, jak si sami můžeme zavírat cestu ke štěstí tím, že v sobě živíme žal přikrytý hněvem. A klade otázku: ublížíme víc sobě, nebo druhým, když nedokážeme odpustit? Konec na mě působil poněkud uspěchaně, přesto nelituji, že jsem se do poslechu této audioknihy pustila.

Licie84
17.08.2025

Pohádková romantika. Takové příjemné obejmutí.

Racík
16.08.2025

Příjemná letní romantická oddechovka s trochou magie. I když příběh se odvíjí od několika velkých rodinných dramat, tak jsou všechny postavy pozitivně naladěné a otevřené odpuštění. Takže čtete a nemusíte se strachovat, od začátku víte, že všechno bude dobré.
Ideální čtení na dovolenou pro ty, kterým nevadí lehké ovlivnění magií a nevysvětlitelnými situacemi, které příběh posunou dál.

Acquenta
08.08.2025

Nenadchne ani neurazí... Asi tak bych popsala tento příběh. Oddechové čtení v tom našem uspěchaném životě, ale jsem opravdu ráda, že ji mám konečně dočtenou

medlovice
02.08.2025

Sedával na střeše, oranžový zobáček otočený k jihu , ještě dávno před stmíváním zpíval nádhernou kosí písen. Uchvácena tou krásou jsem seděla tiše v kuchyni u stolu , kočky v okně seděly a poslouchaly se mnou, Žádnou z nich ani nenapadlo si představovat , jak ho chytí a sní.Ale už je pryč , asi skončily námluvy nebo děti vyrostly a létají si po loukách.
Knížka má nádherný obal, tím mě nalákala ke koupi , pořád jsem měla chut na ten koláč na krásném talířku , ale to je všechno. Možná jen neumím tyto knížky číst. Typicky šablonovitý příběh nových začátků pro mladou svobodnou dívku, která začíná s něčím, co nikdy nedělala , každý se s ní spřátelí , každý ji má rád, najde novou kamarádku a samozřejmě krásný svobodný muž tu čeká jen na ní .V takové přátelské atmosféře to neskončí jinak než , že kavárna pokračuje dál a všichni jsou štastni. Jen já ne. A chybí mi ten náš kos.

Kristulda
31.07.2025

V knize se setkáváme se dvěmi hrdinkami - s Annou Kate, která po babičce Zee sdělila kavárnu a Natálií, která se po smrti manžela, nastěhovala se svou malou dcerou zpět k rodičům.

Osudy těchto žen se prolínají, obě v sobě nesou spoustu traumat a se svou minulostí se do teď vypořádávají, ale vše se začne měnit….

Je to kouzelný a magický příběh o Kosí kavárně, kde se podávají koláče, které mají zvláštní moc, o lásce, přátelství, odpuštění a uzdravení duše.
Líbila se mi moc ta komunita lidí okolo.

Opravdu příjemný příběh, který vás zahřeje na duši a dostanete chuť na koláč .

Tahle věta vystihuje pocit, kterou díky čtení příběhu, z knihy cítíte.

“Protože, tam kde jsou tvoje kořeny, tam je i tvoje srdce.”

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: