Magická místa České republiky

Magická místa České republiky https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96580/bmid_magicka-mista-ceske-republiky-63b5d029ebfb1.png 4 17 6

Záhady a tajemství na dosah ruky Víte, že na území Čech a Moravy žila civilizace starší než Sumerové? Jaká tajemství skrývají Plešivec či Blaník? Přinášejí kruhy v obilí poselství z minulosti? A je na hradě Houska vchod do říše démonů? Kde jsou u nás místa, kterým je lepší se vyhnout? Známý autor uvádí mnohá překvapivá fakta i hypotézy opřené o moderní vědecké poznatky.... celý text

Přidat komentář

Pavel666
07.01.2024 5 z 5

S knihou jsem spokojený, na pár místech z nich jsem už byl. Samozřejmě se vysvětlení záhad nedočkáme, ale to záhadu jako takovou definuje. Styl autorova psaní mi vyhovuje a nemám co vytknout.

Hypatia1010
19.01.2023 4 z 5

Už název napovídá, že dílo se zabývá záhadnými jevy a místy naší domoviny. U těchto titulů je obvyklé, že jsou plné spekulací, neboť faktů, navíc ověřených a doložených bývá v těchto případech málo, takže by s tím čtenář mohl a měl předem počítat. Tím spíše to může nutit k zamyšlení, jak moc (nebo naopak vůbec) je ta která teorie pravděpodobná. Možná dokonce může čtenář sám přijít s novým a převratným vysvětlením. :-)
Čtivou formou může tento titul posloužit také jako inspirace k výletům. Protože jsem knih s tématem záhad a tajemství přečetla už dost, vždycky mě potěší, když se v díle dočtu něco nového, jako v tomto případě.
Autor v osmnácti kapitolách představuje několik známých či víceméně opomíjených míst naší domoviny, kde se lidé setkali (nebo stále mohou setkat) se zvláštními a ve většině případů dosud nevysvětlitelnými jevy. Dílo navíc čtenáře seznamuje s legendami a pověstmi s uvedenými místy spojovanými.
Autorův styl psaní mi velice vyhovuje. Četla jsem už několik titulů a se všemi jsem byla nadmíru spokojená.


Ajrad1981
23.10.2016 2 z 5

V knize jsou zmiňována různá tajemná místa Čech a Moravy, což je bezpochyby zajímavé. Nicméně jedná se pouze o soubor pověstí a různých teorií, z nichž prakticky žádná nedává uspokojivý výklad. Navíc je autor schopný v rámci jedné kapitoly změnit téma a posléze se k němu zase vrátit. Celkově to na mě působí jako psané ve spěchu, bez nějaké pořádné koncepce. Nicméně ještě autora úplně nezavrhuji, mám doma ještě jednu knihu, tak dostane druhou šanci.

spackova.p
17.09.2015 5 z 5

Moc povedená kniha, milovníci tajemna budou nadšeni. Také skvělý typ na tajemné výlety :)

Pablo Kral
23.09.2014 5 z 5

Napsáno svěžím perem a bystrým duchem. Po tomto exkurzu do hájemství prvotřídních záhad vlastí českých (ač rodilý Moravák) nikterak nelituji, že jsem si k tomuto účelu vybral Vladimíra Lišku. Psát fundovaně a navíc super čtivě, to je něco, čeho se mi naštěstí v jeho podání dostává mírou vrchovatou. Takže ještě jednou - nikdy bych nelitoval času stráveného nad touto kouzelnou knížkou.

Mušketýr007
15.04.2013 5 z 5

Není nad to si knihu přečíst a pak ta místa navštívit. Poštěstilo se mi loni;)