Magická knihovna

Magická knihovna https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436230/bmid_magicka-knihovna-mMO-436230.jpg 4 19 5

Lucka se nudí, nudí, nudí…!!! Dokud neobjeví tajné dveře do knihovny knihoven. Tato magická knihovna obsahuje všechny znalosti celého vesmíru a všech jeho světů. Je v ní každá kniha, která kdy byla napsána! A právě tady se Lucka stává knihovnickým učněm čtvrté třídy. Na cestě do budoucnosti, do minulosti i po obřím glóbu musí Lucka čelit velkému zlu, které chce magickou knihovnu zničit. Pro její záchranu musí Lucka napnout všechny své síly a odhalit důležitá tajemství skrytá v knihách. Podaří se jí uspět?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

The Library of Ever , 2019


více info...

Přidat komentář

Knihomolka223
20.09.2020 4 z 5

Moc pěkná knížka z prostředí knihovny. Dozvěděla jsem se spoustu nových věcí. Děj byl ale občas vypravován trochu chaoticky a moc narychlo. Jinak ale knížka byla čtivá, příběh dobrý. Za mě super.

certik003
15.07.2020 4 z 5

Přestože mi děj místy přišel pro děti ne úplně pochopitelný a překombinovaný, knížka se docela dobře četla, dověděla jsem se i nějaké informace navíc, což na této knížce oceňuju asi nejvíc.


veronika0382
22.06.2020 3 z 5

Pohádka pro starší děti, řekla bych od osmi do dvanácti, byla nakonec úplně jiná, než jsem očekávala. Místy mi vyprávění vadilo a přišlo překombinované, pro děti docela složité, rozhodně pro ty mladší. Ale pak jsem se začetla a vlastně se mi příběh líbil, ač bych opravdu zdůraznila, že je pro děti školou povinné. Lucka zde zažívá spousty kouzelných dobrodružství, pohádka je dokonce i nenápadným způsobem poučná a zábavná. Více v recenzi v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Knižní střípky
01.05.2020 4 z 5

Když jsem viděla, že tato kniha má vyjít, hned jsem věděla, že nám nesmí v naší domácí knihovně chybět. Po jejím přečtení ji rozhodně budu doporučovat. Nejenom, že se odehrává v úžasném prostředí kouzelné knihovny, kde dětští čtenáři zažijí spolu s naší hlavní hrdinkou Luckou spoustu dobrodružství, ale hlavně se dozví plno zajímavých informací, ať již z dějepisu, zeměpisu apod. A to naprosto nenásilnou formou zakomponovanou do poutavého dobrodružství.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Ronnie Sparks
16.04.2020 5 z 5

Neuvěřitelná pohádka pro děti. Lucka se ztratí v knihovně a projde bránou do Magické knihovny, kde začíná pracovat jako knihovnice. V magické knihovně je reálné všechno (létání knihovnickým balónem po glóbusu, smršťování se do velikosti mravence, cestování časem..) Lucka je v práci velmi dobrá, ale to by nebyla pohádka, kdyby v ní nebylo něco temného. Temné síly začínají na Lucku útočit...Asi ji nikdo neuvěří, co všechno v knihovně zažila.
Moc se mi líbí, že to není jen tak obyčejná pohádka, ale dítě se v ní dozví spoustu zajímavostí jako např. 5.10.1582 - den, který nikdy neexistoval, Hora Mount Chimborozo - leží přesně v půli cesty mezi severním a jižním pólem, Město Bubastis - leží v Egyptě a je zasvěcené bohyni koček Bastet, Lineární písmo A - písmo, které nikdo nedokáže přeložit atd... moc povedená kniha :-)

Štítky knihy

pro děti od 9 let

Autorovy knížky

2020  79%Magická knihovna

Kniha Magická knihovna je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce31x
Chystám se číst24x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x