Absolutní zlo

Absolutní zlo https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391390/bmid_absolutni-zlo-b3D-391390.PNG 4 164 53

Maggie O'Dellová série

1. díl >

Když v ospalém městečku Platte dojde k brutální vraždě, policie je v koncích. Stopy jasně vedou k muži, který už byl za podobné činy stíhán, odsouzen… a popraven. Snaží se někdo napodobit styl předchozích vražd? Nebo je skutečný vrah stále na svobodě? Šerif Nick Morelli cítí, že takto závažný případ bude vyžadovat přítomnost specialisty FBI, a povolá agentku Maggii O´Dellovou, aby sestavila psychologický profil pachatele. Společně s ní začíná odhalovat strašlivou pravdu – a v tom je nalezeno druhé mrtvé tělo a případná třetí oběť je nezvěstná. Maggie a Nick svádějí boj s časem. Dostihnou vraha dřív, než dokončí svůj odporný čin?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Harlequin
Originální název:

Perfect evil , 2000


více info...

Přidat komentář

maluck
15.03.2024 4 z 5

Celkem podařená detektivka. Vrah je sice znám od prvních stránek, ale v příběhu je několikrát hozená udička jinam, a ta zanechává čtenáře na pochybách. Romantická linka není moc uvěřitelná, je zde naprosto zbytečná. A ten konec? Ale proč ne, 4* si zaslouží.

Darami87
20.11.2022 5 z 5

Ze začátku jsem měla dost problém se začíst a pohrávala jsem si s myšlenkou, že knihu odložím. Jsem ráda, že jsem to neudělala, protože nakonec mě přece jen kniha vtáhla a já hltala každou stránku. I přes komentáře jsem je konci knihy byla vážně zmatená a ptala jsem se sama sebe, kdo sakra je ten vrah. Jiskření mezi Maggie a Nickem mě bavilo. Ale jen do doby, než se z čisté fyzické přitažlivosti stala přeslazená lovestory.


ArwenAragorn
21.06.2022 3 z 5

60%

Docela slušný thriller. Zápletka vypadala slibně, ale postupně moje nadšení ubývalo, až jsem se dostala k závěru, který mě moc nepotěšil.
Pokračování si ale ujít nenechám a knihu doporučím.

zdendula31
19.01.2022 4 z 5

První kniha od autorky a za mě spokojenost.
Trochu mě štvou ty slaďárny okolo,proto je 4 hvězdy.

KnihomolkaMari
19.12.2021 3 z 5

Absolutní zlo jsem přečetla vcelku rychle, děj ubíhal a zápletka vypadala opravdu nadějně.
Ale boužel nepřišel žádný pořádný spád a ani moment překvapení, naopak spíše zklamání. Vrah zde byl jasný už ze začátku a závěr knihy mě opravdu nepotěšil. Kniha je napsaná čtivě, ale příběh je průměrný.

Pivísek
24.02.2021 4 z 5

Příjemně napínavé čtení, i když by tam mohlo být méně erotiky...

Pavlína2019
27.01.2021 4 z 5

Čteno podruhé asi po šesti letech a opět příjemné čtení. Protože je kniha tak dobrá a napínavá, po pár stranách jsem si vzpomněla, pamatovala jsem si ji. Doporučuji!

monte
24.07.2019 4 z 5

Skvělé, doporučuji

Sudin
14.07.2019 4 z 5

Docela mě to bavilo, krátké kapitoly, rychle to ubíhá, teď ještě sehnat volné pokračování.

Janík511
25.03.2019 5 z 5

Na knihu jsem narazila ve výprodeji. Po delší době kniha, která mě zcela pohltila a musela jsem dočíst do konce. Perfektní, nemám co dodat.

manicka63
22.01.2019

doporučuji

IHT
11.12.2018 4 z 5

mno, jako detektivka to spatne nebylo, ale vztahova rovina agentky a serifa knihu posouvala do uplne jineho zanru, ktery bych asi dobrovolne necetl ;)
detektivka docela slusna, autor sice ctenari nastrci nekolik podezrelych, ale osoba vraha se zkonkretizuje opravdu az v zaveru. Nic prevratneho, ale jako oddychovka ctive a prijemne.

trudoš
12.11.2018 2 z 5

Ačkoli má Absolutní zlo chytlavou zápletku, ta je naneštěstí pohřbena nepodstatnou romancí, která tu hraje prim. Jenže příběh o tom, jak se agentka FBI dává dohromady s okresním šerifem, neoplývá právě originalitou a už vůbec ne strhujícím vývojem. Což ostatně platí i pro vyšetřovací linii. Když dopředu víte, co autorka na dalších stránkách zamýšlí, je trochu frustrující nakonec zjistit, že by se člověk v tomto případě mohl živit jasnovidectvím, zatímco hrdinové by zasloužili podtrženou kuli do žákovské.
Abych knize příliš nekřivdil, číst se dá. Ovšem to, že ji vydal Harlequin, má svůj důvod. Popisy mužných vypracovaných těl a žhavení hlavní hrdinky rozhodně nechybí. Škoda jen, že smyslnější erotiky se tu nedočkáme. Alex Kava sype slova jako Baťa cvičky, takže pouze nahodí základní propriety, a tím pro ni práce končí, zbytek je už na čtenářově fantazii. Nakonec to ale vlastně i jako detektivka docela ujde - jste-li tedy příznivcem spisovatelek jako Nora Robertsová či Sandra Brownová.

TaLu
19.12.2017 3 z 5

Kniha rozhodně upoutala mou pozornost. Pro nás neznámá autorka, která psala tento díl, pokud jsem to nějak chybně nepochopila, pro edici Harlequin. To muselo být v každém případě veliké a příjemné překvapení. Kniha má spád, vykreslení postav nepostrádá barvu a celkově se napětí a děj nese na lehké vlně bez krkolomných odboček. Přirozené a svěží psaní. Kdybych mohla, tak dám určitě téměř čtyři hvězdičky. Rozladěná jsem byla z obětí zločinů, ale to je můj problém, že tento námět vždy těžko zpracovávám. Líbilo se mi, že autorka ve zločincích, jež by měli být oporou, neodsoudila celou skupinu lidí. Ukázala, že všude a v každém společenství lidí se mohou najít dobří i zlí. Kéž by těch, kteří chrání bezbranné, bylo vždy mnohem více, než těch druhých. Dvojice hlavních hrdinů velmi sympatická.
Jen určité vyšetřovací postupy mi trochu drhly - třeba to, že se vyšetřovatelé rozdělí a nepostupují společně, aby se navzájem kryli, mi přišlo nesmyslné. Jinak opravdu milé překvapení, jak jsem již psala. Doporučuji všem, kteří se po přečtení nebudou obávat poslat své děti na letní tábor s autoritami, na které by mělo (a doufám, že téměř vždy je), spolehnutí.

Len2očka
31.10.2017 5 z 5

Čtivá kniha,maximální spokojenost.

Fondis
05.09.2017 3 z 5

Dobra kniha. Dost drsný děj. Moje první kniha od tehle spisovatelky. Dobré.

fis.rena
15.08.2017 4 z 5

Kniha má náboj,děj letí,těžko se od čtení odchází a z epilogu mi naběhla husina,u které jsem se musela usmívat,nicméně mi tam trochu vadilo to chození kolem horké kaše mezi Nickem a Maggie...

RSR
10.08.2017 3 z 5

Kniha nebyla napsaná špatně. O tom kdo je vrah jsem několikrát zapochybovala, místy opravdu napínavé. Ale to co mi vadilo a důvod proč jen 3* je, že je to detektivka a červená knihovna v jednom.

Evik84
07.08.2017 5 z 5

kniha napíná od začátku do konce, už se těším na další díl

Juicyk
20.07.2017 4 z 5

Kniha opravdu čtivá a napínavá.
Souhlasím s názorem barusak1 ohledně Nicka. Také nesnáším, když je hlavní vyšetřovatel dokonalý pán vesmíru a všechno mu vychází přesně podle plánu. Nick tedy tak rozhodně nepůsobí a i Magiie mi byla sympatická.
Také jsem celkem brzy tušila, kdo bude vrahem, ale na druhou stranu mě pak autorka nechala ještě několikrát vážně zapochybovat, za což velké plus.
Konec pro mě rozhodně překvapivý.
1 hvězdu ubírám pouze za více romantiky než by si kniha tohoto žánru zasloužila.

Autorovy další knížky

Alex Kava (p)
americká, 1960
2007  87%Ve zlomku vteřiny
2011  84%Absolutní zlo

Kniha Absolutní zlo je v

Právě čtených3x
Přečtených206x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených13x
Knihotéce157x
Chystám se číst56x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x