Madlenka a kůň Zlatohřivák

Madlenka a kůň Zlatohřivák https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88899/madlenka-a-kun-zlatohrivak-88899.jpg 4 22 5

Poutavé, bezprostřední vyprávění o životě na vesnici, především o dětském přátelství a lásce ke koním. Madla se s rodiči přistěhovala do Kvítkova z Prahy. Život na vsi je pro ni jediné dobrodružství (i když její maminka na to má poněkud jiný názor). Snaží se vyrovnat novým kamarádům, sblíží se i s koňmi, které dosud mohla obdivovat jen na televizní obrazovce. Vyprávění je přesvědčivé, plné humoru, ale i dětsky poctivého pohledu na svět.... celý text

Přidat komentář

Lovehorses365
28.02.2024 5 z 5

Konečně ji mám domaaaa!

Lovehorses365
21.07.2023 5 z 5

MILUJU TUHLE KNIHU!!!!
Je naprosto bombasticky úžasná!!!!
Četla jsem ji strašně mockrát ale pořád mě baví stejně hodně hodně moc!!!
Doporučuji!!


Snoopi
09.09.2021 5 z 5

Tu knihu jsem v dětství milovala, příběhem jsem dokonce i žila a měla jsem jedno nesplnitelné přání: mít doma koníka :-)
Děj není složitý - sledujeme osudy městské dívky Madlenky, která se vyrovnává s přestěhováním na vesnici, a osudy divokého hříběte Zlatohříváka, do něhož se dívka zamiluje. Spřátelí se s klukem Matějem. Protipól dětského světa zastupuje Madlenčin moudrý děda, který trefně komentuje dění kolem sebe.
Je nepochybné, že autorka skvěle rozumí dětské duši. Zajímavě a až téměř snově působí vložené pasáže s Liškou Bystrouškou, které čtenáře odkazují na známou klasickou pohádku.
Kniha je též krásně ilustrovaná - přiznávám, že jako dítě jsem se podle nich učila kreslit :-)

tymor
14.09.2015

Ano, souhlasim. Narazila jsem na ni pod trochu jinym nazvem a to Tajemství slečny Madlenky, kluka Matěje a koně Zlatohříváka:)

south-west
14.05.2014 5 z 5

Tato kniha byla v dětství má zamilovaná, četla jsem ji několikrát i přesto, že to je fakt "bichle". Je to nádherný příběh.