Madlenka a kůň Zlatohřivák
kniha od: Marcella Marboe-Hrabincová
KoupitKoupit eknihu
Poutavé, bezprostřední vyprávění o životě na vesnici, především o dětském přátelství a lásce ke koním. Madla se s rodiči přistěhovala do Kvítkova z Prahy. Život na vsi je pro ni jediné dobrodružství (i když její maminka na to má poněkud jiný názor). Snaží se vyrovnat novým kamarádům, sblíží se i s koňmi, které dosud mohla obdivovat jen na televizní obrazovce. Vyprávění je přesvědčivé, plné humoru, ale i dětsky poctivého pohledu na svět....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88899/madlenka-a-kun-zlatohrivak-88899.jpg 4.518Komentáře (3)
Kniha Madlenka a kůň Zlatohřivák

Tu knihu jsem v dětství milovala, příběhem jsem dokonce i žila a měla jsem jedno nesplnitelné přání: mít doma koníka :-)
Děj není složitý - sledujeme osudy městské dívky Madlenky, která se vyrovnává s přestěhováním na vesnici, a osudy divokého hříběte Zlatohříváka, do něhož se dívka zamiluje. Spřátelí se s klukem Matějem. Protipól dětského světa zastupuje Madlenčin moudrý děda, který trefně komentuje dění kolem sebe.
Je nepochybné, že autorka skvěle rozumí dětské duši. Zajímavě a až téměř snově působí vložené pasáže s Liškou Bystrouškou, které čtenáře odkazují na známou klasickou pohádku.
Kniha je též krásně ilustrovaná - přiznávám, že jako dítě jsem se podle nich učila kreslit :-)

Ano, souhlasim. Narazila jsem na ni pod trochu jinym nazvem a to Tajemství slečny Madlenky, kluka Matěje a koně Zlatohříváka:)

Tato kniha byla v dětství má zamilovaná, četla jsem ji několikrát i přesto, že to je fakt "bichle". Je to nádherný příběh.
Doporučujeme

Štítky
koně vesnice člověk a zvíře příběhy o koních příběhy pro děti
Autor a jeho další knihy
2020 | ![]() |
1989 | ![]() |