Krutá spravedlnost

Krutá spravedlnost https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28555/kruta-spravedlnost-28555.jpg 4 32 6

Madeleine Fox série

1. díl >

Mladá policistka Madlen Fox se dostane do týmu detektivů na oddělení vražd. Do vyšetřovacích postupů ji zasvěcuje její šéf, Frank Marenko. Tým vyšetřuje několik vražd, ale u všech chybí dostatek důkazů, potřebných k usvědčení pachatele. Marenko je po letitých zkušenostech čím dál skeptičtější. Když je pak ve službě zmrzačen jeho zeť. který je také u policie, a pachatel tohoto brutálního zločinu u soudu osvobozen, Marenko ztratí trpělivost a nechá se přeložit na jiné oddělení. Po nějakém čase je zabit muž podezřelý ze dvou vražd, které Marenko s Foxovou vyšetřovali. Nad jeho mrtvým tělem je krví napsáno slovo SPRAVEDLNOST. Následují další mrtví se stejným krvavým nápisem a Foxová začne tušit, že nejde o obyčejné vyřizování účtů. Všechny stopy vedou k jejímu bývalému šéfovi, který se rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Rough Justice , 1999


více info...

Přidat komentář

Jack Bauer
06.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Krutá spravedlnost není klasická detektivka nebo krimi thriller s nervydrásajícím napětím, ale o leckdy zbytečné frustrující práci policistů, když obhájci obhajují vrahy a soudci je pouští na svobodu. Spoiler: Závěr byl rychle splácaný a nevěrohodný. Simon nechěl pustit 14letou dceru Sandy do Londýna, že by ji někdo mohl třeba unést, tak sotva se tam bez jeho vědomí vydala, hned ji unesl úplnou náhodou zrovna ten, po kterém pátrali a taky hned zachránili. Na pár stránkách. Konec.

...vždycky se vám z toho postaví.
Já jsem žena šéfe,mně se nic nepostaví.
Tak to o hodně přicházíte.

Babo
25.02.2023 4 z 5

Mám ráda knihy Colina Falconera. Toto je ale první detektivka,kterou jsem od něho četla. Není špatná,ale ostatní romány se mi líbily víc.
Na této knize mě nejvíc zaujaly pochybnosti o spravedlnosti dnešní společnosti.Vůbec se nedivím deziluzi detektivů,kteří po mnoha hodinách strávených v honbě za zločinci,nakonec zjišťují,že stačí dobře zaplacený právník a zločinec se může vrátit mezi lidi a řádit dál. Musí to být opravdu frustrující.


hankapimi
03.08.2022 4 z 5

Nijak si nelibuji v kriminálkách, kde se ubližuje dětem, ale Krutá spravedlnost není typickou detektivkou. Chvílemi mne vtipnými poznámkami pobavila, když šlo do tuhého, byla jsem napnutá, ke konci mne Marenkova bezmoc vyděsila. Kam si jít pro spravedlnost, když zákony a advokáti straní zločincům, násilníkům a kriminálníkům ?

čef
05.12.2020 5 z 5

Stále žasnu, jak jeden spisovatel může napsat tak skvělé romány a z tak rozdílných dob, míst a událostí. I tento román je skvělý, Foxová je skvělá postava detektiva, dilemata, kterými prochází, jsou strašná. Zákony, které chrání zločince a nejsou spravedlivé k obětem, to je ten hlavní námět. Spravedlivá vítězství asi nejsou v této společnosti možná a v tomto románu se o tom přesvědčíme mnohokráte. Pokud hledáte klasickou detektivku, tak jste tady na špatné adrese, pokud hledáte něco pravdivějšího, tak jste tady dobře.

sabuska
10.08.2020 4 z 5

Věřím, že tahle to funguje ve skutečnosti, je jedno co provedeš, důležitý je dobrý právník. Jen s věkem hůř a huř snáším trestný činy na dětech...

IamTaiPan
13.03.2012 3 z 5

Falconner je výborný vypravěč, ale má i lepší knihy, než tuto (viz.např. Triádu nebo Opium)

Autorovy další knížky

Colin Falconer (p)
britská, 1953
2008  80%Harém
2004  84%Anastázie
2003  86%Hedvábná stezka
1993  90%Zběsilost
2008  79%Soumrak bohů: Román o Kleopatře

Kniha Krutá spravedlnost je v

Přečtených40x
Doporučených3x
Knihotéce88x
Chystám se číst17x
Chci si koupit4x