Stvořen v Propasti 1

Akihito Cukuši

Made in Abyss série

1. díl

V křížem krážem procestovaném světě zůstala poslední neprobádaná rokle zvaná Propast. Jáma, jejíž hloubku se doposud nepodařilo objasnit, je domovem roztodivných stvoření a nalezištěm drahocenných artefaktů ztracených civilizací. Její tajemstvími opředená povaha uhranula lidstvo a ponoukala jej k výpravě. Dobrodruhům, kteří podlehli jejím svodům, se v průběhu věků začalo říkat průzkumníci. Ve městě Vrch, vybudovaném u chřtánu Propasti, žije osiřelá dívenka Riko. Po vzoru své matky se touží stát proslulou průzkumnicí rozkrývající taje hlubin. Když tu jednoho dne při průzkumu narazí na robota v podobě lidského chlapce...... celý text

Komentáře knihy Stvořen v Propasti 1

Vjeerus
předevčírem

Jsem trošku zmatená z té kresby, protože je vrcholně roztomilá a úplně na čtenáře dýchá dětskou nevinností. Ale po pár stránkách víte, že pro děti tento příběh spíš není, protože mimo jiné obsahuje dost zvláštní tresty pro mladé svěřence sirotčince.
Pravdou je, že cílová věková skupina je za mě dost nečitelná. Nejen kvůli té kresbě, ale všeobecně vším, protože manga je opravdu hodně specifická a originální.
Svět a hlavně propast má úžasně promyšlenou faunu a flóru a celkově mechanizmy, nařízení a rizika pro její prozkoumávání. Nikdo nic nedostane zadarmo a šance na úspěch jsou vlastně docela malé.
Hlavní hrdinka je jednoduše řečeno střela. Má energie, nadšení a odhodlání tak za deset lidí, miluje život, ale snad ještě víc plnění svých snů. Přesto není sobecká. A její vymýšlení skopičin a plánů mi několikrát zacukalo koutky úst.
Tenhle příběh mě bavil, obsahuje snad vše, na co si člověk vzpomene, přesto nepůsobí přeplácaně. Informací o světě je dost a všechna ta omezení a rizika, co přicházejí s každým metrem v Jámě, odhalují, že příběh bude pravděpodobně nabírat na drsnosti. No jsem rozhodně zvědavá!

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi