Bez dechu

Bez dechu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498689/bez-dechuIwmbKE-TYd-.jpg 5 18 9

Mackenzie Sinclair série

< 2. díl

Mackenzie Sinclairová je opět až po uši v maléru. Lži jejich nejbližších spustily řetězec smrtících událostí a přitáhly k ní pozornost Nejvyšší čarodějné rady, která si Mac předvolala do Vatikánu. Co měla být prostá výpověď, se ale rychle zvrhne v další boj o život a mladá čarodějka musí čelit nejen křivým obviněním zhrzené ženy, ale i vlastnímu zrádnému srdci. Přivolalo na ni totiž temnou kletbu, která zničí samotnou její podstatu, pokud ji rychle nezlomí.... celý text

Přidat komentář

Katie46
01.08.2023

Kniha byla skvělá! Zábavná, napětí a zároveň jiskření mezi hlavními postavami bylo fajn. Děj byl zajímavý, překvapivý a zauzlený a mě to neskutečně bavilo. Knihu určitě doporučuju.

Bryel
21.07.2023 5 z 5

"To je všechno? Skončil jsi?"
"Skončil jsem."
"Vždyť jsi nic neudělal."
"Dovolím si nesouhlasit."
"Ani ses nepohnul."
"To nic neznamená."
"Neřekl jsi jediné slovo."
"Zato ty jich říkáš až moc."
Udělala jsem na něj kyselý obličej. Otráveně zamlaskal. "Co přesně sis myslela, že se bude dít? Chtěla jsi obětovat kozu a požádat o pomoc bohy? Cítila by ses pak líp?"
To záleží... Fungovalo by to? "Já nevím, ale rozhodně jsem nečekala, že se jen sjedeš houbičkami a pak budeš deset minut dělat, že něco děláš, i když ve skutečnosti nebudeš dělat vůbec nic."

Parádní kniha plná akce, kterou táhne skvělá dynamika mezi dobře vykreslenými postavami. Spousta vtipu, spousta smůly, pořádný spád!
Jízlivé slovní souboje mezi Mac a Kanem jsem si moc užívala. Kane mě bavil už v první knize a jsem ráda, že tady dostal více prostoru.
Mac čelí následkům za smrt významných čarodějů. Vzhledem k tomu, že svědci událostí buď nemohou z různých důvodů mluvit, nebo jsou mrtví, není její pozice nijak jednoduchá.. A tím její problémy zdaleka nekončí, to by přeci měla příliš velké štěstí :)
Knihu rozhodně doporučuju, bavila mě ještě víc než první díl a těším se na pokračování.


klarka009
04.03.2023 5 z 5

Kolik že smůly může jedna čarodějka mít? Mac ji má totiž opravdu hodně :D
Už první díl se mi moc líbil, ale tentokrát to bylo ještě lepší. Bez dechu navazuje na události, které se staly na konci prvního dílu. Ke stávajícím postavám přibyly ještě nové a také nové příšerky . Hodně jsem se při čtení nasmála. Popichování mezi Mac a Kanem mě ohromně bavilo :D nejlepší hlášky jsou rozhodně v knihách od @lusyadams. Kana jsem si moc oblíbila už v prvním dílu a jsem ráda, že jsem si ho tu užila mnohem víc a více se o něm dozvěděla :)
U mě je čtení od této autorky sázka na jistotu. Všechny její knihy jsou skvělé a nemůžu se dočkat co dalšího ještě vyjde

Kikina182
30.10.2022 5 z 5

Druhý díl ze série Mackenzie Sinclair je ještě lepší než ten první! Je plný akce, nebezpečí, nových postav i fantastických bytostí a nechybí samozřejmě ani nesmírná vtipnost a špetka lásky. To všechno ve skvěle promyšleném ději s dobře vybarvenými postavami a zabaleno ve čtivém stylu psaní, (nejen) díky němu se od příběhu zkrátka nejde odtrhnout. Lusy Adams zkrátka opět přišla s úžasným příběhem, který rozhodně stojí za to číst! Moc doporučuji stejně jako cokoli dalšího od autorky.

broskev28
23.08.2022

Omylem jsem vložila komentář k 1.dílu sem, ale neumím ho zrušit úplně. Takže okomentuju, až přečtu pokračování první části, která mě okouzlila.

jitka_dankova
20.08.2022 5 z 5

Druhý díl urban fantasy z pera české autorky předčil všechna moje očekávání. Hlavní hrdinku opět čeká jedna trable za druhou, tentokrát je ale půvabné, že ji po celý díl doprovází Kane, lovec příšer, kterého potkala v první díle. Ti dva jsou prostě úžasní, autorka parádně vystihla obě povahy a jejich rozhovory, špičkování a škádlení mne pobavilo a doslova mi rozjasnilo den. Krásné narážky, hra se slovíčky, takové typicky české obraty a špičkování a nedokončené věty, které ale pochopíte, to je něco, co dokáže jen česká autorka a v přeložených knihách nic tak pěkného nenajdete. Vzalo mi to dech, během dvou dní jsem si knížku přečetla hned dvakrát. Hlavní hrdinka také navazuje další přátelství a vztahy.
Nemusíte se bát číst tento druhý díl z trilogie. Sice jsou obvykle dvojky takové proradné, protože nebývají uzavřené, na konci bývá předěl a to čekání na trojku je pak náročné (proto vím, že mnozí čekají se čtením dvojek až na moment, kdy vyjde poslední díl). Ale tady ne. Tady se hlavní trable tohoto dílu pěkně uzavřou a můžete klidně spát. Svět, který autorka stvořila, i příběhy a návaznosti jsou promyšlené a dávají smysl. Moc se těším na třetí díl, který by měl vyjít v létě 2023.

PS: kniha zatím vyšla jako ebook na stránkách autorky, tam jde koupit (já to nemohla zprvu najít). Brzy by ale měla vyjít i v papírové podobě.

BookEater
16.07.2022 5 z 5

Skvělé dobrodružství, okořeněné tajemným a sarkastickým Kanem, nemůžu se dočkat dalšího dílu, až je osud (a autorka) znovu svede dohromady!

Turante
16.07.2022 5 z 5

Úžasné pokračování série s čarodějkou Mac. V podstatě hned od začátku je plný akce a prostě vás to chytne a nepustí, dokud nejste na konci. Romantická linka jen naznačena a moc se mi líbí, jak se neustále postavy popichují. Rozhodně chci další díl a to ideálně hned!

zaandulee
11.07.2022 5 z 5

NAPROSTÁ DOKONALOST! Autorčiny knihy prostě miluju. Její styl psaní je pro mě perfektní, hltám každou stránku a odpočítávám sekundy do další knihy.

Pokračování série o Mackenzie Sinclair je úžasné! Už dlouhou dobu jsem se u knihy tak nenasmála. :D Problémy ve kterých se hrdinka ocitla, hledání řešení, další kupa problémů a zvratů, Domenico, škádlení a slovní potyčky mezi ní a Kanem . Jednoduše nejlepší. Zamilovala jsem si Kana ještě více (i když to snad ani nejde) :D

Určitě doporučuji přečíst a nedočkavě vyhlížím další díl, na který si však budu muset delší dobu nejspíš počkat. :( Čekání ale stojí za to!

Autorovy další knížky

Lusy Adams (p)
česká, 1991
2011  78%Odstíny života
2021  85%Bez duše
2024  85%Soused na zabití
2022  89%Hodnota krve
2022  90%Bez dechu

Kniha Bez dechu je v

Právě čtených2x
Přečtených23x
Doporučených5x
Knihotéce74x
Chystám se číst20x
Chci si koupit11x