Macecha

Macecha https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419181/bmid_macecha-PfW-419181.jpg 3 44 19

Jeanie to v životě nikdy neměla snadné. Spolu s mladší sestrou Marlenou prožila ne zrovna idylické dětství, partnerství jí nevyšlo a po čtyřicítce žila sama s dospívajícím synem – dokud nepotkala Matthewa, staršího zajištěného muže, který ji nosí na rukou a probouzí v ní naději na nový začátek. Matthew má z předchozího manželství dvě děti a čtrnáctiletá Scarlett dává Jeanie nepokrytě najevo, že si s ní na šťastnou rodinku hrát nehodlá. To je ale přece normální reakce a časem se to určitě spraví… Problém je, že Jeanie má ve své minulosti nepříjemné tajemství, které teď její křehké štěstí ohrožuje. Venkovský dům, kam se k Matthewovi nastěhovala, je navíc plný záhad a podivných zvuků. Kdo si to s ní pohrává a posílá jí nenávistné vzkazy, co se skrývá za zamčenými dveřmi a v temném koutě zahrady? Snad sestry odhalí pravdu včas. Každá pohádka přece musí mít dobrý konec. Nebo ne?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Stepmother , 2016


více info...

Přidat komentář

Noisette73
22.07.2023 3 z 5

No, zvrácená pohádka pro dospělé, tupá hlavní hrdinka, otravný hlavní hrdina, který mě oslovení kotě na každé stránce neskutečně štval a Kayu bych s chutí nakopla, nic moc.

Heide
22.02.2022 3 z 5

Ráda bych napsala dobrá, odpočinková kniha s napínavým dějem, ale.... Jak už napsala jedna čtenářka pode mnou, třičtvrtě knihy se četlo velmi dobře, závěr to bohužel všechno pokazil. Hodnotím jako průměr.


playada
24.10.2021 3 z 5

Třičtvrtě knihy napínavé a výborné. Závěr s prominutím " děsný ". Nevím co se s autorkou v závěrečných fázích psaní stalo... Obávám se, že pointu vymyslel někdo jiný. Někdo bez talentu .

Monuli36
22.05.2021 3 z 5

Určitě nemůžu říct,že je to nějaký trhák,ale vcelku se mi to i líbilo :) Jednoduchý styl psaní a nic náročného na přemýšlení :) :)

plamínek21
28.09.2020 2 z 5

Béčkový příběh s totálně připitomělou hlavní hrdinkou. Ztráta času.

Dannyska
10.09.2020 4 z 5

Začátek se mi celkem špatně četl a nějak jsem se nemohla do děje dostat a začíst se. Pak mě to ale chytlo a zase jsem nemohla přestat, dokud jsem nevěděla, jak to skončí :-)) Kniha je jednoduše napsána, dobře se čte a děj je napínavý :-) Doporučuji :-)

Javanka
07.08.2020 odpad!

Měla jsem problém dočíst do konce, nakonec jsem dočetla, protože jsem doufala, že konec bude lepší než kniha, ale bohužel. Škoda času. Hlavní hrdinka na ránu, nedovedu si představit, že někdo dovolí takové zacházení. Spousta nastíněných tajemství, která v průběhu knihy přibývají a nakonec to vypadá, že ani autorka neví, co s nimi. Rádoby psychologická sonda do života citově narušených žen, nejsem určitě cílová skupina, někdo se špatným dětstvím by knihu možná ocenil víc.

jasmína
06.07.2020 5 z 5

Zpočátku mě hlavní hrdinka tak rozčilovala, že jsem nevěděla, zda u knihy vydržím, ale nakonec přečteno díky většímu písmu a napínavému a stále překvapujícímu ději během nedělního odpoledne a večera.

alnahu
27.03.2020 2 z 5

Nalákala mě pěkná obálka ,ale bohužel mě děj zklamal.Kniha začíná slibně -dalo by se říct příběh ,jako z pohádky,ale bohužel je to pravý opak-šílená rodina,která vám jde pěkně na nervy.Tento nevěrohodný příběh mě nijak nezaujal.

Aghatte
27.03.2020 3 z 5

Přečteno za jeden den.
Jak bylo řečeno, spousta náznaků, spousta nevysvětlitelných jevů, nakonec jsem měla pocit, že sama autorka nevěděla, jak z toho ven.
Rodinka to tedy byla šílená, jeden větší úchyl než druhý, sebestřední jedinci zahalení do zlatého pozlátka, narušené děti.
Nechápu, a nejen v této knize, to téma LÁSKY. Hrozně se milují, hned se berou, ale přitom o sobě nic nevědí, neumí spolu mluvit ani žít, prostě tam je jen sex a pokud žena přestane muže přitahovat, už tam není nic, na čem stavět. Uráží mě, jak ty submisivní slepice čekají jako pes, až si jich páníček všimne, sledují, jak se tváří, jak je políbí, klepou se, pokud se na ně nedívají s touhou v oku, že je KONEC.... Nechají se urážet, živit, ponižovat, jen aby pán tvorstva na ně nezanevřel.
Proč tam vůbec chtěla s nimi žít? Co to bylo za pohádku? Od první stránky to byl horor a nic jiného. Jak tomu můžou říkat láska?

Nějaké chyby v textu, vynechaná písmenka, pomlčky ve slovech. Ale přečíst to jde. Hlavně v této době, kdy hledáme nenáročné odreagování.

ArwenAragorn
01.03.2020 3 z 5

Kniha je čtivá a obálka je pěkná. Autorka však příběhu nedokáže dodat napětí a hlavně vtisknout mu tu správnou věrohodnost v rozuzlení. Navíc jde o mnohokrát opakované téma (např. V pasti lží). A pak myslím, že spousta věcí stejně objasněna nebyla.

Jájinka
23.02.2020 3 z 5

Kniha byla čtivá,zajímavá. Tři hvězdy dávám za divný konec.

Bara52
05.02.2020 4 z 5

Takova klasika,nebyla to spatna knizka,cetla se dobre.

L.Helena
02.02.2020 4 z 5

Knížka se mi líbila, dala jsem ji prakticky na jeden zátah, pořád mě to nutilo číst dál a dál. Občas mě sice štvalo, že je to takové tajemné a vlastně je jen pořád naznačované, že hlavní hrdinka má nějaké kostlivce z minulosti a vše se čtenář dozvídal spíš jen útržkovitě. A pokud jde o ty záhady, které se Jeanie děly v jejím novém manželství - moc možností nebylo, kdo za tím mohl stát, a nakonec to vygradovalo do celkem dramatického konce.
Doufám, že v češtině vyjdou i ostatní autorčiny knihy.

micha-ella
31.01.2020 4 z 5

Méně je někdy více - těch tajemných náznaků a příhod bylo až moc a nakonec nebyly úplně do detailu vysvětlené. Ale četlo se to dobře.

martini.ce
10.01.2020 3 z 5

Fajn knížka na dlouhé zimní večery :) Četla se rychle, byla napínavá, vůbec jsem netušila, jak se bude příběh vyvíjet. Mínus za chyby a chybějící písmena.

Awča
25.12.2019 4 z 5

Vcelku čtivá kniha, napínavá, i když poměrně nevěrohodná. V době internetu si nic nezjistit o budoucím partnerovi, no nevím. Závěr byl hutný, odpovědí možná více než otázek. Taková jednohubka, přečetla jsem jedním dechem, ale vracet se k ní nebudu. Obálka je moc pěkná.

Ivuska.09
13.12.2019 4 z 5

Mně se kniha líbila. Je to takové rodinné drama s thrillerovými prvky, ale příběh mě do sebe vtáhl a byla jsem zvědavá, kdo z rodiny bude tím, jenž za všechno může. Rozuzlení bylo logické, ale i překvapivé, otevřené otázky nezůstaly žádné, takže za mě dobré čtení.

Janaves
21.11.2019 3 z 5

Celkem zajímavý příběh,hodnotím jako průměr.Tipovala jsem trošku jiný konec. Byla mi sympatická Marlen a Frank.

Štítky knihy

rodinné vztahy macecha podoby lásky

Autorovy knížky

2019  65%Macecha

Kniha Macecha je v

Právě čtených1x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce67x
Chystám se číst48x
Chci si koupit10x