Macbeth (komiks)

Macbeth (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138101/macbeth-komiks-138101.jpg 4 24 6

Krása je děs a děs je krása - to si prozpěvují tři čarodějnice v ďábelském zaříkávání a věští převrat v klidném Skotsku... Za vlády krále Duncana je Skotsko spravedlivou, pohostinnou zemí, kde šlechtici věrní králi a schopní válečníci střeží zájmy skotského lidu... Nejlepšího z nich, Macbetha, ovládne osudové pokušení a spáchá vraždu. Ale ponese skotskou korunu bez výčitek? Bude ve Skotsku obnovena spravedlnost? Nebo zůstane Macbeth bez trestu? Makbeth, jedna z Shakespearových vrcholných her, přesahuje tragédii morálky a mění se v psychologickou studii duše, kterou mučí ctižádost, nejistota, strach a lítost. Macbethův příběh, zobrazující věčné drama vyvolané soubojem zla a dobra, pokušení a podlehnutí, pořádku a zvratu, nikdy nepřestal poutat pozornost a probouzet představivost generací diváků.... celý text

Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Grada
Originální název:

Macbeth: The Graphic Novel , 2011


více info...

Přidat komentář

Marekh
20.09.2022 5 z 5

Knihy WILLIAMA SHAKESPEAREHO jsou pro mě docela náročné. Od autora jsem mnoho knih nepřečetl. V minulosti jsem například přečetl knihy ROMEO A JULIE, HAMLET, KRALEVIC DÁNSKÝ a SONETY.

Po dlouhé době jsem se začetl do komiksu a vybral jsem si hru MACBETH, kterou napsal podle divadelní hry Shakespeara indický spisovatel JYOTI BHANSALI. Nečetl jsem originál, snad někdy v budoucnu se k této divadelní hře dostanu. Celkově se mi příběh líbil. Autor používá současný jazyk.

Tento komiks je taková jednohubka na jedno posezení. Kresby se mi celkově líbily.

Na počátku knihy se nachází informace o autorovi, posléze následuje strana ve které se nachází hlavní postavy a začíná samostatný příběh. V závěru knihy se nachází zajímavosti o této divadelní hře.

Tento komiks vyšel v nakladatelství Grada v edici KOMIX a myslím si, že je to dobrý počin. V minulosti jsem vždy četl originál knihy (např. 1984 od Orwela, Deník Anny Frankové od Anny Frank) a následně jsem se začetl do komiksu. V případě komiksu MACBETH jsem postupoval opačným způsobem. Komiksy téměř nečtu, ale z této edice, anebo z jiné, bych možná ještě nějaké komiksy vyzkoušel, např. Frankeinstein, Robinson Crusoe, 20 000 mil pod mořem aj. Možná by bylo lépe pro mě si nejprve přečíst originál a potom komiks jako v případě knih 1984 a Deník Anny Frankové.

Isew
26.05.2022 4 z 5

Nejsem zrovna milovník komiksů. Je to tím, že málokterá kresba se mi líbí. To ale není případ této knihy. Krásné obrázky a strhující příběh. Ačkoli Macbetha znám z knihy, divadelního představení i audio dramatického zpracování, přesto jsem znovu objevovala zákoutí, která pro mě zatím zůstávala skrytá. Oceňuji i to, že se čas od času vynořil skutečný Shakespearův text a vhodně dokreslil situaci. Macbeth je výjimečné dílo a tento komiks mu ostudu určitě neudělal.


B-artX
22.04.2018 4 z 5

Taková fajnová jednohubka. 80 stránek příjemně uteklo a já se docela bavil. Kresba se mi moc nelíbila, taková ošklivá, především u ubličejů. Ale jinak fajn. Nic extrémního, zkrátka fajnová oddychovka.

knihamouder
13.03.2017 4 z 5

Já, komiks a Shakespeare? Jednotlivě nejdeme moc k sobě, ale jako mix jsme si přišli na chuť. Skvělá jednohubka na chvilku pohody u kávy. Čarodějnice klidně mohli vypadat děsivěji. Chtíč, vražda, našeptávající choť, následně poblázněná královna, trpící výčitkami, mající noční můry, král tyran a nechybí věštba... prostě super.
Až se pohnou Birnamské lesy...

Vesmich
02.01.2017 5 z 5

No masakr! Čarodějnice čarují, krev stříká, muži se neustále vzájemně ujišťují, že jsou muži a Macbethovic cvokatěj. To by mě jaktěživo nenapadlo, že si budu číst Shakespeara v komiksu, bude mě to bavit, půjde z toho hrůza a bude to lepší, než na divadle! A na mou duši, bylo!

kolacky
20.03.2013 4 z 5

Tak tohle je povedené. Jako ilustrace k originálu moc prima. Kupodivu je zachováno i dost citátů z Willa Sh., což je příjemné, jen mě zklamali u čarodějnic, žádné Už mi s chutí v palci cuká, něco nekalého ťuká... Přikládám svoji verzi, když dovolíte, z vlastní zahrádky... palec můj mi cosi šeptá, blíží se zlo, které deptá...

Štítky knihy

komiksy

Autorovy knížky

2012  81%Macbeth (komiks)

Kniha Macbeth (komiks) je v

Přečtených35x
Doporučených4x
Knihotéce11x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x