Válka srdcí

Válka srdcí https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63283/bmid_valka-srdci-x97-63283.jpg 4 165 21

Vikings trilogie série

< 3. díl

Ten sňatek se měl stát zárukou míru. Co na tom, že nevěstě je teprve třináct let? Dcera zavražděného francouzské hraběte Mesalinda se na naléhání otcových přátel provdala za svého udatného zachránce Conara z Dubhlainu, syna norského dobyvatele a irské princezny. Vynucená svatba sice nastolila křehký mír, ale v duši novomanželů panuje roztrpčení a vzdor. Manželství s třináctiletou dívenkou nemůže být naplněno, a tudíž může být kdykoli zrušeno. Toho si jsou vědomi přátelé i nepřátelé, a tak Conar odváží vzpurnou nevěstu ke své rodině do Irska. Tam dívka dospívá v uhrančivou krásku a celá léta čeká na Conarův návrat z válek. Po celou dobu spřádá plány na útěk, sní o vlastním životě, potýká se s láskou k jinému muži… Když se Conar vrátí a hodlá uplatnit své manželské právo, Mesalinda mu je odepře. Nezdolný bojovník se ovšem nemíní vzdát, a tak se Mesalinda pozvolna smiřuje se svým osudem… a také s tím, že se proti své vůli do Vikinga zamilovala…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Lord of the Wolves , 1993


více info...

Přidat komentář

evka44
09.03.2024 5 z 5

Od tejto autorky mám veľmi rada knihy. Táto kniha ma tak tiež nesklamala, bola veľmi zaujímavá hoci občas som mala chuť hlavnej hrdinke tresnuť po hlave aby sa trochu uvedomila. Zo začiatku som bola trochu zmätená z dôvodu, že najprv dali prítomnosť ako keby človeka hodili do stredu deja a následne začala autorka rozprávať príbeh od začiatku. Napriek tomu sa mi kniha veľmi páčila a rozhodne ju doporučujem. Samozrejme sto ľudí, sto chutí.

Bergerac16
07.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Proč autorka začala událostmi z Francie 885 n.l. a tři kapitoly věnovala líčení vztahu manželů, kteří se nenávidí, to skutečně nechápu. Od čtvrté kapitoly je totiž vyprávěn příběh dvou lidí, kteří spolu bojují, ale najdou k sobě cestu. Ona ho přes jeho prosbu neposlechne, má k návratu do Francie své důvody, ale kde se v ní tedy vzala ta nenávist a přání, aby Conara zabil dánský šíp, to skutečně nechápu.
Jakoby se události kapitol 4 až 18 vůbec nestaly, oba hrdinové se nesblížili a její nenávist naopak nabyla vrcholu. Jako čtenář jsem na to koukala jako tele na nová vrata. Nedává to totiž smysl. Samotné rozdělení časových rovin i charakterový posun Melisandy. V slzách se spolu dojemně loučí, jsou si nejblíž, jak je možné, a střih o měsíc později si přeje jeho smrt?
Chápu, bála se, že Conar bude strašně řvát, třeba jí to nikdy neodpustí, ale pořád platí, že ji znovu zachránil, díky němu je v bezpečí, oběma se nic nestalo, přežili a společně nepřítele porazili, čekají spolu dítě, jeho rodina Melisandu vřele přijala, takže poznala Vikingy v tom nejlepším světle. Její zášť a výbuchy nenávisti nemají žádné opodstatnění.
Mě se přitom jejich příběh počínaje jejich seznámením moc líbil. Přes veškeré peripetie, vzájemné boje, oba byli vykreslení naprosto skvěle a tato část mi z celé vikingské trilogie přišla vlastně nejlepší. Celá zápletka je originální, třináctiletá dívenka měla od začátku mé sympatie, nesmírně mě to bavilo. Její vzdorovitost k tomuto věku patří a Conara by povolná manželka nejspíš nebavila, takže si nějaké překážky jako daň za neobyčejně krásnou a bohatou nevěstu zasloužil.
Vadily mi opakované únosy: Conar unáší a v přestrojení osvobozuje strýce Nialla, Geoffrey unáší z hradu Melisandu, kterou si únosem zase Conar bere zpět, to už je trochu moc, zopakovat motiv třikrát.
Stejně tak Conarův souboj s Geoffreym, to že nebyl hned zabit dost neuvěřitelná shovívavost pro vikingského bojovníka 9. století, stejně tak jeho soucitné nakládání s dánskými zajatci. Ta doba taková fakt nebyla.


kacenka6144
04.04.2022 3 z 5

Završení celé trilogie, ale knížkou už jsem se musela trošku prokousávat. Přišlo mi to chvílemi zbytečně zdlouhavé.

Lucka20
19.07.2021 5 z 5

Jako vždy super kniha.
I když se přiznám, že občas už mě unavovalo, jak mu pořád vzdorovala.

Ivusak7
03.08.2020 5 z 5

Knížku jsem si moc užila :) Nevím, který z těch 3 dílů se mi líbil nejvíce. Melisandra a Conar moc hezký pár i když Melisandra je (trochu víc) tvrdohlavá . Tahle se mi líbila, že byla rozdělena do 3 částí. Opravdu skvělý příběh :)

turecko76
22.04.2020 4 z 5

Do 3/4 byla kniha napinava a moc se mi libil souboj obou hlavnich hrdninu mezi sebou. Posledni cast knihy ale trochu polevila v napinavosti a byl to jiz jen prumer. Proto nedavam plny pocet hvezd, ale presto jde o vyborny historicky roman me oblibene autorky.

Nikusscha
16.01.2020 5 z 5

Bylo to hezké zakončení vikingské trilogie. I tento příběh se mi líbil. Nechyběla tam láska, napětí, romantika a akce. I když by se mohlo zdát, že jsou všechny knížky jako přes ,,kopírák" tak každý příběh byl svým způsobem trošku jiný.
Na začátku se ocitáme uprostřed bitvy, poté se dostáváme zpět do historie obou hrdinů, jak se seznámili, jak se vzali a poté se rozvíjí jejich příběh. A na posledních pár stránkách se vracíme zpět na začátek, kde se schyluje k nějaké nepravosti a bitvě.
Knížku hodnotím pozitivně, opět nechyběla nenávist, vzdor, neposlušnost hlavní hrdinky. Občas bych teda i já plácla hlavní hrdinku Melisandu po papule. Viking Conar byl skvělý a ani se mu nedivím, že měl někdy sto chutí Melasindu něčím přetáhnout :-D
Nejvíce se mi líbil první díl :-)
A opět nás může těšit návrat předchozích hrdinů a hrdinek z předchozích dílů.

petraj30
19.08.2019 4 z 5

Krásná kniha se zajímavým námětem, moc se mi líbilo, že se tam objevili i postavy z předešlých dílů. Mesalinda se podle mě chovala jako malé vzteklé rozmazlené děcko a vřeštěla kvůli maličkostem a zase obdivuji Conara za obrovskou dávku trpělivosti ( já bych jí zakroutila krkem už ve 13). Ale pokud vím, tak téměř ve všech historických romancích "vládnou" muži, tak si role na chvíli prohodili.
První díl podle mě vede, ale i přesto to byla odpočinková četba

HPmagor
18.02.2019 5 z 5

oddechové čtení

TerezaMondeková
25.11.2018 3 z 5

První díl je z celé série nejlepší. Vadí mi, že v každé knize to jde úplně stejně. Nenávidí, nenávidí, brání se, brání se... podlehne, miluje. Od začátku je jasné, jak kniha dopadne, takže konec nebyl žádným překvapením. Ale jsem ráda, že jsme se v knize opět setkali s Erin a Olafem.

avalonek
24.08.2018 4 z 5

Melisandu bych musela asi zabít..Obdivovala jsem Conara,že měl tolik trpělivosti..A jednu hvězdu přidávám hlavně za to,že se tam objevila Erin a Olaf,protože první díl s nimi byl nejlepší..

ketvin
05.04.2018 5 z 5

Super díl, ale zároveň lehké rozčarování. Nejdříve klady - opravdu dobrý a členitý příběh, skvělý, konečně ne hrubý hrdina, statečná hrdinka, rodina božských vlků, střídající se prostředí a dobře napsaní nepřátelé... A negativa? Kniha začíná koncem a pak se vrací na začátek, což by nevadilo, kdyby to odpovídalo příběhu. Četla jsem knihu od začátku a když jsem dospělá do části, kdy se příběh navazuje, vrátila jsem se na začátek knihy a znovu si těch několik stránek přečetla, abych byla v obraze. To byla chyba, je tam totiž několik chyb, nesrovnalosti, vztah hrdinů je jiný, než by měl v příběhu v tomto místě být. Konkrétně Mel se loučí s Conarem v dobrém, miluje ho a mrzí ji, že ho podvádí svým útěkem, o Brenně ví, že ji neohrožuje... nebo také řeči o "peklu u řádových sester" jsou úplně mimo... Přišlo mi to, jakoby autorka napsala konec, pak začátek, pak se jí to sešlo a to co napsala "jinak" už v konci neopravila... Ten začátek je rovněž psaný na "wow" efekt, vše se tam zvelicuje, aby to zaujalo, ale u toho vztahu hrdinů je to prostě špatně, přijde mi, ze ho to vrací hodně do minulosti. Jak se "nesnášejí", to už je prostě překonany, když Conar odjíždí válčit a ona utíká... Také to zni, jako by se neviděli buhvijak dlouho a ne asi měsíc...
Každopádně i přes tyhle nesrovnalosti to byla úžasná kniha, lepší než druhý díl :)

janqa410
19.09.2017 2 z 5

První díl - Erin s Olafem, super. Stejně tak Rhiannona s Erikem. Je mi velmi lít, že to musím napsat, ale třetí díl série mě občas přišel zdlouhavý. Občas jsem se do čtění musela nutit, především přibližně v polovině příběhu. Konec už by znovu svižnější a nakonec to dobře dopadlo. Líbí se mi a doufám, že až ji někdy znovu vezmu do ruky, třeba si ji užiju víc.

Xena011
01.03.2016 5 z 5

Úžasné pokračování, u kterého jsem nečekala, že bude stejně dobré, jako první díl. První díl bude asi stejně nejlepší, protože začal příběh. Ostatní knihy popisují život jejich dětí, i když se tam prolínají příběhy a osobnosti prvního dílu. Historii mám velice ráda, Vikingové patří také k mým oblíbeným tématům v dějinách. Jen se mi nelíbilo, že je žena majetkem muže a nejsou si rovni, ale tak to bohužel dříve bývalo. Dle mého názoru krásně zpracované historické romány. Uritě doporučuji a doufám, že po nějaké době si tyto knihy opět přečtu.

Barbora H
14.12.2015 3 z 5

Kniha mě moc nezaujala...

MinaHawke
28.09.2015 3 z 5

Po přečtení Princezny pomsty jsem se bála začít číst Vikingovu ženu, ale ta se mi líbila a Válka srdcí také nebyla špatná.
Myslím, že dobré zakončení série.

moudivlacek
03.09.2015 5 z 5

Je to povedená knížka, doporučuji.

miruska1
18.03.2015 4 z 5

Knihu som čitala už davnejšie. Pačila sa mi,ale autorka ma aj lepšie knihy....

Aingeal
15.03.2015 5 z 5

Shannon nezklamala, postavy sympatické a prostředí divoké:). Kdo Drake zná, tak očekávejte klasickou šablonu jejích románů, ovšem opět velmi hezky zpracovanou;).

Nibiru
22.05.2012 5 z 5

Ano, knihy ze série Vikingové se autorce velmi povedly, jsou čtivé, napínavé, jiskří romantikou a vášní. Patří k jejím nejlepším knihám, které jsem od ní dosud četla. Všechny tři díly.