Řád sladkého sněhuláka

Řád sladkého sněhuláka https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411657/bmid_rad-sladkeho-snehulaka-zuD-411657.jpg 5 21 5

Zvládne Přemek žít s cukrovkou a získat zasloužený řád? Přemek chodí do páté třídy, má spoustu plánů do budoucna, chtěl by se stát slavným karatistou. Po jednom náročném sportovním soustředění se mu udělá špatně. Odvezou ho do nemocnice a tam se dozví diagnózu – cukrovka. Nemoc, s kterou se už napořád musí potýkat. Bude moct žít jako dřív? A dál trénovat? Přemek i jeho rodiče a sestry už ví, že stojí na začátku dlouhé cesty. Ale Přemek taky ví, že v tom zdaleka není sám. Zvládne to?... celý text

Přidat komentář

adellza
13.02.2024 5 z 5

Čtivá kniha autorky Ivony Březinové o životě 11letého chlapce, který se seznamuje se svou nemocí, cukrovkou 1. typu, je nejen pro malé čtenáře, ale i pro dospělé.
Kniha popisuje všední zážitky bez příkras i bez lítostivého tónu. Autorka se nevyhýbá ani termínům a jejich slangových variant (glykémie, glymka). Působivý je také doslov, ve kterém se dozvídáme pár slov o českém vědci Marku Novákovi, který pomáhá spoustě lidem s diabetes pomocí jeho novém typu glukometru.

Já sama, jakožto dospělá čtenářka, jsem se mnoho dozvěděla. Knihu jsem přečetla jedním dechem a doporučuji ji všem malým i velkým čtenářům, kteří se chtějí skrze příběh dětského hrdiny v útlé knížce dozvědět více o této nemoci a životě s ní.

Damaj
25.05.2021 5 z 5

Autorka velmi hezky vysvětluje dětem a nejen těm, ale i dospělým (rodičům, učitelům...) život s vážným onemocněním, cukrovkou 1. typu. Nevyhýbá se odborným termínům, naopak citlivě je vysvětluje, tak aby je všechny věkové kategorie pochopily.
Určitě doporučuji číst ve školách a kolektivech, kde se nějaké dítě s cukrovkou objevuje a učitel nemusí už víc vysvětlovat.
Navíc jsou ke knize úžasné pracovní listy, kde si děti všechny vědomosti o cukrovce zopakují a navíc se v nich naučí spočítat si cukr v různých potravinách.


akšuram37
21.04.2021 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. A strašně hezky se četla. Autorka moc hezky popsala situaci, kdy se Přemek nemohl vyrovnat se situací, že má cukrovku a že si bude muset píchat inzulín. Moc pěkně byl vymyšlený i tábor pro děti s cukrovkou.
Celkově mám z knihy dobrý dojem, jsem ráda, že jsem měla možnost, si jí přečíst.

Knihomolka506
14.05.2020 5 z 5

Poučný příběh pro děti, který vysvětluje život s vážnou nemocí - cukrovkou nebo taky jinak Diabetes melitus. Paní spisovatelka tady tu edici napsala výborně, je vidět, že má talent na psaní a příběhy se ji jenom sypou z rukávu :-)

akcinel
12.06.2019 5 z 5

Kniha poradí, jak dětem vysvětlit cukrovku. Pomůže pochopit problematiku diabetu nejen dětem nemocným, ale i jejich okolí, rodičům, kamarádům, spolužákům...
Paní spisovatelka Ivona Březinová je již zárukou kvalitní četby pro děti. Velice kladně hodnotím i dodatky v závěru knihy.