Môj svet

Môj svet https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391643/bmid_m-j-svet-st4-391643.jpg 4 91 20

Je mnoho športových legiend, viacero z nich v oblasti cyklistiky, ale je iba jeden jazdec, ktorému sa podarilo zdanlivo nemožné - trikrát za sebou zvíťaziť vo svetovom šampionáte, a tým je Peter Sagan. Teraz dostanú jeho fanúšikovia jedinečnú príležitosť nazrieť do Petrovho sveta a dozvedieť sa, čo stojí v pozadí jeho úspechov. Vo svojej knihe okrem iného po prvý raz odhalí detaily svojej prípravy, ktorá ho doviedla k víťazstvám - ako si stanovuje ciele a ako pracuje na ich dosiahnutí, ako trénuje, kto sú jeho hrdinovia a inšpirácie. Porozpráva však aj o svojich veľkých sklamaniach, ako bola napríklad diskvalifikácia z Tour de France 2017 a čo stálo v jej pozadí. Kniha Môj svet je Petrovou osobnou výpoveďou plnou emócií a napätia, ale aj informácií zo zákulisia športu, ktorú si žiadny športový nadšenec nemôže nechať ujsť.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Biografie a memoáry , Sport

Vydáno: , Eastone Books
Originální název:

My World , 2018


více info...

Přidat komentář

Kníračka12
27.11.2023 1 z 5

Kniha mi přišla zmatená a bez koncepční dějové linky. V knize se vyskytovalo spoustu jmen, přitom nebylo řečeno, o koho se jedná či jakou má daná osoba v cyklistice roli. Kniha je asi určená těm, kteří mají o cyklistice detailní přehled. Já mám jen přehled obecný a povrchní a ztrácela jsem se v tom.

MarkCarter
09.08.2023 3 z 5

Táto kniha je pre mňa sklamaním. Príde mi to akoby Peter Sagan rozprával svoj príbeh, niekto ho nahrával a potom to prepísal na knihu. Lenže Sagan nie je spisovateľ, ale cyklista. Ten, kto s ním na tom pracoval asi nekládol správne otázky, pretože príbehu chýbajú grády. Je to popis udalostí, sem-tam nejaká pikoška zo zákulisia, ale väčšinou nemastné neslané. Navyše to nemá nejakú pevnú kostru, aj keď sa snažia rozprávať chronologicky, často im uniká niť. Knihe by pomohlo keby bola viacej systematicky napísaná, osobnejšia a vizuálne pútavejšia. Dúfam, že sa takého niečoho dočkáme v budúcnosti.


Ronee
27.07.2023 5 z 5

Čo ti píše, moja najobľúbenejšia kniha. Idem hneď čítať znova. Sagan je neuveriteľný športovec a zároveň aj človek. Milujem, nakoncinmi vyšli aj slzy.

adam5955
01.02.2023 3 z 5

Dalo se to, vazne jo. Obcas trochu monotolni. Dost vychloubacne, ale co uz, mistr sveta je mistr sveta, ale bylo to uz trosku otravne. Popis zavodu a prubeh a co se tak honi v hlave zavodnika, to uz ovsem byla jina pohadka. To bylo vyzivne, krasne pocteni. Co se deje se zavodnikem mimo kamery a mimo zavody take zajimave. Stoji za precteni!

Gabri-88
04.09.2022 4 z 5

nejradši bych dala pět hvězd jen proto, že Peter je Peter :)) ale to by asi nešlo. Vadilo mi výhradně takovéto občasné přeskakování mezi tématy nebo i časem. Prostě mě chvílemi ztrácel. ALE! Jakože jeho vtípky to vždycky dohnaly, takže parádička :)) Kdybych byla ne-cysklista, tak bych to nečetla anebo nedočetla. No, tak to je asi všechno. Vlastně ne, moment!
Peter, I love you! :D :D :D

jan7760
30.12.2021 4 z 5

S obavami som sa púšťal do čítania knihy po predchádzajúcich hodnoteniach. Jasné, mohlo to byť aj lepšie, ale aspoň za mňa som sa dozvedel aj veľa vecí, o ktorých som nevedel.

jordys
22.05.2021 4 z 5

Sagan si zaslouží respekt za úspěchy v cyklistice a za tuto knihu rozhodně taky, jen u té cyklistiky bude toho respektu mnohem více. Myslím si, že život cyklisty, i na takové úrovni a takového kalibru, je pořád jen rutinní záležitost - kolo, jídlo, spánek a opáčko. Zkrátka není o čem psát, pokud se zrovna nechcete přiznat k dopingu.
I tak Peter popisuje několik zajímavých věcí a událostí ze zákulisí cyklistiky, jen jich mohlo být o něco více, protože popisovat průběh jednotlivých závodů není tak poutavé.

hardrock
21.05.2021 2 z 5

Prázdna kniha. Jednu hviezdičku som pridal za poslednú vetu

Koka
11.09.2020 3 z 5

Štěstím této knihy (a jejího protagonisty) je skvělé načasování - vyšla v době, kdy byl PS na vrcholu a zářil. Dnešní přenosy z TdF napovídají, že sportovní kariéra je tvrdý chlebíček, který se tak dlouho ukusuje, až zbyde jenom kůrka, a to hodně tvrdá, až nestravitelná.
Sagan i jeho klubová stáj do něj investovali hodně úsilí, houževnatosti i finančních prostředků. Škoda jen, že mu ke všem těm šou-schopnostem nedovedli obstarat hlasového pedagoga, který by mu "posadil hlas" - poslouchat jeho projev je utrpení!

soupik2012
24.05.2020 4 z 5

Po poslechu audioknihy Černý trikot, který mne neskutečně uchválit, jsem zatoužila po nějakém dalším příběhu z cyklistického prostředí. Výběr není velký a tak tato kniha pro mne byla jedinou další možností. Podle anotace jsem očekávala biografii Petera Sagana. Tou ale tato kniha není. Tato kniha pouze velmi detailně popisuje několik málo vrcholných let úspěšné kariéry tohoto sportovce. Jestli je pan Sagan opravdu autorem této knihy, tak mu musím vyseknout obrovskou poklonu. Sepsáno je to velice čtivou a zábavnou formou. Závěr knihy mě neskutečně rozesmál. Narovnávat si řidítka v průběhu závodu o soupeřovo zadní kolo? Dozvěděla jsem se spoustu zajímavostí ze zákulisí tohoto sportu. Od teď již nebudu jenom tak znuděně pokukovat, když uvidím v TV nějaký cyklistický závod. Uvidím v něm příběh drsných chlapů. Audioknihu čte pan Bohdan Tůma. Tak jak mi neseděl k vyprávění příběhu Bílý tesák, tak mi naopak perfektně pasoval ke zprostředkování této audioknihy. Každý hlas a způsob přednesu se hodí k jiné literatuře.

simona5r
17.02.2020 4 z 5

(audiokniha) Zpočátku mi přišli některé detailní popisy závodů nudné a zdlouhavé, ale nakonec jsem si je i oblíbila. Nahlídla jsem díky knize do zákulisí profesionální cyklistiky.

Krami
15.10.2019 3 z 5

Musím se přiznat, že jsem od téhle knížky čekal víc, chtěl jsem ještě větší pohled do zákulisí profi pelotonu... Což je tedy spíš můj problém než autora, ale i tak hodnotím dílko "jen" lehce nadprůměrně. Zdá se mi trochu zmatečné členění textu, Peter někdy přeskakuje z tématu do tématu poněkud neohrabaně, což čtenáře může rušit. Častokrát jsem měl pocit, že "tady" by si to zasloužilo nějaký podnadpis, nebo aspoň viditelnou mezeru v textu, ne jen nenápadný začátek nového odstavce. Nemůžu si pomoct, ale vyprávění o cestě za třemi triumfy mistra světa nemělo takovou jiskru jako Peťovy spurty na pásku samotné. Ovšem chválím povedený konec, ten se mi líbil ze všeho nejvíc - i když se už hlavního tématu bezprostředně netýká -, a dojem z knížky tak pozvedl výš. Epilog je nádherná sportovní povídka podle skutečné události. Povídka, která se dá z knihy vytrhnout a přečíst samostatně. Což ale nedělejte, dočtěte se k ní hezky jako do cíle závodu. Škoda, že takhle poutavě nebyla popsána i předchozí klání...

MP17
28.04.2019 2 z 5

Uspěchaný životopis, spíchnutý horkou jehlou. "Autor" není schopný udržet vlákno, skáče se napříč tématy a v čase. Není to ukočírované a působí to dost zmateně. Jakmile se musím do četby nutit, nemohu té knize dát dobré hodnocení.

Mountaindawe
13.04.2019 5 z 5

Ľahké, miestami naozaj vtipné čítanie a pohľad do športového zákulisia tohto fenomenálneho športovca. Nevravím, že so Saganom stále súhlasím, avšak kniha je podľa mňa napísaná veľmi dobre. Chuťovka, ktorá poteší, neurazí a ukáže nám cyklistiku z tej druhej strany.

taikatalvi
15.02.2019 odpad!

Pre mňa nie. Sagana uznávam ako športovca, jeho výkony sú neskutočné, ale on ako človek a jeho prejav mi nesedia vôbec. Mrzí ma to. Knihu som dostala, prečítala a idem ju posunúť ďalej, lebo mi bude zbytočne zaberať miesto v knihovničke. Nepáči sa mi štýl akým je táto kniha napísaná.

Verpax
09.02.2019 3 z 5

Kniha je pěkná, ale trochu narocne se mi četla.

Damato
06.02.2019 5 z 5

Tuhle knihu jsem si půjčila z hodně velké recese, abych trošičku pozlobila nervovou soustavu osobě mně hodně blízké a potají se těšila, až se na mě bude, jako příznivec a velký fanda jiného , českého závodníka mračit. Nejsem zapálený cyklista, na kole o víkendu brázdím zdejší kopečky a při výjezdu na zdejší kopec mám určitě totožné pocity , jak Sagan ( nebo Štybar). A ač mám při dojezdu oči navrch hlavy a moje funění je slyšet u úpatí kopce , cítím se jako vlajková loď cyklistického peletonu.
Ale ač nejsem zapálený sportovec, kniha mě bavila .... a jdu shánět nějakou dostupnou literaturo o našem českém cyklistovi, abych ... udělala radost i někomu jinému, než jen sobě :-)))))

lusidka7636
22.01.2019 4 z 5

Jako zapálená cyklistka jsem nemohla tento titul přejít bez povšimnutí,obvzláště pokud je Peter můj oblíbenec.Avšak jednu hvězdu knize ubírám za to,že informace nebyly alespoň chronologicky uspořádány,v některých pasážích jsem se trošičku ztrácela,o jakém závodě že to zrovna točí...no naštěstí historii znám a veškerá videa,takže jsem úplně z obrazu nebyla :-) Dobrej počin tato kniha aspoň pro ty,co cyklistice dali srdce ;-)

Zodiak
02.01.2019 4 z 5

Jak už bylo napsáno, nejde o životopis (na to je přece jenom asi brzy), ale o popis událostí v sezónách, které vždy předcházely zisku tří titulů mistra světa. Tedy o roky 2015 až 2017. Kniha je místy opravdu trochu zmatená a nejasná, ale kdo má rád cyklistiku, dozví se z ní zajímavé věci o myšleni a strategii Petera Sagana.

Miqqie
31.12.2018 4 z 5

Knihu jsem si užil hlavně díky tomu, že sám na silničním kole jezdím a o cyklistiku se od roku 2011 zajímám. Takže spousta cizích jmen a příhod mi byla už předem známá. Přesto se v knize párkrát stalo, že se začalo mluvit o člověku, který nebyl nijak představen a až do konce jsem neměl přehled v Peterových manažerech. Také názvy kapitol mi přišly nejasné, např. Richmond, nebo Zima 2015, v textu se ale píše i o věcech, které se staly jindy nebo jinde.
Kniha je tedy dobrá, ale určená především pro lidi, kteří už ví o kom budou číst. Nejedná se o autobiografii, ale o pár zajímavých a legendárním událostí v životě fenomenálního Petera Sagana.

Štítky knihy

cyklistika sportovci

Autorovy knížky

Peter Sagan
slovenská, 1990
2018  71%Můj svět

Kniha Môj svet je v

Právě čtených5x
Přečtených122x
Čtenářské výzvě25x
Doporučených2x
Knihotéce56x
Chystám se číst16x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x