Môj prvý tanec

Môj prvý tanec https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478908/bmid_m-j-prvy-tanec-Fil-478908.jpg 4 116 31

Evie už neverí v lásku a zbavuje sa všetkých obľúbených kníh. Načo by ich čítala? Veď každá láska sa vždy končí katastrofou – presvedčili ju o tom aj jej vlastní rodičia. O to viac ju šokuje, keď sa jej pred očami premietne vzťah každého páru, ktorý sa pred ňou pobozká. Práve ona, ktorá lásku navždy zatratila, môže vidieť minulosť aj budúcnosť šťastných dvojíc okolo seba? Evie sa snaží pochopiť, prečo sa jej to deje, a osud ju zavedie do tanečnej školy. V nespútanom rytme tanca spoznáva chalana menom X.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Instructions for Dancing , 2021


více info...

Přidat komentář

ReziEngli
20.02.2024 3 z 5

Jo, tak tohle nebylo vůbec špatné čtení. Je to klasická zaláskovaná young adultovka. Zaujala mne zvláštní schopnost Evie, docela mi sedly i ostatní postavy. Jen už pro tohle nejsem cílovka, a to čtu young adult běžně, ale tohle bylo takové to sladké, lehce naivní. Co mě ale zklamalo, tak navzdory názvu knihy se tu tanec řešil docela málo a spíše se řešila láska, vztahy atd. Což na jednu stranu chápu, ale tanec tu byl lehce upozaděn. Konec mi přišel otevřený, docela by mě zajímalo, jestli bude pokračování? Nebo to byl záměr autorky?

Celá kniha je rozdělena do spooousty krátkých kapitol, díky čemuž příběh utíká docela rychle, některé kapitoly byly čistě třeba jenom konverzace přes smsky, za mě zajímavé zpestření, takovéhle prvky mám v knihách docela ráda :) Někomu by ale mohly příliš krátké kapitoly naopak vadit, takže rozhodně bych nad tímhle popřemýšlela, než se pustíte do čtení.

Ale za mě hodně hodně dobrá kniha, jsou to hodně silné 3 hvězdy, spíše tak 3 a půl! :)

PetraBery
22.10.2023 4 z 5

Nejsem cílová skupina pro tuto knihu, ale za přečtení jsem ráda. Zajímavá schopnost hlavní hrdinky, důležitost lásky pro život i užívání si života tady a teď.


Carol1122
05.08.2023 4 z 5

Bylo to zrychlené, ale konec stál opravdu za to. Chytl mě za srdíčko a upřímně mi vehnal nejednu slzu do očí. Doporučuji!

murielkaa
29.04.2023

na tuto knihu jsem viděla jen dobré recenze atak jsem se rozhodla si ji přečíst. Přečetla jsem si ji v angličtině, každopádně to nemění nic na tom, že se mi knížka velmi líbila. Nevím jestli je to tím, že se mi pod ruku dostávají jen průměrné knížky nebo tím, že tahle byla opravdu výjimečná. romantika spojená s tancem byla skvělá. bylo to smutné ale zároveň hezké a prostě všechno, co čekáte od ya contemporary knížky.

Bětuu
25.02.2023 4 z 5

Předchozí knihy od autorky by průměrné, prostě nic velkého a dlouho jsem se proto bála pustit se i do téhle.
A vůbec nelituji, že jsem si ji přečetla! Kniha má super zápletku, autorka si krásně hraje s pocity, postavy jsou skvělé a rychle se to čte.
Konec mi přišel moc uspěchaný, jinak mohu knihu doporučit! Rozhodně nejlepší kniha autorky!

Lidska_ctecka
14.02.2023 4 z 5

Miluju tanec a když se spojí s knihami a romantikou, je to úžasná kombinace. Kniha je čtivá, zábavná, k zamyšlení a najdeme i nějaké to klišé. Občas mi přišlo, že je v jedné knize až moc nápadů - ta "magie" mi přišla někdy trochu navíc. Ale dodala příběhu originalitu, takže účel asi splněn. Některé dějové zvraty jsem nečekala. Ocenila bych možná více tance, ale X to vynahradil :-)

P. S. Nenechte se odradit úryvkem z první kapitoly o knihách- zlepší se to.

Vlci.Sestra
09.02.2023 5 z 5

Krásně napsaná knížka. Nicola Yoon umí napsat dojemné a napínavé příběhy, které vás budou nutit číst dál a dál...
Dávám 4,5 hvězdičky.

NiolaYY
24.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle bylo dost fajn!! Námět? skvělý! Zpracování velmi zajímavé a dost mě to i bavilo.
Musím uznat, že jsem bulela skoro před koncem jako želva to mi nedělejte!! Takový šoky to příště neudýchám... jinak vedlejší postavy mě taky hodně bavili a i možná víc, ale to je jenom můj pocit že ano? Nehorázně mě mrzí smutný konec a že fakt na konci zemřel, jsem ráda že si hlavní hrdinka uvědomila co je to ta láska protože láska je důležitá pro každého z nás... ale nakonec jsem i možná ráda že to skončilo takhle, protože většinou takový ty romantické knihy končí šťastným koncem což se u této knihy nestalo a dost mě to překvapilo! Klobouk dolů autorce za dobrou práci :D 8,5/10

Knihochod
04.01.2023 4 z 5

Je to jedna z tých kníh, ktorú v jednom momente chytíte do ruky a v ďalšom už ste v polovici príbehu. Naozaj sa mi už dávno nestalo, že by som nejaký príbeh prečítala prakticky na dve posedenia.

Tomuto faktu iste napomohlo to, že je písaná naozaj jednoduchým spôsobom, kde nemôžete očakávať žiadne siahodlhé súvetia či zložité vety, ktoré by váš mozog odmietal spracovať. Taktiež kratučké kapitoly s jemným nádychom tajomna na konci skrátka samé ponúkajú k tomu, aby človek neprestával čítať. I keď miestami som mala chuť zahodiť ju na druhý koniec miestnosti, pretože obsahuje až desivo pravdivé myšlienky a párkrát sa jej podarilo rozplakať ma.

Čo sa týka postáv, tie boli fajn, no žiadna nebola popísaná až tak úžasne, že by som si ju nejako špeciálne obľúbila.

Našla som aj zopár vecí, ktoré mi ale nie veľmi sadli a tým, ako dej postupoval, ma vytláčali stále viac a viac. Napríklad skutočnosť, že autorka musela pri každej novej postave, ktorá sa na scéne objavila, spomenúť akej národnosti či farby pleti tá daná osoba je. Vopred upozorňujem, že nie som rasista, ale čo je veľa, to je príliš a naozaj ma nebaví stále čítať vety v štýle: "Toto je Emil. Je to beloch."

Taktiež fakt, že chlapec, ktorého naša protagonistka ľúbi, ju oslovuje "Kámo" ma nútila pretáčať oči a veru som objavila aj zopár prekladových kopancov, ktoré som ale s hlbokým nádychom dokázala prekúsnuť (slovíčko "akože" použité vo vetách, kde sa absolútne nehodilo; vety v štýle: "Idem vonku." a "Už sme von.").

Každopádne, toto je krásny príbeh, ktorý vás s veľkou pravdepodobnosťou na nejaký čas emocionálne vyčerpá, no stojí to za to.

Knihotyna
01.01.2023 5 z 5

Četla jsem příběh s tím, že je to milé čtení, již nějaké ten pátek mi není -náct a tak jsem si říkala, že si to trošku připomenu :D. Až do velkého zvratu. Já tedy musím říct, že na mě tato časovaná bomba zapůsobila dokonale a knize dávám 5*, jaké každé knize od NIcoly Yoon.
Vřele doporučuji. Milé čtení, které pohladí po duši, ale má v sobě špetku životní reality.

janka2000
31.12.2022 4 z 5

Milá romantická kniha o smyslu a štěstí v životě. Jednoduchá romantická linka a tématika, která vás pohladí na srdci.

marwinmh
01.11.2022 5 z 5

Příběh i jeho stylizace mě oslovili natolik, že jsem knihu přečetla v rekordním čase. Bavilo mě prostředí taneční školy, hlavní postavy a jejich vzájemné interakce, jen ten konec....ten konec....nedovedu si představit žít s tíhou takového vědění a užívat si každý den, jako by byl poslední, když přesně vím, který den je skutečně ten poslední.

KateTheBlogger
10.10.2022 4 z 5

Během knížky jsem prošla třemi fázemi:
1) Super nápad, to bude skvělá knížka.
2) Hm... ty psané konverzace mě nebaví a příběh je předvídatelný.
3) No do háje! To bylo skvělý!
Nicola Yoon umí psát a její příběhy jsou netradiční a překvapivé. Můj první tanec rozhodně není tradiční romantickou YA, ale spíš s knížkou s větším přesahem.

SněžnáSova
04.09.2022 4 z 5

Kniha mi byla velmi sympatická tanečním prostředím a postojem hlavní hrdinky k lásce. Moc se mi líbily rozbory o romantických hrdinech z knih a plno takových drobností. Záhadný X byl fajn, spontánní postava a Evie byla taková smutná místy až zlomená postava ale hrozně mě bavilo pozorovat její vývoj. Konec mě úplně dojal a byl podán moc pěkně.

girdi
18.08.2022 4 z 5

Bylo to hodně ze života a chvilkami úplně nereálné a byl to překvapivě fajn mix. Přiznávám se bez mučení, že kdybych tuhle knihu nepostřehla jako knižní tip pro mé znamení, tak by mě určitě minula. Nápad s vidinami neotřelý, tanec na jedničku a konec, ten mě vážně dostal.

Evabooks
12.08.2022 5 z 5

Tak tohle byla bomba!
Kniha byla úžasná!
Postavy mi byly sympatické, a nejradši jsem samozřejmě měla Evie a záhadného X.
Byla čtivá, originální, milá a konec mě dostal.
Bylo mi z něj i trochu do breku...
Knížka nebyla taková ta typická romanťárna ale měla smysl. Konec skončil nejasně, takže bych si přála aby později vyšel i druhý díl.
Knížka bude určitě patřit mezi mé nejoblíbenější.
Budu o ní určitě ještě hodně přemýšlet a jen tak na ni nezapomenu.
Hodnotím 5/5 - (klidně i víc kdyby to šlo!)
Doporučuji!

Libris_Na_Ex
11.08.2022 4 z 5

Hodně velké překvapení, nebála bych se dát knize až 4,5/5, což je na mě u romantických knih hodně vysoké hodnocení.
Bylo to vtipné, mělo sympatické postavy, zaobíralo se to žánrem romantika a zároveň to v sobě měli i dost vážných témat. Zároveň to pro mě nebylo něco, z čeho bych si úplně sedla na zadek, ale rozhodně můžu doporučit.

katallinka
27.06.2022 4 z 5

Moc příjemné čtení. Nicméně podle názvu jsem čekala trošku více tance a méně řešení vztahů, ale k tomuto žánru to asi patří.

Magdyla.8
23.05.2022 4 z 5

Velmi milé čtení s ještě krásnější obálkou. Příběh se mi četl velmi lehce, svěže a děj rychle plynul. Neočekávala jsem konec a proto mě kniha vcelku chytla za srdce (tak jako u knihy Všechno, úplně všechno). Příběh s trochou fantasy prvky mi sedl do noty, hlavní hrdinové byli sympaťáci, popis tance a chemie mezi dvojicí na jedničku. Také kniha pojednává o vážnějších tématech v rodinách a jak se s tím náctiletí srovnávají.
Supr odpočinkové čtení.

Kenan
20.05.2022 4 z 5

Po rozchodu rodičů přestala Evie věřit na lásku, tedy spíš na její šťastný konec. Navíc je obdařena schopností vidět u dvojic, jak jejich vztah nakonec dopadne, což ji jen utvrdí v tom, že věčná láska neexistuje. V příběhu pak sledujeme, jak Evie poznává, že nic není tak jednoduché a jednoznačné, ani láska ne. Na atraktivitě přidalo příběhu také jeho spojení s klasickým tancem.
Bylo to milé, s kouskem fantasy. Přečetla jsem to jak během chvilky a líbilo se mi to.

Autorovy další knížky

Nicola Yoon
americká, 1972
2015  82%Všechno, úplně všechno
2018  75%Slunce je také hvězda
2021  66%Blackout
2021  81%Môj prvý tanec

Kniha Môj prvý tanec je v

Právě čtených1x
Přečtených149x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených7x
Knihotéce129x
Chystám se číst131x
Chci si koupit37x
dalších seznamech3x