Lvice

Lvice https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208506/bmid_lvice-VaA-208506.png 3 24 8

Itálie, 14. století. Rodina mladé šlechtičny Kateřiny padne za oběť rozsáhlé intrice a dívka je nucena probíjet se životem na vlastní pěst. Podezřelý bratranec Fabricio od ní chce údajně odkoupit žoldnéřskou rotu, kterou podědila. Kateřina však brzy začne Fabricia podezřívat, že měl se smrtí jejího otce a bratra něco společného, a vede své vojsko do bitvy sama. Pod brněním bojovnice však tepe srdce ženy toužící po lásce, jíž hrozí, že podlehne kouzlu ctitele z nepřátelského tábora …... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Die Löwin , 2006


více info...

Přidat komentář

Jarka88
08.04.2023

Knížka je pohodová ,docela dobře se čte.

maminaOlina
14.03.2023 4 z 5

Náherné, nejen že jsem si četbou zvedla sebevědomí, ale knihu jsem přečetla jedním dechem a i když to je z historie, někteří lidé jsou svou povahou známí i dnes


tabaluga
18.04.2018 3 z 5

Tuto autorku mám ráda. Knihy od ní se mi dobře čtou.. Jedná se o historický román, ale pokud to mohu srovnat s trilogií Kočovná nevěstka, bylo to pro mne trochu slabší. Kateřina je zde vypodobněna téměř jako Johanka z Arku... V ději jsem se sice neztrácela, ale mohlo tam být trochu více romantiky. Vyjádření Rodolfa, že ji miluje na posledních stránkách knihy mi přišlo až ukvapené, jelikož tam nebyly zmapovány předchozí dva roky jejich životů...

Lilith1
05.02.2016 4 z 5

Tak na to že historické romány zrovna dvakrát nečtu, mě tahle knížka celkem chytla. Sice jsem ji četla poměrně dlouho, protože jména postav mi docela dávala zabrat, ale myslím, že když jsem si zvykla, tak to šlo už tak nějak samo a Kateřinin příběh mne opravdu bavil. Děj byl tak akorát prošpikován pikantnostmi ze soukromí i napínavými mezihrami, takže jsem celou politickou situaci v Itálii pobrala a Železní, Kateřina, Bianca, Malle a ostatní se mi dostali pod kůži a pak se to četlo už samo. Hvězdičku ubírám za předvídatelný konec, protože jinak to snad s Rodofem a Kateřinou dopadnout nemohlo.

Antoaneta
20.11.2014 2 z 5

Na knihu jsem se moc těšila začátek vypadal slibně ale potom následovalo neskutečně mnoho jmen a propletence v politikaření ne prostě knihu odkládám a nedočtu nebaví mně to.

quendery
29.10.2014 1 z 5

Připojuji se k předchozím komentářům. Mnohomluvný, nepřehledný děj, čtenář se v něm ztrácí...... Dočetla jsem jen ze zvědavosti, jestli se to nakonec přece jen nějak vyvine.

Lestate
11.10.2014 2 z 5

Tato kniha byla velkým zklamáním, vzhledem k autorčiným předchozím dílům jsem od ní očekávala víc. Často se mi to nestává, ale tuto knihu jsem opravdu dočetla jenom silou vůle.

Henriette
26.08.2014 2 z 5

První velké zklamání od Iny Lorentz a doufám, že poslední. Začátek sliboval skvělou napínavou knihu ve stylu Kočovné nevěstky. Brzy se však děj zvrhl v nelogickou snůšku italských jmen a neskutečně zamotané politiky. Přestože situaci středověké Itálie trochu znám a hodně jmen mi nebylo neznámých, nebyla jsem schopna se v ději orientovat. A nepomohl tomu ani seznam postav na počátku knihy. Zkrátka nedalo se oriantovat v tom, na čí straně kdo stojí a kdo ke komu přeběhl. Až téměř posledních 50 stran začalo být zase trochu zajímavých. Celkem však byl děj značně chudý, komplikovaný jen nelogickými politickými machinacemi.