Luštěninová kuchařka

kniha od:


KoupitKoupit eknihu

Kniha nabízí 237 receptů na přípavu chutných pokrmů z luštěnin. V úvodu je zdůrazněn význam luštěnin pro naše zdaví. Patří k nim zejména čočka, fazole, hrách, soja a cizrna. Jsou zdrojem bílkovin rostlinného původu, které v kombinaci s bílkovinami z obilovin mohou nahradit bílkoviny živočišného zdroje. Lidé si však často pletou luštěniny se zeleninou. Je proto nutné rozlišovat mezi zelenou fazolkou /zeleninou/ a fazolí /luštěninou/ a stejně tak mezi zeleným hráškem - luskem /zeleninou/ a hrachem /luštěninou/. O obou variacích se mluví v příslušných kapitolách. Dále je v knize předloženo několik krátkých a užitečných rad ohledně luštěnin, po kterých autorka nabízí nemalý výběr zajímavých kuchařských předpisů. Jsou řazeny tradičně podle pokrmu /polévky, hlavní jídla, saláty, sojové maso i tofu/....celý text

https://www.databazeknih.cz/images_books/34_/34799/lusteninova-kucharka-1Mv-34799.jpg 31
Žánr:
Literatura naučná, Kuchařky
Vydáno:, Vyšehrad
více informací...
Nahrávám...

Komentáře (0)

Kniha Luštěninová kuchařka

Štítky

luštěniny

Autor a jeho další knihy

Karina Havlů

Karina Havlů
česká, 1951 - 2018

všechny knihy autora

Kniha Luštěninová kuchařka je:

v Přečtených1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x