Lupene vo vetre

Lupene vo vetre https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142635/bmid_lupene-vo-vetre-I22-142635.JPG 4 617 102

Květy z půdy série

< 2. díl >

Po štvorročnom utrpení sa súrodencom podarí z nenávideného podkrovia ujsť. Zhodou priaznivých náhod sa dostávajú k šľachetnému lekárovi Dr. Sheffieldovi, ktorý sa ich ujme a umožní im štúdium. Na starších deťoch, Cathy a Chrisovi sa čoraz vaäčšmi prejavuje vplyv minulosti, okrem toho v Cathy narastá túžba po pomste.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Petals on the Wind , 1980


více info...

Nofar197
Nofar197
01.03.2023 3 z 5

Nezdá se vám zvláštní, že Paul Sheffield adoptoval tři sirotky, nechal je vystudovat, aniž by po něm kdy někdo chtěl např. rodný list? Přece přinejmenším Cathy a Carrie ještě nebyly plnolete, takže by bylo jeho zákonnou povinnosti nahlásit něco takového na policii. Oznámení by muze zákona poté dovedlo až k jejich matce, ať už by Chris chtěl nebo ne. Takže sorry, ale vážně přitažené za vlasy. A když k tomu prictu Cathyin výběr životního partnera.....

KnihomolkaMari
KnihomolkaMari
28.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Knihu jsem četla již po druhé, jelikož mi tato série zůstala v srdci a proto jsem se k ní opět vrátila po 7 letech a teď, když už jsem přeci jen starší a vyspělejší, tak ten děj i postavy vnímám trochu jinak. Opět musím zopakovat, že tam zemřelo zbytečně mnoho postav, včetně těch, jež jsem měla vcelku ráda. Corrina avšak dostala konečně, to, co si zasloužila. Avšak na Cathy už mám jiný názor, na začátku série jsem ji měla velmi ráda, ale v tomto díle se předvedla, jen jako intrikánka a manipulativní mrška, jež si hrála se srdcem každého muže, který ji přišel do cesty, čímž mi potvrdila, že se svoji matkou mají přece jen mnoho společného. Chápu, že si mnohé vytrpěla a velmi rychle dospěla, ale její jednáni mi častokrát přišlo až moc dramatické. Za to jsem si více oblíbila Chrise, u kterého se zdá, že se nezměnil a má můj obdiv. Celkový děj byl ale přeci jen velmi poutavý a proto mi kapitoly ubíhaly velmi rychle pod rukama, i když možná jsem to jen chtěla mít už za sebou. Tato rodinná sága je avšak velmi komplikovaná a plná velkého utrpení, ačkoliv to bude asi hlavním důvodem proč jsem se k ní zase po letech vrátila.


Jája92
Jája92
15.01.2023 5 z 5

Další pokračování rodinné ságy, které mě zaujalo stejně jako první díl.

knihomolka74
knihomolka74
04.06.2022 4 z 5

Druhý díl ságy jsem přečetla velice rychle. Někdy jsem mela chuť Cathy proplesknout, někdy jsem jí trochu chápala. Pro samou pomstu nechtěla vidět ty, kteří ji milovali a vlastně se nechtěně dostávala do situací, kdy připomínala svou matku, kterou tak nenáviděla......

Naďa2411
Naďa2411
13.04.2022 4 z 5

Kniha je druhým dílem rodinné ságy. První díl jsem nečetla, nevadilo to, v knize je hodně popsáno, hlavní body z prvního dílu, zbytek si domyslím.... Litovala jsem všechny sourozence, čím si museli projít. Nejhorší jsou krkavčí matky, co vymění cit, lásku za peníze. Bohužel to znám, o to víc jsem hltala stránky, jak příběh dopadne, zda-li se postaví na vlastní nohy, jaké důsledky bude mít zničené dětství. Jediné co mi vadilo, že Cathy byla až moc provokativní a pořád váhala před nabízenou láskou a náručí muže, který jí opravdu měl rád.

Eliza562
Eliza562
02.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Zamilovaní ale sourozenci? Zvrhlé? Hanebné? Inu pro některé možná ale... tady asi nemohlo být nic jinak. Nedivím se, že se Chris zamiloval do své sestry. Nemohl jinak. Neměl koho jiného milovat. Ač normálně nejsem zrovna příznivce incestu /ostatně, kdo ano/ jsou situace (jako třeba tady), kdy to chápu. Jeho sestra taky určitě věděla, že on je zkrátka ten pravý ale to co dělala... tomu vůbec neodpovídalo. Měla jsem chuť jí něčím praštit asi milionkrát. A bohužel si stále vše pamatuji i po těch letech.

Kniholenka9
Kniholenka9
20.10.2020 3 z 5

O trošku slabší než první díl, ale i přesto jsem byla zvědavá jak bude příběh pokračovat.

martunka
martunka
01.09.2020 5 z 5

I tento druhý díl byl silný....

artlucie
artlucie
13.08.2020

Nemůžu hodnotit, protože jsem nebyla schopna dočíst dál než do půlky. Rodinné ságy asi nejsou nic pro mě, připomnělo mi to éru telenovel všechna ta propletená příbuzenství. Bohužel, tohle mě vůbec nebavilo.

beefeather
beefeather
01.06.2020 1 z 5

Taky to někdo měl tak, že si celou dobu říkal: Panebože, jak jen tohle můžu číst? A stejně jsem dočetla a dokonce už teď vím, že po nějakém čase oddychu si přečtu další díl. :D

uhnavka
uhnavka
23.05.2020 1 z 5

No, tak to jsem nedočetla. Teda ani pořádně nezačala. Styl jako z červené knihovny, za mě velice nevěrohodné. Další díly už ani pokoušet nebudu.

Alienn
Alienn
04.04.2020 3 z 5

I pokračování se povedlo, na styl jsem už byla zvyklá a tak jsem se začetla rychleji. Hlavní hrdinka mi střídavě lezla strašně na nervy a střídavě jsem nad ní kroutila hlavou. Ale určitě se pustím i do dalších dílů.

minde
minde
08.11.2019 4 z 5

Trochu slabší, než první díl, ale pořád mě to bavilo. Byla jsem zvědavá, jak to s nimi bude dál. Doufala jsem, že začnou znova někde jinde a na minulost zapomenou. A i když jsem chápala
jak je Cathy zraněná, v duchu jsem ji nadávala jak si komplikuje život. Ale bylo to napínavé až do konce. Tak teď jsem ještě víc zvědavá co bude dál.

georginaa
georginaa
09.10.2019 5 z 5

Druhý díl - opět spletité vztahy, vzpomínky, které nikdy nezmizí z paměti. I když vyrostli z dětských střevíčků, pořád v mysli jsou malé děti. Touha po pomstě je větší, než se v životě posunout a jít dál. Jestli najdou pak útěchu a klid, to asi nejspíš né. Taková noční můra je bude provázet celý život. Uvidíme v dalším díle, jak jejich životy budou pokračovat.

M1ra
M1ra
19.09.2019 4 z 5

Je poznat vývoj postav oproti prvnímu dílu. Myslím si ale, že by se příběh obešel bez mnoha stránek. Tento díl mi začal připomínat až červenou knihovnu a erotický román. Každopádně stále dostatečně napínavý a děsivý s velkým závěrem. Škoda, že filmová verze je zcela něco jiného už.

MirkaProk
MirkaProk
08.11.2018 3 z 5

Trochu zklamání. Rozhodně méně zajímavá kniha oproti prvnímu dílu. Cathy mi neuvěřitelně lezla na nervy, ale i tak si přečtu další díly.

LibraryGirl
LibraryGirl
09.09.2018 4 z 5

Strhující rodinná sága - musela jsem si chvíli zvykat na styl psaní, ale pak se to rozjelo. Mám pocit, že na konci druhého dílu se vše vyřešilo, že nemám ani chuť číst další díl - není nutný. Asi se do něj za čas pustím, ale momentálně ne. Jen prosím velké varování, nedívejte se na zfilmovanou verzi - tak ošklivé převedení knižní předlohy do filmu jsem už dlouho neviděla, hlavně ten scénář:-(, děj je úplně jiný než kniha, z knihy zbyly jen postavy (chabá to kostra příběhu), ale jinak katastrofa.

Čendovamáma
Čendovamáma
20.08.2018 4 z 5

Čtivý příběh až do konce, nastaly zajímavé zvraty a člověk těžko tušil, kam se bude děj dál vyvíjet.
Musím ale říct, že mě Cathy neuvěřitelně rozčilovala ( aspoň v první půlce knihy ). Přišla mi nafoukaná, nadutá a i docela hloupá. Jo a štvaly mě někdy nesmyslně používané vykřičníky. Další díly si ale určitě přečtu.

endyelis
endyelis
07.07.2018 4 z 5

Slabší než první díl. Ale i nadále čtivé.

Bukina
Bukina
06.04.2018 4 z 5

Tento druhý díl mi připadal zajímavější. Čekala jsem,že touha po pomstě bude nakonec prehlušena láskou a pokorou Cathina bratra Chrise. Bohužel se tak nestalo. Uvidíme, co mě čeká v dalším dílu.