Skok nad hvězdami

Skok nad hvězdami https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431588/bmid_skok-nad-hvezdami-jrX-431588.jpg 4 76 15

Lunasterové / Lunastrovia série

1. díl >

Vítejte ve světě Lunasterů. Podobá se tomu našemu, v mnoha ohledech je ale velmi odlišný. Mimo obyčejných beztvářných ho obývají okřídlení Lunojasní, jejichž síla je spojená s Měsícem, a Asterové – hvězdní skokani, kteří umí vyhledávat zvláštní znaky a najít podle nich cesty do jiných světů. Mezi Lunojasnými a Astery panuje dlouholetá rivalita, ale jejich osudy jsou zároveň vzájemně provázané… Do chvíle, než se ve městečku objevila zvláštní dívka Celestina, zabíjel Tim čas potyčkami se svým největším soupeřem Alexem, běháním po nočních ulicích a běháním po střechách, odkud pozoroval krásné a vzdálené hvězdy. V její přítomnosti však najednou hvězdy začaly být na dosah a Měsíc se začal ukazovat v novém, tajemném světle. Setkání mladé Astry Celestiny, Lunojase Alexe a zdánlivě obyčejného beztvářného Tima bylo náhodné, zato osudové. Co spojuje jejich původně tak vzdálené životy? Jakou bariéru bude muset Tim překonat? Co bylo předpovězeno Alexovi ve starodávné věštbě a proč se Celestině tak často zdá zvláštní sen o dvanácti princeznách?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Лунастры 1 - Прыжок над звездами , 2016


více info...

Bookworm345
Bookworm345
03.11.2023 4 z 5

Je to super. Musím ale přiznat, že mě to napoprvé moc nebavilo,ale když jsem si Lunastery přečetla podruhé tak mě to bavilo moc. Možná proto, že jsem starší a už znám ten magický systém. Postavy mi přišly fajn. Svět je úžasnej, originální a po přečtení týhle série, když se podívám na noční nebe a tam je třeba úplněk a já si hned v hlavě říkám: " Jooo, Lunojasní mají dneska kalbu". A podle mě by si to zasloužilo víc akce, vždyť tady je milion možností jak tu jejich mystiku využít na maximum a ono prostě nic. Taky to mohlo být trošičku kratší. Ale jinak moc doporučuju.

Meg1
Meg1
16.10.2023

První kniha zatím dobrá, není to fantasy století, ale číst se dá. Možná trochu složitý svět - docela mi trvalo než jsem se zorientovala, chtělo by to vysvětlit hned na začátku. Jdu na druhý díl.


KnihoMolka-_-
KnihoMolka-_-
26.08.2023 5 z 5

Úžasná je celá série a já nedokážu říct, která se mi líbila nejvíce. Líbilo se mi, jak je kniha jiná než všechny ostatní, které jsem kdy četla. Nevím, jestli to je tím, že to byla moje první kniha od autorky jiné národnosti než Češka, Angličanka nebo Američanka? Moc se mi celá série líbila a pustím se i do dalších knih od autorky.

M.C.SMITH
M.C.SMITH
30.01.2023 3 z 5

Tato kniha mne nijak zvlášť neuchvátila, ale ani nijak nezklamala.
Do poloviny mne kniha nebavila a musím říct, že jsem to v jednu chvíli chtěla vzdát, ale nakonec jsem knihu dočetla. Celest se mi líbila a Tim mi také kápl do noty. Postavy byly zajímavé, ale něco mi v knize chybělo.
Třeba to další díly vynahradí.

TynaBehuncikova
TynaBehuncikova
26.10.2022 3 z 5

Zajímavé čtení. Místy jsem si říkala, že jsem na tuto četbu už fakt stará. Ale svět Asterů a Lunojasných pro mě byl skutečně zajímavý.

Co autorce musím vytknout je ten začátek - seznámení s postavami. To se mi četlo fakt těžce, absolutně všechny postavy jsou extrémně vztahovačné, výbušné, jejich chování mnohdy vůbec nekoresponduje s danou situací. Lezlo mi to fakt na nervy a v tom úvodním seznámení s postavami to bylo prostě nejvíc vidět.

Pak se příběh docela rozjede a i postavy se trochu zklidní, je to sice pomalejší fantasy, ale jak říkám, pronikat do toho světa mě opravdu bavilo. Současně oceňuji náznaky romantických linek, ty mě překvapivě bavily a byly milým doplňkem.

Jako oddechové čtení mě to bavilo, zajímalo by mě i více z toho světa, ale ti hlavní hrdinové mi mnohdy fakt lezli krkem. S pokračováním se ještě musím rozmyslet, ale jelikož jsem se dívala že v Čtenářské výzvě na příští rok má být kniha od ukrajinského autora, tak možná si přeci jen ten druhý díl přečtu... Na Astralis mě totiž autorka zlákala dokonale.

misazabkova
misazabkova
29.04.2021 5 z 5

Úžasná knížka! Sice se mi spíše líbila série časodějů, ale stejně jsem si čtení užila. Určitě si přečtu 2. díl. Doporučuji. :)

Any26
Any26
04.03.2021 5 z 5

Knížku jsem četla v originále, takže mi chvíli trvalo než jsem se jí prokousala, ale byla naprosto úžasná. Opravdu obdivuji tuhle autorku a její fantasy světy, které dokáže opravdu skvostně vykreslit.

Knihomolka223
Knihomolka223
03.02.2021 4 z 5

Pěkné, ale musela jsem se do toho dostat. Autorka si až magicky vykreslila svět dvoutvářných. Stejně mi ale trošku přijde, že se tam některé věci moc zamotávají a pořád je to o létání, kouzlech a "smrtelném nebezpečí" (i když je docela pravděpodobné, že to hrdina přežije :-D). Každopádně i přes tyto nedostatky sáhnu po dalším díle.
PS: Fakt netuším proč mlhavé nebezpečné duchy autorka pojmenovala "bílí králíci". :-D

zirafinec
zirafinec
06.01.2021 1 z 5

Nesouhlasím s ostatními. Knihu jsem otevřela a po sto stránkách už kniha stála v knihovně. Děj mě nebavil na rozdíl od Časodějů a strašně se to táhlo. Možná, že kdybych to dočetla do konce, dala bych více hvězd. Autorka Časoději nasadila laťku hodně vysoko a tato kniha nedosahuje takové kvality, jakou bych po Časodějích očekávala.

DancerAnnBooks
DancerAnnBooks
04.01.2021 5 z 5

Rovnou se vrhnu ke konci knihy, protože děj byl jako vždy skvělý a dost napínavý. Na konci se stalo tolik věcí, které mi nedovolily dát knihu z ruky. Upřímně jsem si tuto knihu koupila, protože jsem věděla, že autorka nikdy nezklame a všechny její knihy mají něco do sebe...a to se potvrdilo i zde, konec prvního dílu mě neskutečně nabudil na další díl. Škoda jen, že ještě nevyšel. Snad se brzo dočkáme pokračování. Hodnotím 5/5.

Majda523
Majda523
09.08.2020

Kniha byla zajímavě napsaná, jen to bylo na začátku velmi zmatené. Jinak zajímavý děj. Už se těším na další díl.

Marthas
Marthas
11.07.2020 4 z 5

3,5/5
Jak vidno autorka se v této sérii už vypsala. Chyb jsem našla pomálu. Jen kdyby tam nebylo tolik násilí a vše nebylo takové trudnomyslné. Nechce se mi říkat přímo zlé. Kniha sice nemá potenciál vás u sebe udržet po celou dobu napjaté a často ji odkládáte, ale svět autorkou vymyšlený je opět nový a zajímavý, i když trochu zlý. Uvidíme, zda autorka zase sklouzne ke stereotypizaci postav.

LillyM.
LillyM.
22.06.2020 5 z 5

Pořád je to o nějakém létaní atd., ale mně se to prostě líbí! Každou postavu z této knihy už dokážu někam zařadit. Já prostě ten autorky důvtip, humor a originalitu knih miluju a moc se těším na pokračování☺

ZuKo
ZuKo
24.05.2020 4 z 5

Autorka má pořad stejné téma ve všech seriích ale dokáže to podat tak, že jste stejně zvědavý jak se ten příběh bude odvíjet. A jako pokaždé nádherna obálka. Zdaleka nejsem cílová skupina ale ráda se vracím do “dětských” let.

Scheila
Scheila
30.04.2020 5 z 5

Začátek bych řekla zdlouhavý, ale zase mě hezky dostal do světa dvoutvářných. První kniha co od této autorky čtu a už teď se těším na další díl. Krásně napsané, postavy suprově vylíčené, hlavně reálně. Moc hezký příběh.