Lunární zahrada

Lunární zahrada https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89383/bmid_lunarni-zahrada-bJw-89383.jpg 3 3 2

Krásná a zdravá zahrada nevyžaduje příliš mnoho úsilí. Je třeba si jen vybrat správnou dobu pro jednotlivé činnosti a postupovat v souladu s přírodou.

Žánr:
Zahrada

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Der lebendige Garden , 2004


více info...

daisy.flower
daisy.flower
22.06.2020 4 z 5

Zahradničit s lunou je velice zajímavé, člověk si uvědomí, co vlastně dělá či nedělá správně, krom toho i sousedství rostlin má značný vliv a způsob jakým se k půdě chováme. Autorka opravdu nemůže vystát dnešní konvenční zemědělství a vůbec se jí nedivím, ale vše je jen na nás - konzumentech. I běžná česká rodina se může stravovat zcela bio a ekologicky. Obzvlášť když si spoustu zeleniny může vypěstovat doma v souladu s přírodními rytmy :-)

zelena_zabicka
zelena_zabicka
22.01.2020 4 z 5

Kniha, ač úlovek z Levných knih, mě mile překvapila a jsem pevně rozhodnuta vyzkoušel v tomto roce zahradničit v souladu s Měsícem. (pokud to nebude fungovat tak, jak autoři slibují, možná nakonec nějakou tu hvězdičku uberu ;-) . Příjemným benefitem knihy jsou skutečně krásné kresby. Co mi trochu vadilo, byl až extrémní a často opakovaný negativismus vůči konvenčnímu zemědělství a ne-bio plodinám (bohužel běžná česká rodina si asi jen těžko dovolí žít plně bio, i kdyby 100x chtěla), často argumentované to, proč jsou-nejsou bio plody drahé a místy už kapku obtěžující odkazování na jejich předchozí knihu.