Lucky Starr a měsíce Jupiterovy

Lucky Starr a měsíce Jupiterovy https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56254/lucky-starr-a-mesice-jupiterovy-56254.jpg 4 33 4

Lucky Starr série

< 5. díl >

Pátá kniha série Lucky Starr. Diplomatická situace mezi Zemí a Siriem směřuje k vojenské konfrontaci. Prozatím v ní má větší šance Země, díky komplexu laboratoří na Jupiterově měsíci IX, které vyvíjejí antigravitační pohon. Ovšem přímo ve středu týmu mají Sirijci agenta – možná technika, možná vědce… možná cosi nelidského. A jen Lucky Starr má šanci špióna najít a odvrátit tak totální konflikt…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Lucky Starr and the Moons of Jupiter , 1957


více info...

Luigi1
Luigi1
29.11.2023 5 z 5

Testování lodě proběhlo v pořádku a mohli jsme se pustit do pěkného čtení

trudoš
trudoš
17.08.2018 3 z 5

Přestože je zápletka asi nejdetektivnější z celé série, Isaac Asimov toho vlastně příliš nevyužívá a výsledné řešení není až tak ohromující, jak se by se mohlo na první pohled zdát, podle překvapených výrazů účinkujících protagonistů. Ovšem ústřední motiv a celková atmosféra parádní, až mě trochu mrzelo, že je to celé psáno s úmyslem odpočinkového románu, než něco vážnějšího. Oprostí-li se navíc čtenář od dobové naivity technických výdobytků, ve kterých „počítače chrlí výsledky v děrované pásce, jež se navíjejí na cívky psacího stroje, který kód převádí zpět na čísla“, užije si páté dobrodružství Lucky Starra maximálně. Nádherná ukázka nostalgie, otisknuté na papír. Poprvé si navíc všímám, že než sám hrdina, mě baví spíše jeho sparring partner Čára, protože je na rozdíl od našeho zlatého chlapce mnohem vtipnější a lidštější. Autor jej sice záměrně staví do role otloukánka, co když si něco usmyslí, je víc než jisté, že se vydal špatnou cestou, ale to už je holt úděl vedlejších postav.


toni-az
toni-az
18.03.2018 4 z 5

Opět pohodová oddechová space detektivka. Tento díl mi sedl trochu líp než předchozí, i když ani ten nebyl špatný. Děj má svižný spád a člověk se nestihne nudit. Jen mě překvapilo, že pan akademik Starr robota neodhalil dřív, mně to bylo jasné už asi ve třetině knížky a to mám do akademika docela dosti daleko.

Našlo se i pár vtipů, třeba kdy a kdo první vstoupil na které vesmírné těleso.

Phoenix16.cz
Phoenix16.cz
11.06.2014 4 z 5

Je vidět, že série jde pomalu do finále, protože problém „Sirius“ je zde předkládán s množem větší naléhavostí, než v předchozích dílech. Děj se točí kolem testování prototypu antigravitační lodě, kde ne všichni chtějí, aby projekt uspěl. Opět tu je typická zápletka, kterou má na starost Lucky a Čára, a řeší ji na pozadí dalších událostí. Dalším pozitivem je, že i sem Asimov zamontoval problematiku robotů.

Autorovy další knížky

Isaac Asimov
americká, 1920 - 1992
2009  84%Nadace
1993  88%Já, robot
2009  87%Nadace a Říše
2010  87%Druhá Nadace
1993  87%Konec Věčnosti

Kniha Lucky Starr a měsíce Jupiterovy je v

Přečtených55x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce49x
Chystám se číst6x
Chci si koupit7x