Koleje v prérii

Koleje v prérii https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493413/bmid_lucky-luke-koleje-v-prerii-z5Y-493413.jpg 4 19 8

Společnost Transcontinental Railway se snaží o propojení východu se západem. Do cesty se jí však stavějí úskoky, úklady a bandité. Naštěstí je tu Lucky Luke, který přijíždí do Dead Ox Gulch, aby se postaral o zdárné dokončení železniční tratě. Nový příběh slavné westernové komediální série!

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Rails on the Prairie , 1957


více info...

Přidat komentář

Kuža007
16.02.2024 5 z 5

Lucky Luke se nám po delším čase opět vrátil. Opět vidíme krásné Morrisovi kresby a můžeme číst Goscinnyho humor. Skvělý a nápaditý díl, kdy se Lucky Luke pokouší pomoci železniční společnosti postavit velkou železniční trať napříč americkým kontinentem a prériemi západu, přičemž mu jsou neustále házeny nějaké klacky pod nohy. Zkrátka je tu opět zábavný a humorný díl Lucky Luka.

špulo
06.09.2023 4 z 5

Tomuto som nemohol odolať. Lucky Luke je hviezdou mojich prázdnin na dolniakoch, kde v časoch komunizmu radostne pozerali rakúsku televíziu. A tak, na rozdiel od nás nerozhľadených horniakov, vedeli kto sú Tom a Jerry, Knight Rider a trebárs práve Lucky Luke.
Zábavný komiks, ktorý mi rozžiaril včerajší večer. A vrátil ma na chvíľu do tých prázdnin. Kresba nie je úplne dokonalá. Akoby ruka bola rýchlejšia než autorova myseľ. Čo je vlastne v poriadku, keďže hlavný hrdina strieľa rýchlejšie než jeho tieň. A musím súhlasiť s Ivanom Kučerom ohľadom pár bonusov - aspoň niečo mini by si toto nové vydanie zaslúžilo. Ide vlastne o prvé dobrodružstvo LL vytvorené týmito autormi. Možno sa dočkáme v ďalších dieloch.
Doporučujem všetkým kovbojom a pištoľníkom vo veku 8-88 rokov. Ja idem osedlať svojho bieleho tátoša priviazaného toť pred saloonom a v oblaku prachu vycválam pre ďalšie diely ;)).


Pert
17.01.2023 5 z 5

Doufám, že přeloží i další díly. Lucky Luke je úžasný komiks.

mot33
31.07.2022 5 z 5

Koněčně pokračování děkuji a jen tak dál.

Ivan Kučera
19.07.2022 4 z 5

„Zde pár skrovných kvítků.“ Táto jednohubka (od scenáristu legendárnych sérií Asterix a Obelix, Indiána Umpa-Pa alebo Velký vezír Iznougud) mi urobila fakt radosť, rovnako tak pekná obálka a sympatický A4 formát. Čo ma sklamalo, bola absencia aspoň štipky bonusov textového charakteru; u tak kultového a starého (1957) komiksu by akiste viacerí čitatelia uvítali medailóniky autorov alebo pár slov o samotnom pištoľníkovi, ktorý tasí rýchlejšie, ako jeho tieň. Naopak, scenár je vyladený a pobaví nielen deti, ale aj dospelého, ktorý nezabudol na to, aké je to byť dieťaťom so zatajeným dychom listujúcim komiksom. Humor je teoreticky detský, ale zároveň plný hravých nápadov a sviežich detailov. Obsahuje množstvo na prvý raz azda prehliadnuteľných fórikov. Kresba rozkošná. Ale tou železnicou by som fakt nechcel ísť.

Ristridin
13.07.2022 4 z 5

Jsem rád, že opět vyšel po dlouhé době další Lucky Luke, mám ty příběhy rád.
V tomto mi je líto indiánů, kteří jsou autorům tak trochu jedno, Lucky Luke je takovej o něco víc hňup, než si pamatuju a po vybudované trati bych se asi nechtěl projet :)

bazyk21
19.06.2022 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace, pravá francouzská a belgická prča

Bargud
11.06.2022 5 z 5

Goscinny skvěle baví v každých letech. Pěkný vtipný příběh. Setkání Luckyho Luka se čtenáři přesně po deseti letech (myslím že Egmont poslední číslo vydal 2012). Věřím, že dobře pobaví jak staré čtenáře, tak nové. Děkuji všem z Crew a čtenářům. Jistě se budeme moct těšit na další díly, stejně jako třeba na potvrzený další díl Iznouguda.
Goscinny je sázka na jistotu.
Akorát jsem si všiml, na straně 5 nahoře u baru jsou nakreslené jen kalhoty postavy.