Lucka Luciperka

Lucka Luciperka https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39717/lucka-luciperka-39717.jpg 4 24 7

Mikulášský příběh o jedné malé neposlušné prvňačce. Pro začínající čtenáře. Lucka chodí do 1. A, je to největší zlobidlo ve třídě. Kvůli jejímu zlobení jí dokonce Mikuláš nadělí jen brambory a uhlí. Nic víc. To ale Lucku dopálí tak, že se vypraví za Mikulášem sama.

Přidat komentář
Zemlja
Zemlja
24.09.2023 3 z 5

Docela milá knížka pro malé děti, tak od 6 let.

JuliSimeckova
JuliSimeckova
08.08.2023 4 z 5

Knihu jsem měla půjčenou ze školy. Mikuláš dobře udělal, že Luciperce nadělil jen uhlí a brambory.


Osice
Osice
09.11.2021 5 z 5

Mikuláš se pomalu blíží a děti náhodou vybraly knížku Lucka Luciperka. Příběh vypráví o malé Lucince, která provede sem tam nějakou lumpárnu. A protože je doba, kdy chodí Mikuláš, rodiče ji chtějí dát za vyučenou. Lucka je pochopitelně zklamaná a rozhodne se, že se tajně vypraví za skutečným Mikulášem, ať ví na čem je. Do své výpravy zapojí i svého černého psa Čerta a bílou kočku Andělínu. Jak celý večer dopadne a polepší se Lucinka? Toť otázka:-) Pro mě osobně bylo hodně silné, když jsem sledovala pocity malé holčičky, kterou mají dospělí zaškatulkovanou jako zlobivou a která si sama o sobě myslí, že je zlobivá. Lucka mi byla hodně sympatická a její lumpárna s botami se mi líbila:-)

Knížku jsme si kdysi vybrali z vyřazených knih v knihovně. Už jsme ji s Barunkou předtím asi 2x přečetli. Poprvé se jí úplně tolik nelíbila. Bála se totiž čertů, kterými se to v knize hemžilo:-) Při posledním čtení děti nejvíc zaujalo, že „zlobivé“ děti dostávají od Mikuláše brambory a uhlí. Barunku jsem vydeptala tím, že jsem jí řekla, že taky dostane brambory a uhlí. Ach jo, pořád se nenaladila na můj smysl pro humor… Arnoštík k informaci přistoupil po svém, ráno po čtení obdaroval tatínka velkým pytlem brambor:-) a oba se těší na mikulášskou nadílku ve školce, ale musela jsem dceru předtím ujistit, že nebudou dostávat brambory ani uhlí:-)

Karinka2012
Karinka2012
30.04.2019 5 z 5

Napínavý příběh, miluji napínavé příběhy. Kniha vypráví o malé holčičce, která neustále zlobí. A proto na Mikuláše dostane jen brambory a uhlí. Lucku to tak naštve, že se rozhodne vydat za Mikulášem a žádá vysvětlení. Setkání s Mikulášem nebude jen tak, doporučuji přečíst tento usměvavý příběh....

Lucissia
Lucissia
09.12.2017 5 z 5

Tak nemusíme půjčovat v knihovně, knížku donesla Mikulášova matička. Přečteno za dva večery a opět musím říct, že nádhera. :-)

Lucissia
Lucissia
16.05.2017 5 z 5

Výborná knížka, kterou si před Vánocemi půjčíme v knihovně znovu. Milá, krásně ilustrovaná, veselá i poučná. Trošku jsem si musela při předčítání domýšlet, aby syn ještě nepoznal, že na Mikuláše chodí i nepraví Mikuláši. :-) A to, že tam byla kočka Andělína, byla pro nás, kočkomily, velká třešinka na dortu. :-)

Linda.Etschyick
Linda.Etschyick
17.02.2015 5 z 5

Naše malá se učí číst a tahle knížka nás obě baví. "Lucinka, cin-ka cin-ka cin-ka....super.