Vlk pod stromem

Vlk pod stromem https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248696/bmid_lucifer-8-vlk-pod-stromem-248696.jpg 5 77 9

Lucifer série

< 8. díl >

Lucifer stojí proti hrozbě, která chce zničit jak jeho výtvor, tak jeho samotného. Díky Boží nepřítomnosti se probudil vlk Fenris a s ním přichází apokalypsa.

Žánr:
Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew , Netopejr
Originální název:

The Wolf Beneath the Tree , 2005


více info...

Přidat komentář

Norri
23.03.2022 5 z 5

Knihu otevírají dvě povídky. Jedna je z dávné minulosti, kdy Lilith zplodila Mazikeen, anděl Ibriem postavil stříbrné město a Lucifer dal sbohem nebeským zástupům. Důležitý obsah, ale jinak nuda. Mnohem lepší je druhá povídka ze "současnosti". Je o démonech a lidech a má skvělou pointu.

Hlavním příběhem je "Vlk pod stromem", jak ostatně prozrazuje samotný název knihy. Měl jsem chvíli strach, že to stejně jako předchozí díl "Exodus" bude jenom nimrání se v důsledcích odchodu Boha z našeho jsoucna. V epickém vyvrcholení zjistíte, že to tak není a příběh se konečně může posunout. Už od "Domů ticha" mám svůj tip, kam to bude směřovat a zatím jsem rád, že to má ten správný směr. Protože se mi ten směr zatraceně zamlouvá.
Příběh "Vlk pod stromem" je celkově hodně povedený. Je v něm rozběhnuto několik dějových linek, které se postupně spojují. Andělé jsou furt arogantní a tupí, Osud je stále tajemný a osudový, a Elaine Bellocová je zkrátka boží. Role záporák tentokrát padla na vlka Fenrira. Nutno říct, že záporák je to dokonalý. Ne jako ti dva moulové posledně.

666Jitka
14.06.2021 5 z 5

Tuto sérii prostě žeru. Stejně jako předchozí díly mě i tento díl nadchl. Příběh Lilith, malé Mazikeen a stvoření Stříbrného města nemá chybu. Zajímavý pro mne byl i osud Johna Baxtera a příchod ničitele Fenrise, se kterým se musí Lucifer vypořádat - opět skvělé propojení se severskou mytologií. Podle mého názoru ani tento díl nepostrádá šťávu a má potřebný náboj.


TomTomis
27.11.2020 5 z 5

Tak tohle byl docela masakr. Na tomto komiksu se prostě učím nějak tento žánr pochopit. Nevím, zda to bude slavit úspěch.

trudoš
04.07.2019 4 z 5

Tentokrát mi přišlo, že vyprávění ztratilo šťávu a Mike Carey začal přešlapovat na místě. Podstatné už bylo řečeno a teď jen zbývá dokreslit kudrlinky nad detaily, aby se mohlo rozjet finále. Poetika je pořád dokonalá, ale to, co jsem na sérii od začátku obdivoval, tady najednou mizí. Namísto komplikovaného propletence příběhů, kde každý detail má svůj účel, třebaže až o album, dvě později, jsem dostal obehranou písničku o padouchovi, co chce využít Boží nepřítomnosti k vlastnímu prospěchu. A protože tohle už tu jednou bylo, mrzel mě trochu ten otevřený konec.
Ale abych nevypadal jako prďola, rýsují se tu i pěkné nápady, především v podobě mladé Elaine, jíž by bezesporu slušel trůn nebeský. Což je pouze můj soukromý odhad, uvidíme, co skutečně přinese další vývoj událostí. Totiž, přestože jde jen o nepřiznanou uměleckou výplň, pořád je to parádní a netrpělivě očekávám, co bude dál. Jen doufám, že se taky bude něco dít a autor nezůstane jen u významných pohledů a sofistikovaných metafor.

Kverulant
26.02.2019 4 z 5

Tento svazek mě zase po pár slabších kusech bavil, příběh šílence a Fenrisův plán jsou solidní temná zábava. Vlastně mě vždycky baví, když se prolíná fantastický svět s realitou se všemi absurditami a tenhle mezi ně patří.

borknagar
13.08.2016 4 z 5

Opět povedený Lucifer a i když se zdá tento díl trošku slabší a poprvé nehodnotím plným počtem, je tento book v konkurenci stále nadprůměrný a co se jeho čtení týká, opět neuvěřitelný zážitek. Pomalu se blížíme ke konci a tento Lůca je taková příprava na velké finále. A že to bude finále se vším všudy, na to si klidně vsadím. Na konci roku vyjde poslední kousek z této řady Lucifera (a že to trvalo mnoho let, než jsme se k závěru dopracovali), takže už teď v srpnu se pomalu můžeme těšit na dárky pod stromek. Pochlávit musím i obálku, skvělá práce. Mít hodně místa v knihovně, hned bych si všechny knihy Lucifera vystavil na čestném místě........

3DD!3
12.10.2015 5 z 5

Konec se blíží a Lucifer s úsměvem přihlíží, protože nejde o jeho svět. Když se ale pravidla hry změní a Vlk sežene šílence, jde do tuhého.

LordSnape
03.10.2015 3 z 5

Vlk pod stromem by se už narozdíl od Exodu dal nazvat vycpávkou, snad až na úvodní sešit Lilith, který prozrazuje určité věci ohledně národa Lilim. Teprve až tady jsem si vlastně uvědomil, jak je celá série taková duchovní, když se neustále obrací a upíná k příběhům z Bible a dalších náboženských spisů. Lucifera si tu člověk moc neužije, páč tu skoro nevystupuje. Nicméně podobně jako v Domech ticha zde Carey vycucává i severskou mytologii, a to v podobě vlka Fenrise, který se snaží poskvrnit strom Yggdrasil, který prorůstá všemi světy, což je vlastně další z následků odchodu Jahveho. Chtělo by to nějakou další vzpruhu do dalších dílů.

Kapis
25.06.2015 5 z 5

Ani nevím co napsat, abych tu akorát nechrlil samé superlativy. Tato série má prostě úroveň. Jsem dost natěšený, jak to celé dopadne.

Autoři knihy

Mike Carey
britská, 1959
Peter Gross
americká, 1958

Kniha Vlk pod stromem je v

Právě čtených1x
Přečtených116x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce45x
Chystám se číst12x
Chci si koupit14x
dalších seznamech4x