Příliš hodný pekelník

Příliš hodný pekelník https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382108/bmid_prilis-hodny-pekelnik-Pg1-382108.jpg 5 9 3

Lucifer junior série

1. díl >

Lucifer junior není nikdo jiný než syn ďábla. Žije v pekle (kde jinde?) a jednou byl měl převzít taťkův ,,podnik“. Smůla je, že taťka si myslí, že Lucin je na takovou práci moc hodný. A tak ho pošle na zkušenou na zem, mezi lidi. Protože kde jinde by se prosím pěkně měl naučit být zlý, když ne mezi lidmi? A tak se Lucin ocitne ve chlapecké internátní škole sv. Fidibuse. Od Viktora a jeho bandy by se opravdu mohl hodně přiučit! Otázka je, jestli se Lucinovi vůbec chce být zlý...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Jan Vašut (Vašut)
Originální název:

Luzifer junior - Zu gut für die Hölle , 2017


více info...

Přidat komentář

JankaV80
10.10.2021 5 z 5

Četl, ani nemůžu napsat četl, ale hltal, desetiletý syn. Knížka se mu moc líbila a děsně se smál u toho, jak Lucin (v lidském světě vystupující pod jménem Vítek) nezná lidský svět a neví, jak se v něm chovat a vznikají z toho neuvěřitelně vtipné situace (nejvíc ho pobavilo, když Lucin očichal a olízl flashku). No a aby Lucinovi nebylo tady u nás nahoře smutno, doprovází ho jeho nejlepší kamarád - domácí démon - Cornibus, který se umí přeměnit v jakékoliv zvíře a který si zase plete význam slov. A podařená dvojice je na světě.
Syn už se moc těší na druhý díl z této série. Lepší doporučení knihy snad ani není :-)

KájaKoxík
20.05.2019 5 z 5

Úžasná knížka s krásnými a vtipnými ilustracemi.

Velice vtipný příběh malého Lucifera, který za trest musí do světa lidí, aby se naučil být zlý.
V prvním díle se dozvíte, jak to v pekle funguje a proč musel Lucin do světa lidí. Je velice zábavné sledovat, jak se 11 letý čert seznamuje s pro nás obyčejnými věcmi. Už jen chuť jídla je pro něj něco nového a skvělého. Také nezná fyzickou námahu, ani projevy emocí jako je třeba pláč. Do světa lidí ho doprovází jeho malý démon Cornibus, který se umí proměnit v jakékoli zvíře.

Knížka je vhodná pro všechny malé čtenáře (pro kluky i holky), kteří už si čtou sami. Má řadu ilustrací, čtenářům tedy stránky rychle ubíhají i když jich má 217.
(Pro dospělé je to čtení tak na 2 hodiny.)


Romantička
29.11.2018 4 z 5

Milá knížka pro děti. Chytrá, vtipná, skvěle komiksově ilustrovaná. A vymazlená, co do provedení. Budete jí s radostí brát do ruky. Doporučila bych jí dětem, které si jí přečtou už samy a pobaví se u obrázků.
Lucin je ďáblův synek a žije v pekle. Jinak je to normální teenager. Zvláštní chod svého domova bere s klidem, dokud se po něm nechce, aby byl zlý. Protože přichází do věku, kdy by měl po tatínkovi pomalu převzít podnik, začíná být jeho mírná povaha trochu problém. Je rozhodnuto, že půjde na zkušenou mezi živé lidi, aby se od nich něco zlého přiučil. A zábava začíná. Nejenom, že Lucin nedokáže být zlý, nevyzná se ani v základních lidských dovednostech a vztazích. Přesto si najde kamarády a v obyčejné škole se mu začne líbit. Ale uvnitř je pořád stejný. Hodný, milý a pekelně roztomilý. A vy si ho zamilujete.