Exodus

Exodus https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232455/bmid_exodus-oRa-232455.jpg 5 81 9

Lucifer série

< 7. díl >

Mít vlastní vesmír, není žádná legrace – ani pro bývalého vládce Pekel. Světlonoš stojí proti novému ohrožení svého nového světa... a udržení jeho existence vyžaduje neobvyklou spolupráci anděla a ďábla. Lucifer rozhoduje, že všichni nesmrtelní musí okamžitě opustit jeho svět... nebo se na vlastní kůži naučí něco o tom, co to je smrt.... celý text

Žánr:
Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Netopejr , Crew
více info...

Přidat komentář

Norri
20.03.2022 4 z 5

Exodus je přešlápnutím na místě. Dovětek předchozího dílu, ve kterém došlo ke zlomové události. Exodus je vykřičníkem za oznámením, že Bůh odešel. Přestože zde vyprávění lehce zvolnilo tempo, tak jde stále o nadprůměrnou záležitost. Ať už jde o boj o Boží trůn, nebo o vyhánění nesmrtelných z Luciferova vesmíru, vždy v těch příbězích hrají prim jejich protagonisté. Skvělé postavy zkrátka dělají skvělé příběhy. Tentokrát do sbírky mých oblíbených postav přibyl snovač Thole.

alishek
12.11.2021 4 z 5

Super díl, Lucifer se posouva ve svém příběhu dále, využívá své vynalézavosti, ale bylo v tomto dílu více vedlejšího příběhu, tak za to jen 4*. Další díl si určitě přečtu.


666Jitka
08.06.2021 5 z 5

Exodus aneb všichni nesmrtelní vypadněte z mého světa, aby Vás náhodou nenapadlo nárokovat si opuštěné místo po Bohu, který to zabalil a odešel do jiných sfér. Reakce Světlonoše na pokus o převzetí moci dvou z titánů. Úkolem ke splnění přání Jitřního knížete byla pověřena samozřejmě válečnice Mazikeen, dále Elaine, která již není dítětem, a několik dalších Luciferových příznivců. Gaudie se svými výroky mě pořád dokáže rozesmát. Příběh malého chlapce a snovače byl zajímavý a trochu smutný. Nyní už se těším na další díl, protože jsem zvědavá, jak se vyvine setkání Mazikeen s její matkou.

TomTomis
09.11.2020 4 z 5

Čekám na díl, který mě uchvátí tak, že bude mít 5/5:)
Ale i tak se mi to čte čím dál líp. Pomalu se s komiksy sžívám, ale vím, že to bude vždy můj okrajový žánr. Jen letos dostal víc přílěžitostí.

trudoš
26.10.2018 5 z 5

Atmosférické a působivé jako vždycky. Mike Carey opět fascinujícím způsobem kombinuje mytologii a mystiku všech národů do jednoho velkého celku a kupodivu mu to bez problémů funguje. Vyprávění přitom plyne ve dvou rovinách, té hlavní (Jehova je fuč a co teď s tím) a spousty vedlejších, týkajících se různorodých jednotlivců. Krátké epizody pak s ústředním eposem často ani přímo nesouvisí, ovšem jak se všechny ty figury všelijak proplétají, mizí a zase se objevují, celé to vytváří úžasnou barokní vitráž, kde každý střípek má své místo. Přestože mě Exodus neoslovil bůhvíjak silnými zvraty (a za tohle prohlášení mě bohové jistě potrestají), pořád se tu něco děje a vývoj událostí se zamotává víc a víc. Přičemž nejlepší jsou právě ty zmiňované odbočky ke zdánlivě nepodstatným postavám a scenériím, jak dokazují hned první dvě povídky Bratři v ryku a Vetkání. Careymu se přitom skvěle daří navázat na původní sandmanovská alba, která ještě nebyla plná metafor, ale i nějakého toho skromného děje.

borknagar
07.08.2016 5 z 5

Tím, čím je pro mě Malazská Kniha padlých v žánru fantasy, tím je pro mě Lucifer v komiksovém žánru. Tento díl nám toho moc neřekne, ale stejně je to jízda. Plno odboček od hlavního dění, plno nových postav, plno emocí a setkání s jednou legendární postavou z jiné kultovní řady. Já jsem spokojen, vím, že mě Lucifer nikdy nezklame a to mám ještě spoustu sešitů před sebou!.......

3DD!3
05.10.2015 5 z 5

Jahve je v tahu a jeho nástupcem může být prakticky kdokoliv a dva kdokoliv se chtějí stát Bohy. Lucifer na straně dobra? Hned první povídka a takový nářez. Pak když Lucifer ustoupí do pozadí jde více či méně o vyplňující klasiku, která ale velice dobře odsýpá. A co vesmír? Skončí?

LordSnape
03.10.2015 4 z 5

Úplně bych to nenazval vycpávkovým dílem, ale je pravda, že hlavní děj se posouvá opět o trochu pomaleji. Stěžejním bodem je Luciferovo rozhodnutí, že v jeho světě nesmí zůstat nikdo nesmrtelný. Příběh s titány, kteří zavětřili příležitost, když to Jahve (Bůh) zabalil byl fajn už jen proto, že i sám Jitřní kníže oblékne bojovou zbroj. Příběh klučiny co utíká před svým světem a narazí na snovače je hodný k zamyšlení. Elaine zde již není tím děckem jaké známe z předchozích dílů, čemuž napomohla i kresba, a Mazikeen po útrapách má na konci další rodinné setkání. Exodus rozhodně není špatný díl a do celé série dobře zapadá.

Kapis
15.12.2014 5 z 5

No, když se na to podívám v delším horizontu, tak vatou by se dalo otitulovat více dílů, ony se ty příběhy mohou zdát že jdou bez důvodů odnikud nikam a nemají žádný účel, to co se děje kolem Lucifera jako by nemělo žádný smysl. Ale ty příběhy jsou tak úžasné a mají hloubku! A hlavně věřím, že se ve finále složí do větší skládačky. Docela mi chyběla Orstonova kresba, snad se vrátí v příštím díle! Snovací samička byla nejúžasnější a nejsympatičtější postava celé knihy, ta byla přímo k sežrání. Vyvíjí se to tedy v malých jakoby vedlejších marginálních příbězích a je to pořád skvělá zábava. Těším se na pokračování a nemůžu za míň než za pět hvězd. Tak už jen dva roky snad a budu vědět kam to celé směřuje.

Autoři knihy

Mike Carey
britská, 1959
Peter Gross
americká, 1958

Kniha Exodus je v

Přečtených119x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce50x
Chystám se číst14x
Chci si koupit13x
dalších seznamech4x