Lucidní snění pro začátečníky

Lucidní snění pro začátečníky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498860/bmid_lucidni-sneni-pro-zacatecniky-T9m-498860.jpg 4 1 1

Snadné kroky, jak učinit sny magickými V lucidním snu, si uvědomujete, že sníte… můžete tedy svůj sen proměnit na báječná dobrodružství. Od létání až po cestování v čase, a návštěvu milovaných, jenž jsou již v duchovní formě, tako knížka vám usnadní prožít cokoli si přejete. Mark McElroy, populární autor, představuje jednoduchý a efektivní 90-denní plán pro dosažení lucidních snů. Mark sdílí spolu s podrobnými pokyny a praktickými tipy i zábavné a poučné příběhy dalších lucidně snících. Jakmile si během spánku osvojíte sebeuvědomění, můžete pomocí lucidních snů: Prožívat své fantazie • Léčit se • Objevovat minulé životy • Konzultovat průvodce sny • Pozvednout svou spiritualitu • Řešit problémy v reálném životě • Prozkoumat alternativní realitu Mark McElroy je autorem několika knih o věštění a práci se sny.... celý text

Žánr:
Osobní rozvoj a styl , Psychologie a pedagogika , Zdraví

Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Lucid Dreaming for Beginners , 2007


více info...

JointlieKat94
JointlieKat94
19.02.2023 4 z 5

Pro začátek je to vlastně asi dobrá, seznamující kniha k Lucidnímu snění. Myslím si, že je tam ve stručnosti asi vše, co by mohlo stačit, ale na mě tu čekají ještě dvě podobné, a lepší hodnocení přenechám asi jim.

Polovinu knihy jsem si oštítkovala, a začala jsem používat snový deník. Bylo to pro mě zajímavé, jelikož jsem si ho nějakou dobu vedla už jako malá, ty sny byly dřív takové.. lepší, jen jsem si je nepamatovala dlouho. Spousta létání a zvláštních snů (nemohla jsem přejít přes silnici, oslepla jsem, padaly mi zuby..). Za to teď si ty sny vybavuji třeba celý den, ale jsou naprosto nesmyslné, jakoby se mě snažily upozornit, že to, co se děje, není skutečné a mohu to měnit.

Každopádně lucidní sen jsem měla zatím jen jednou, a až pak jsem se začala zajímat o co se jedná. Tak proto takové knihy. :)

V knize se mi nelíbily asi dvě kapitoly- první, kdy nám autor popisuje, co je nejlepší koupit na zapisování snů (jak má vypadat diář, jakou propiskou zapisovat, jakou lampičku mít..). Nesmysl. Když se proberu ze snu, zapíšu si ho do poznámky na telefonu, a po dospání si ho přepíšu do obyč. sešitu. Tak i tak si to pamatuju.. a druhá kapitola, kdy nám vysvětluje, jak to bylo s lucidními sny (nebo jen sny?) Např. v Egyptě, nebo tak.. to mi přišlo zbytečné, vzhledem k tomu, že se to snažím jen "naučit".
Potom tu je kapitola se sny jiných lidí, co se jim zdálo a jak si to vyložili. Dobrý, ale taky celkem nuda..

Knihu ale hodnotím kladně, 4* budou stačit (rozmýšlela jsem i nad třema..ale budiž..) kapitoly jsou zde krátké, ale dostatečně vysvětlující, asi. :)

Štítky knihy

lucidní snění pro začátečníky

Autorovy další knížky

Mark McElroy
americká, 1964
2011  60%Vědomé snění pro začátečníky
2007  84%I-ťing pro začátečníky
2010  0%Co vám karty prozradí?
2021  80%Lucidní snění pro začátečníky

Kniha Lucidní snění pro začátečníky je v

Přečtených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x