Lovkyně

Lovkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455131/mid_lovkyne-JC1-455131.jpeg 5 338 95

Válečný korespondent Ian Graham se spolu se svým kolegou vydává na lov válečných zločinců, kterým se podařilo uprchnout před spravedlností. Postupně zacílí na bývalou nacistku Lorelei Vogtovou, jíž se přezdívalo Lovkyně. Nina Marková vyrůstala na Sibiři. Když její země vstoupila do války, stala se pilotkou ženského leteckého oddílu. Jednoho dne je však její letoun sestřelen. Setkává se s Lovkyní a stává se jediným svědkem, který se s touto nacistkou střetl a přežil. Sedmnáctiletá Jordan McBrideová z Bostonu, navzdory společnosti i vlastní rodině, touží stát se fotografkou. Když si její otec přivede domů snoubenku, pocítí zvláštní neklid. Rozhodne se tedy zapátrat v ženině minulosti…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Huntress , 2019


více info...

Miro67
Miro67
18.03.2024 5 z 5

Nenechte se odradit počtem stránek, budete otáčet jednu za druhou se zatajeným dechem.
Lovkyně, ač je titulní postavou, není tou hlavní. Je ale cílem tří hrdinů, které spojila v jeden tým, jenž po ní pátrá. A vkročí do života i vnímavé a velmi sympatické slečně Jordan.
Nejvíce prostoru ve vyprávění dostala Nina, velmi houževnatá Ruska, která se díky lásce k výškám stala členkou ženského 587. bombardovacího pluku. Zde autorka čerpala ze skutečnosti ( jak to dělá i v jiných knihách, což je jejich přidaná hodnota).
Dopadne ruka spravedlnosti uprchlou nacistku?

Petradvorakova2
Petradvorakova2
16.02.2024 5 z 5

Sice jsem to četla delší dobu, ale těch 588 stránek knížky stalo za to. Napínavě a krásně napsáno. Vůbec bych se nezlobila kdyby tam byl navíc i pohled Lovkyne. Zajímalo by mě, co se jí honilo celou dobu v hlavě.


marcela9850
marcela9850
08.02.2024 5 z 5

Skvěle napsané, napínavé, příběh má spád a vývoj. Doporučuji a hned jdu hledat jiné knihy od této autorky.

Kacatko86
Kacatko86
17.11.2023 5 z 5

Skvělé vystavěný příběh, který mě pohltil, všechny hlavní hrdiny (Ian, Nina, Jordan, Tony) jsem si zamilovala. I když jednotlivé příběhy byly vyprávěny někým jiným, na jiném místě a v jiný čas, všechny vyústili v jediný cíl - ulovit Lovkyni

Pettato
Pettato
13.11.2023 4 z 5

Poutavý příběh, který se odehrává ve dvou časových rovinách. Vyprávění se střídá z pohledu Jordan, Iana a Niny. Docela by mě zajímal i pohled Lovkyně...
Děj byl zajímavý a čtivý.

tabaluga
tabaluga
28.10.2023 5 z 5

Silný příběh z dob druhé světové války, který zasahuje do životů i pár let po válce. Příběh vyprávěn třemi vypravěči, ale stálo by za to číst příběh i z pohledu samotné Lovkyně. Dokonalá přetvářka a zajímalo by mne, jestli přišel den, kdy litovala nebo těchto citů nebyla schopná. Každopádně doporučuji, i přes velké množství stránek přečteno do dvou dnů a to jsem si myslela, že mam tu takzvanou čtecí krizi:-D holt zajímavé knihy mne stále ještě dokáží ke čtení přitáhnout:-)

zimolka
zimolka
23.09.2023 5 z 5

Moje druhá kniha od autorky a opět úžasná.Je to další z těch na které člověk nezapomíná.

lenikhor
lenikhor
22.09.2023 5 z 5

Naprosto úžasná kniha! Asi nejlepší, kterou jsem letos četla. Za mě ještě čtivější než "Les v domě" nebo "Musím tě zradit", které jsou také bravurně napsané a mají silný příběh. Líbilo se mi propojení děje z pohledu tří postav, kdy vše nakonec do sebe zapadne. Nejzajímavější pro mě byl pohled Niny, kdy autorka dobře vystihla střípky ze života pilotky v éře vlády Stalina. A kupodivu jsem v knize našla i dost humorně pojatých scén, dokonce si i dovedu představit, že by se podle knihy mohl natočit napínavý film.

Arwen777
Arwen777
27.08.2023 5 z 5

Ležela mi doma rok. Teď nechápu proč, ale asi byl nyní ten správný čas.
Poutavý, napínavý příběh, který se snaží hledat odpovědi a zároveň nabízí otázky. Měla by být minulost zapomenuta? Je pomsta a trvání na spravedlnosti správné? Dá se vina smazat časem? A měla by být smazána?
Tato kniha se zabývá pronásledováním nacistických zločinců. Jedná se o 3 příběhy, které se samozřejmě protnou a vyústí ve společný konec. Prostřednictvím příběhů se dostaneme do minulosti, do 2. světové války a do 50-tých let minulého století. Sledujeme osudy válečných uprchlíků, dále žen v sovětském letectvu a příběhy lovců nacistických zločinců. A v New Yorku sledujeme osud rodiny, se kterou toto vše bude souviset.
Výborně napsaná beletristická kniha, skvělá pro ty, kteří nehledají 100% historickou přesnost, ale rádi se v příběhu něco o minulosti dozvědí.

Danago
Danago
30.06.2023 5 z 5

Moje první kniha od autorky, a obrovské překvapení a nadšení.
Jsem nadšená perfektně propracovaný příběh . Pro mě byl konec trochu předvídatelný, ale to se jinak asi napsat nemohlo a děj knihy je tak promyšlený, že předvídatelný konec vůbec nevadí. Osobně bych asi nic neškrtala, kniha mě bavila tak jak je celá.
Kniha mě pohltila určitě si od autorky přečtu ještě něco dalšího.

tittanie
tittanie
30.06.2023

Co si budeme povídat autorka píše opravdu skvěle. Příběh se skládá ze tří příběhů, které se nakonec propojí. Čtení jsem si opravdu užila a těšila se na každou další stránku.
Jenom nevím, přišlo mi, že ty konce má autorka takové neuvěřitelné. I v Diamantovém oku. Ale rozhodně se těším, že autorka něco dalšího napíše.

EmillyT
EmillyT
06.06.2023 5 z 5

Tento skvělý a čtivý příběh na základě historických podkladů mě naprosto pohltil. O existenci skupiny ruských pilotek - Nachthexen (Nočních čarodějnic) jsem dosud neměla ani tušení. Líbí se mi, že se všechny příběhy od této autorky odehrávají v naprosto odlišných prostředích a přinášejí čtenáři málo známá fakta z období II. světové války. Líbilo se mi střídání jednotlivých linií příběhu, kdy z postav mi nejsympatičtější byli Jordan a Ian, ale Nina mi příliš sympatická nebyla. Nevadil mi ani větší počet stránek, neměla jsem pocit, že by některé části byly nadbytečné, jak tu někdo hodnotil. Co mě moc potěšilo, bylo letmé setkání Iana a Evy Gardinerové (Alicina síť) na lodi, mám totiž moc ráda, když se postavy náhodně potkají v jiné knize, než ze které jsou původně a zároveň toto setkání nemá absolutně žádný vliv na děj příběhu. Je to jako potkat staré známé. Už se moc těším na další knihu od Kate Quinn - Diamantové oko.

Jaruš7
Jaruš7
26.05.2023 4 z 5

Autorce se opět zdařilo vykřesat z minulosti na světlo boží dost pravděpodobný příběh o důsledcích válečných pohrom na charaktery poražených i vítězů.
Msta byla, je a bude vždy silným motivem k účtování.

Citace:"Ovládal své řemeslo dokonale, věděl přesně, kde zatlačit a kde ubrat, jak vyvolat kýžené emoce. Ženy budou při čtení plakat, muži vrtět hlavami, šéfredaktoři uslyší šustění bankovek. Ian se zadíval na výsledný text a pomyslel si: dynamit v inkoustu."

S povzdechem kvituji - zdařilé dílo.

1v8na
1v8na
14.05.2023 4 z 5

Kniha mě celkem překvapila - máme zde čtyři lidi - Annu, Jordan, Ninu a Iana - každý je jiný, každý má jiný charakter a přesto se jejich životní osudy protnou a zamotají.
Příběh je psán jak z pohledu součastnosti tak i minulosti, tedy retrospektivně.
Finále je grandiózní.
I přes to že v knize byly některé části velmi natáhnuté, příběh měl bavik a dokázal mě strhnout.
Jde o moji první knihu od autorky, určitě nebude poslední.

Buchtičkajani
Buchtičkajani
15.04.2023 4 z 5

Pěkná kniha a jiný pohled na válku. Sledujeme tři lidské osudy, které se postupně prolínají. A všichni mají jediný cíl.. Najít lovkymi.

mystery103
mystery103
15.04.2023 5 z 5

Kniha nemá chybu. O tom nemá smysl psát, to se musí přečíst.

ddkk
ddkk
25.03.2023 4 z 5

Lovkyně je moc hezký příběh, vlastně příběhy několika lidí, které se prolínají. Je tu bývalá nacistka Lorelei, prchající před spravedlností, novinář Ian Graham, pátrající po osudu svého bratra, malá Ruth, která nic neví o své minulosti a konečně Nina, ruská válečná pilotka. Lovkyní za války nazývali Lorelei, ale ve skutečností se ona sama stává lovenou zvěří a jejími lovci především Nina a Ian ...

Autorka vypráví příběhy zúčastněných z pohledu současnosti i retrospektivně. Postupně tak odhaluje především minulost Niny. Není to žádná selanka a je stále víc jasné, proč je Nina tak drsná a proč ji nemůže nic překvapit. Po takovém dětství i zkušenostech v Rudé armádě to ani jinak být nemohlo...

Škoda, že Kate Quinn celý příběh tak natáhla. Je v něm spousta zbytečné vaty, která místy vede ke ztrátě napětí i zajímavosti. Mnohdy trvá pěkných pár stránek, než se zase něco přihodí a jejich seškrtání by bylo určitě ku prospěchu knihy.

U mne za čtyři a doporučuji.

Milča66
Milča66
05.03.2023 5 z 5

Nejde se odtrhnout od této knihy.
Je úžasná, linky se prolínají ke gradujícímu
finále. Nemám ráda válečné knihy, ale tuto beru ráda na milost.

Ka.Kubi
Ka.Kubi
02.02.2023 5 z 5

Velké překvapení! Na tuto autorku jsem narazila náhodou a o to větší překvapení mě čekalo v knize. Od začátku prolínající se linky hlavních postav,které se střetnou tam,kde to všechno začalo u jezera. Skvělý historické dílo od kterého jsem se nemohla odtrhnout :)

mončičáček
mončičáček
27.01.2023 4 z 5

Po tomhle kousku jednoznačně zařazuju Kate Quinn ke svým oblíbencům, protože její knížky mají všechno - prolínání několika dějových linek, příběhy vyprávěné z několika úhlů pohledu,skoky v čase, trochu hrůzy, trochu lásky, trochu zklamání i zadostiučinění... Přesto Alicina síť vede a má trochu víc šťávy (že by to bylo jenom tím působivým střídáním er a ich formy?), takže tady "pouze" čtyři z pěti, ovšem Kód růže a další přibývají na můj seznam čekatelů:-)