Lovkyňa šťastia

Lovkyňa šťastia https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341562/bmid_lovkyna-stastia-4kl-341562.jpg 5 50 13

Detektiv Anton Brekke série

< 5. díl >

Jedného septembrového dňa sa v nórskom Fredrikstade objaví nablýskaný americký cadillac. V jeho útrobách sa nájdu staré ľudské kosti. Krátko na to je zavraždená osamelá žena, ktorá auto roky ukrývala v stodole na opustenej farme. Prinieslo jej toto tajomstvo smrť? Prípadu sa ujme svojský vyšetrovateľ Anton Brekke. Stopy ho privedú k nadanej nórskej tanečnici Sun, ktorá si v sedemdesiatych rokoch prišla splniť sen do Ameriky a zaplietla sa s najbohatším mužom v Las Vegas.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Marenčin PT
Originální název:

Lykkejegeren , 2016


více info...

Přidat komentář

lucakuca
18.02.2024 5 z 5

Čím dál lepší!
Čte se rychlostí blesku. Sem tam zahřmí indicie a já to stejně poznám až na poslední stránce, kde to praskne a autor rozsekne.

konicekbily
31.12.2023 4 z 5

Autorovi je Skandinávie i Evropa malá a tak se vydává do USA a kromě thrilleru nám podává svůj pohled na to, jak mohlo vznikat slavné hráčské doupě Las Vegas. Napsáno velice čtivě, plným tempem cválající děj čtenáře ohromuje. Pro mne to tentokráte nestačí k plné spokojenosti - je tam více věcí, které nebyly plně vysvětleny.


Kubajzz
25.12.2023 5 z 5

Tak tohle byla jízda od začátku až do konce. A konec opravdu překvapil :-) Dávám plný počet a určitě doporučuji;-)

TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

Jan-Erik Fjell - Lovci Štěstěny


Všechny stopy ukazují na to, že v hráčské metropoli v sedmdesátých letech došlo k něčemu, co je třeba utajit za každou cenu. Přestože se zdá, že vrah má na svědomí hned několik životů na obou kontinentech, největší nebezpečí na Antona pravděpodobně číhá u pokerových stolů. Odolá své hluboko zakořeněné hráčské vášni a odhalí, kdo za zločiny stojí?
-------

Tak toto bola jazda s Antonom. Absolútne som netušila kde je sever a kto s čím a s kým je spojený, prepojený, kto je za všetko zodpovedný

Veľmi výborná a pútavá detektívka od začiatku až po samý koniec a teda ten koniec za to stál, ako sa to všetko spojilo, zacvaklo len som pozerala s otvorenými ústami a ten úplný záver posledná strana to bol TOP!!!

Na knihe som sa zasmiala na knihu som priam zúrila, niektoré postavy som si obľúbila iné by som prefackala a pre niektoré postavy som si aj poplakala.

Veľmi mi to pripomínalo Otcovu oběť takže preskakovanie z postavy na postavu som nebrala tak tragicky ako pri hore spomínanej knihe.

Veta, ktorá sa mi najviac páčila v celej knihe

"Co pro mě znamená válka? Je to místo, kde muži bojují a umírají kvůli něčemu,čo je Jim vlastně skrz naskrz úplně buřt." - toto sa veľmi hodí do každej doby

Ďakujem za možnosť recenzovat túto knihu a spolu s prvými dielami pôjde dievčatám do štafety nech si užiju Antona aj oni.

FilipHaring
08.09.2023 4 z 5

Dávam 5/6. Veľmi dobre napísaná detektívka. Vadilo mi nedostatočne rozvedené vyšetrovanie Antona v Las Vegas. Ten zvrat so Sun na konci ma rosekal.

Gustik5
18.07.2023 5 z 5

Lovci štěstěny opět excelují v tom, co spisovatel Jan-Erik Fjell umí nejlépe, a postupně nám dávkují nekomplikovanou, ale přesto mistrně vystavěnou detektivku, v níž není nouze o zvraty a retrospektivní vyprávění, ale i typicky suchý osobitý humor Antona Brekkeho. Právě pro ten jsem si hláškujícího brilantního detektiva tolik oblíbil.

Co mě asi jediné mrzelo je, že tentokrát je protagonistovi série věnováno pravděpodobně nejméně prostoru a jeho vlastní vyšetřování v Las Vegas se vlastně odehraje někde v poslední třetině knihy. Přitom zrovna v případě bývalého gamblera by si zrovna tahle epizodka zasloužila rozvést mnohem více. To je ale asi jediná výtka. Kdekoho bude možná mrzet, že se autor pravděpodobně až příliš soustředí na reálie ze Spojených států než na ty v Norsku, kde se rozložená skládanka už jen lepí dohromady. Nicméně to už je v této sérii až na jednu výjimku (druhý díl - Pokoj stínů) pravidlem. Mně to vůbec nevadilo.

Obě hlavní propletené krimi linky jsou dostatečně nosné a zábavné, aby si vás udržely až do závěrečného rozuzlení. Příznivcům severských detektivek také může trochu vadit, že ani tentokrát nejsme svědky nějakých brutálních vražd a mrazivé atmosféry. Mně se ale tento staromilský druh čtení, v němž hraje prim vlastní vyšetřování a pečlivě vystavěná zápletka, líbí mnohem víc. V záplavě drsných krimi thrillerů působí maličko jako zjevení.

Podtrženo, sečteno: nový Anton Brekke nezklamal a přinesl přesně to, co jsem očekával. Není to nejlepší díl ze série, za to je to ale po čertech dobrá detektivka, kterou mohu jedině doporučit.

ArwenAragorn
29.06.2023 5 z 5

85%

Haugen zvedl k ústům pěst, kousl se do kloubů.
"Čert tě vem Antone. Víš stejně dobře jako já, že to tam nedáš (pozn.- v Las Vegas). Vsadím se, že od přistání uplynou nanejvýš dvě hodiny a ty zapomeneš, proč jsi vlastně přijel. "
"Slibuju, že poker hrát nebudu."
Slibuješ, jo?" Zvýšil hlas.
Anton přikývl.
____________________________________________________________________________________________________________________
Tak to byl jednoznačně nejlepší díl s Antonem Brekkem a vyrovnal se thrillerům s Harrym Holem. Knížka nešla odložit, velice čtivá, takové napětí, tolik zvratů, ke konci už šlo téměř o infarktovou záležitost a ten úplný konec je prostě PECKA! Už jsem nedoufala, autor si se mnou pěkně pohrál. A moc mě pobavila ta vložka - Anton hráč v Las Vegas.
Velmi ráda doporučuji k přečtení, knížku si doufám vychutnáte stejně, jako já.

Simstr
21.06.2023 5 z 5

Jako já nevím, ale tohle je jeden z nejlepších autorů krimi v Norsku a vůbec... Doufám, že tohle není poslední díl. Velice doporučuji. Opravdu TOP.

annettka1098
06.06.2023 5 z 5

Kniha je vyprávěna retrospektivně a je složena z několika příběhů. Nesledujeme tak pouze vyšetřovaní záhadného nálezu ruky, ale také příběh mladé norské dívky Sun, která přijela v 70. letech do Las Vegas, aby si splnila svůj sen.

Právě příběh Sun mě zaujal od samého začátku. Díky velmi krátkým kapitolám jsem tak lhtala jednu stránku za druhou a přestože má kniha bez mála 500 stran, přečetla jsem ji poměrně rychla. Byla jsem za to ráda také z důvodu, že si nejsem jistá, jestli bych se s delšími intervaly ve čtení v celém příběhu neztrácela. Autor měl promyšlený každý detail a vše na sebe krásné navazovalo.

Při čtení jsem často myslela na americký krimi seriál Odložené případy, ve kterém hlavní vyšetřovatelka Lilly Rush, na základě nějaké nové stopy, objasňuje nevyjasněné vraždy. Seriál mne vždy velmi bavil a tato kniha mi jej hodně připomínala.

Přestože jsou LOVCI ŠTĚSTĚNY již 5.díl serie, vůbec to ničemu nevadilo. Čtení jsem si moc užila a rozhodně si musím pořídit a přečíst i předešlé knihy.

Címa
15.05.2023 5 z 5

Knížka mě hodně bavila, část děje se odehrává v Las Vegas, část v Norsku. Část děje v sedmdesatych letech, část v současnosti. Ze začátku mi chvilku trvalo, než jsem se zorientovala ve jménech a ději, ale za mě super pribeh. A Anton je proste borec.

Majto
08.11.2022 3 z 5

Chvíľami som mal dojem, že tento kus je oveľa lepší ako prvá kniha Svedok, no chaotický úvod knihy a nejak zmätený záver mi to nadšenie kazil. A popravde mi nejak nesedí slovenský preklad, príde mi miestami pochybný.

happy-smile
19.05.2021 5 z 5

Stejně dobré jako předchozí knihy. Část děje se tentokrát odehrává v USA. Chvílemi si člověk myslí, že už ví všechno potřebné a nic ho nepřekvapí, ale autor má přece jen ještě esa v rukávu, a to nejen při pokeru v kasínu.

MatoPalkes
27.01.2021 4 z 5

Dobrá kniha, nie veľmi dlhá, ľahko sa čítala. Určite si od autora prečítam aj ďalšie veci.

Autorovy další knížky

Jan-Erik Fjell
norská, 1982
2018  77%Práskač
2019  82%Pokoj stínů
2020  90%Mstitel
2021  92%Predátor
2023  92%Lovci štěstěny

Kniha Lovkyňa šťastia je v

Právě čtených1x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce114x
Chystám se číst59x
Chci si koupit28x
dalších seznamech2x