Lovecká sezóna

Lovecká sezóna https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91365/lovecka-sezona-91365.jpg 4 29 5

Politický thriller odehrávající se v prostředí tajné služby USA. Dva chlapci a mladá dívka zmizí během prázdnin v Apalačských horách. Nezvěstná dívka je dcerou bývalého agenta CIA a ten se sám vydává dceru hledat. V horách objeví opuštěnou chemickou továrnu, kde kolem celého objektu jsou nakladeny smrtelně nebezpečné ocelové pasti, znemožňující přístup do jeho blízkosti. Agent Kreiss tuší, že dcera je uvnitř, ví také, kdo je únoscem. Uvědomuje si i vlastní nebezpečí, které mu hrozí při prozrazení utajovaného prostoru na výrobu chemických zbraní.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

Hunting season , 2001


více info...

Přidat komentář

Kanylka
31.08.2021 2 z 5

Kniha je napínavá od samého začátku, číst ji, ale podruhé nebudu.

AlenaF
02.07.2018

Napínavý příběh, děj mě strhl. Doporučuji.


trudoš
13.07.2017 3 z 5

Peter T. Deutermann nedělá s ničím cavyky a příběh rozjede hned zkraje, přičemž hodně oceňuji atraktivně jednoduchou zápletku. Jenže... Jak pěkně vše autor zkomplikuje, zároveň dokáže unudit i mrtvolu, alespoň v mém případě. Jeho zvláštností přitom je podivný způsob gradace. Události buď extremně urychluje (únos), nebo je naopak dopodrobna rozepisuje (osvobození). Díky tomu motiv, hrající do karet adrenalinovému napětí, sklouzává k okatému oddalování nevyhnutelného. A tak příběh, který by si bohatě vystačil s dvěma sty stranami, je roztažen na dvojnásobný rozsah a to jen proto, aby bylo co detailně popisovat. Navíc jak vyprávění prochází dvěma stupni vývoje - pomoc ztracené dívce a pronásledování atentátníka -, když dojde na druhou fázi, první se ukáže jako zbytečná omáčka, která klidně mohla fungovat v podobě samostatného thrilleru. Dlužno podotknout, že vynikajícího thrilleru, protože celá sekundární část intrik uvnitř řad FBI působí klišovitě a v podstatě vynuceně. Tak třeba jindy.

čef
16.08.2013 5 z 5

Román navazuje na znechucení americké veřejnosti nad složitou a všudepřítomnou administrativou a bezpečnostními složkami ze závěru minulého století po událostech ve Waco a Oklahoma City. 11. září bylo ještě daleko a tak se kritizovalo vše co by dnes nestálo za řeč. Sem patří třeba série Bourne, 3 dny Kondora a také Lovecká sezóna. Velmi poutavý román, který nás seznamuje s prací a postupy špičkových lovců špionů utržených ze řetězu. Pro mne je to první román autora a určitě si přečtu další.

bbara155
26.06.2013 5 z 5

Napínavý dobrodružný příběh, který se čte jedním dechem.

Autorovy další knížky

Peter T. Deutermann
americká, 1941
2016  90%Hrdinové Pacifiku
2005  87%Lovecká sezóna
2001  85%Zákon šelem
2001  90%Zero Option: Nulová varianta
2005  70%Zběsilost

Kniha Lovecká sezóna je v

Přečtených40x
Doporučených5x
Knihotéce53x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x