Lovecká sezona

Lovecká sezona https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44015/lovecka-sezona-44015.jpg 4 1 1

První souhrnná monografie výtvarníka Karla Jerie (1977), absolventa Akademie výtvarných umění a známého autora komiksů. Publikace obsahuje více než sto reprodukcí obrazů, několik krátkých komiksů a dosud nepublikovaný komiksový příběh "Čtyřlístek vrací úder". To vše je doplněno odbornými texty (Tučková, Štěpán, Prokůpek, Coty, Schustermann, Meszáros, Weidmann a Korýtko) i komentáři autorovými.... celý text

Přidat komentář

trudoš
25.02.2021 4 z 5

Fascinující vizuální zážitek, který by si rozhodně zasloužil větší formát. Možná ten úplně největší. Karel Jerie zkrátka není výtvarníkem, jemuž by stačil rozměr A4, třebaže naležato.
Přestože ke grafickému provedení publikace nemám jedinou výtku, ta hvězdička dolů je pouze za absenci textového obsahu. Veškerá úvodní slova k jednotlivým cyklům maleb jsou fajn, ovšem kromě kratičkého medailonku na přebalu knihy se o umělci jako člověku nedozvíme prakticky nic. Ne, že bych potřeboval vědět, co pravidelně snídá každé úterý a čtvrtek, ale něco málo o jeho osobě by si čtenář podle mě zasloužil dozvědět. Už třeba jen kvůli tomu, že by krásu obrazů vnímal trochu v souvislostech. A to ať už jde o houby, mimozemšťany, zubní pastu nebo superhrdiny.
Ohledně komiksového obsahu to také není žádná sláva, ovšem kraťas Čtyřlístek vrací úder je naprosto boží. Lovecká sezona je každopádně především malířské portfolio a je třeba tak k němu přistupovat. V tomto ohledu je to vysloveně nádherná podívaná.