Lovec osudů

Lovec osudů https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20709/lovec-osudu-20709.jpg 3 26 6

Po deseti letech strávených v místech válečných konfliktů se fotoreportér David Mach vrátil domů. Jeho fotografie a reportáže získaly světová prestižní ocenění, a tak se o něj perou televizní stanice, deníky i bulvár. David ovšem zjišťuje, že i v poklidné zemi je investigativní žurnalistika těžká a nebezpečná práce. Obklopují ho závist, nevraživost, úplatkářství a podrazy. Pro mnohé se dokonce stává nepohodlný, protože je vždy tam, kde se něco aktuálního děje. Jednoho dne jde po nábřeží a náhle spatří na mostním oblouku chlapce, sebevraha, jenž se chystá skočit. David zavolá policii, okamžitě popadne fotoaparát a fotí. Na místo přijíždí také televizní reportérka, původním povoláním psycholožka a psychiatrička, Kateřina Koutná, která neváhá a ujme se role vyjednávače. Je úspěšná a přinutí chlapce k sestupu. David se s Kateřinou potkává při práci stále častěji, stává se svědkem několika závažných případů, včetně znásilnění mladé dívky. Jeho svědectví v podobě fotografií, jež se stávají závažným důkazem, napomáhá odhalit viníky. Svobodný, úspěšný a atraktivní David býval sukničkář. Nyní ve svých čtyřiceti touží usadit se, mít domov a vztah, který by ho naplňoval. Právě Kateřina pozná, že pod maskou tvrdého, neoblomného a ironického muže skrývá zranitelnou duši, která dokáže pomoci, když je třeba...... celý text

Přidat komentář

Dani25
01.11.2022 3 z 5

Také čítanie na dovolenku, trochu napätia, trochu romantiky.

JancaMia
22.04.2020 3 z 5

ale jo pobavilo ..


veronika9761
18.01.2019 odpad!

Absolutne nechapu, jak neco takovyho muze nekdo vydat? Ikar? Jak tohle muze prodavat luxor za skoro tri kila? Kdybych tuhle knizku nekoupila ve sleve za dvacku, tak bych ji snad sla reklamovat! Dej absolutni splacanina, korektor tohle dilo evidentne ani nevidel, natoz aby zasahl, a postavy vsechny jak v rausi. Jedinej duvod, proc jsem tohle docetla do konce, je ten, ze nesnasim nedoczeny knizky. Zitra dam tenhle skvost do nejaky knihobudky, at si uzijou i dalsi ctenari. Dost by me zajimalo, co je treba komu udelat nebo slibit, aby sla do prodeje takovahle kvalitni vec. Treba bych si mohla nechat vydat svoji prvotinu z druhe tridy, dost podobne urovne jako toto. Ctu výhradne knizky na doporuceni nebo oblibenych autoru a myslim, ze je na case se k tomuto osvedcenemu modelu vratit. Uz nikdy vic.

mrkvajda
20.11.2017 5 z 5

Souhlasím s Thebookmanem. Napínavé, výborně napsané. Ráda se ke knížce vrátím. Mám vůbec ráda knihy Ivy Hlaváčkové.

1alena1
04.05.2017 4 z 5

Zajímavé, čtivé, mám ráda zvláštní příběhy zvláštních lidí a to knížky Ivy Hlaváčkové splňují, baví mě.

Thebookman
04.08.2015 5 z 5

Žádný komentář u této knížky? To se divím. Je to velice pěkné čtení. Stránky jen letí před očima. Děj je napínavý a dobře vyprávěný. Už je to dlouho, co jsem Lovce osudu četl, přesto si na to pamatuji. Takže je to knížka, na kterou se jen tak nezapomíná. Všem, kdo mají rádi napětí, mohu jedině doporučit! :-)