Lovec divokých včel

Lovec divokých včel https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23546/lovec-divokych-vcel-23546.jpg 4 24 4

Romantický příběh o městské dívce, která najde svůj nový domov a štěstí mezi zálesáky a lovci.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Návrat
Originální název:

Under the Tonto Rim , 1926


více info...

Přidat komentář

Luigi1
06.04.2024 3 z 5

Zajímavě podaný příběh lovce divokých včel

Etvel
14.07.2020 5 z 5

Zane Grey pro mně představuje symbol neskutečně romantických westernových příběhů, ke kterým se člověk musí neustále vracet; aspoň tedy v mém případě je tomu rozhodně pravda. Poprvé jsem se k jeho knihám dostala díky otci zhruba ve čtrnácti, patnácti a od té doby se mě to jednoduše drží.

Po Lovci divokých včel jsem šáhla již poněkolikáté a znovu jsem byla uchvácena neskutečně zromantizovaným vyprávěním o životě "tenkrát na západě" včetně bohorovných a na tu dobu docela osvícených hrdinů, o naivně dojímavé romantické lince mezi Lucy Watsonovou a Eddem Denmeadem takřka nemluvě. Při čtení by člověk skoro uvěřil, že to tehdy opravdu všechno bylo takové "správňácké", zkrátka jak z Rychlých šípů, muži byli opravdovými muži, ovšem zároveň také čestnými gentlemany, což znamená, že ani ten největší darebák nezapomíná na jakés takés vychování, a to i v případě, že se jedná o poněkud zpustlé zálesáky, co se myjí snad jen jednou týdně. Musím se smát při pomyšlení, jak by se asi k ději v dnešní době stavěly například radikálněji smýšlející feministky, jelikož ta kniha je v rámci lehce přecitlivělého dneška trochu na hraně, ovšem rozumný člověk by měl číst knihu s nadhledem, a také s ohledem na dobu, kdy příběh vznikal.

V neposlední řadě platí, "když ji miluješ, není co řešit": kdo má slabost pro westerny a je duší velký romantik (a možná spíše žena), ten si přijde na své.


Francoa
17.02.2013 3 z 5

Knihu Lovec divokých včel jsem dostal k vánocům v necelých 13 letech.Z knih Zane Greye co jsem doposud přečetl byla tato pro mně zklamáním.V té době můj otec během roku přinesl z burzy knih v kavárně u Nováků tyto nádherné Greyovky :Do posledního muže,Doupě uchvatitelů,Král pustiny,Pistolníci ze Španělských hor a Zálesák,které jsem zhltnul na posezení a přečetl několikrát.V knize Král pustiny a Zálesák byly dokonce filmové ilustrace,které mi tenkrát fascinovaly , umocňovaly příběh a mé snění.Kniha L d v mně uspokojila,až o pár let později,kdy jsem se dozvěděl ,že je to skutečný příběh rodiny Haughtů tj. těch,kteří postavili lovecký srub pro autora poblíž Paysonu v lesích Arizony.Po smrti Greye,zde časem vzniklo soukromé muzeum Zane Greye,které při požáru lesa v roce 1990 vyhořelo. Zachráněné artefakty z muzea byly uloženy v muzeu Zane Greye v Paysonu.Zane Grey ve svých příbězích má stále stejný styl psaní,tak že se dá vždy poznat.Samozřejmě zase nádherné sugestivní popisy přírody,které se čtou na rozdíl od jiných autorů jedním dechem.Mně uchvátila výborně napsaná pasáž,kdy Ed vezme Lucy na lov divokých včel.Popis je tak skvělý,že jsem to úplně viděl. Poznámka:Zfilmováno 3×,v roce 1928 st.Paramount,hl.r. Richard Arlen a Mary Brian; v roce 1933 st.Paramount,hl.r. Stuart Erwin, Fred Kohler a Verna Hillie a v roce 1947,st. R K O ,hl.r. Tim Holt a Nan Leslie.

vitavita
18.03.2012 3 z 5

Velmi čtivá kniha, Z.G. je mistr ....

Štítky knihy

westerny Divoký západ

Autorovy další knížky

Zane Grey
americká, 1872 - 1939
2010  87%Zálesák
1997  79%Ztracená řeka
1992  87%Nevada
2000  85%Jezdci z purpurových stepí
1931  86%Prázdniny v pralese

Kniha Lovec divokých včel je v

Přečtených33x
Knihotéce32x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x