Lovci z Ohňové hory

Lovci z Ohňové hory https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14414/bmid_lovci-z-ohnove-hory-S3B-14414.jpg 4 17 4

Prázdninový příběh dětí, které se prostřednictvím táborové hry stávají obyvateli pravěkého sídliště. Hlavní hrdinové příběhu - dva vesničtí kluci, se shodou okolností také začínají zajímat o nálezy z pravěku v místním muzeu. Kniha je čtivá a rozhodně vyniká nad současný průměr dětské literatury. Vhodné pro děti středního a staršího šk. věku... celý text

Přidat komentář

tatjana1737
20.07.2016 5 z 5

Jedna ze zdařilých knih Svatopluka Hrnčíře (Uctivači ginga mi příliš nesedli...), po které sáhnu vždy o prázdninách. Při každém čtení si slibuji, že se do popisovaných míst jednou vypravím a ověřím si, nakolik byly/jsou popisy autorovou licencí a nakolik odpovídají pravdě. Příběh je jednoduchý, ale blízký každému, kdo má rád "obyčejná" dobrodružství, která může zažít každý. Dva chlapci se stanou pozorovateli tábora pravěkých lovců, začnou je napodobovat, nakonec se spolu spřátelí a k tomu vyřeší záhadu vykradeného muzea. Perfektní knížka i pro táborové vedoucí nebo učitele, protože zde naleznou mnoho návodů, jak dětem přiblížit dějinnou epochu pravěku. A pro mne odrazový můstek ke Štorchovi, kterého jsem už dlouho nečetla.

marmota-b
16.11.2015 4 z 5

Nějak v téhle knížce, i když jsem takový příběh či tábor konkrétně nezažila, Svatopluk Hrnčíř natrefil na spoustu věcí, které jsem znala, nebo je popsal tak, že jsem je znala... od táboření na vlastní zahradě přes muzeum, do kterého se samo od sebe nechodí, a matlání keramiky z hliněných hádků, až po houpačku nad řekou. A příběh je báječně vystavený tak, že je zároveň dobrodružný a tajemně lákavý, a přitom docela skutečný.

Což jde zajímavě ruku v ruce s tou Vysočinou, minirock - já byla zas pevně přesvědčená, že se to musí odehrávat někde na Kolínsku, v těch začínajících kopcích a zemi zaslíbené pro archeologické vykopávky (odkud tak skoro pocházím já). A on tam přitom figuruje rodný dům Eduarda Štorcha, který se narodil v Ostroměři na Jičínsku...


minirock
30.04.2015 4 z 5

Trošku překvapivě čtivá knížečka o dvou klucích z jakési vísky na Vysočině. Ti se náhodou přimotají k táborové hře skupiny dětí, která si spolu se svým učitelem zbudovala tábor v pravěkém stylu. Táborníci je podezřívají, že jim schválně narušili jejich hru a málem se s nimi poperou. Probuzený zájem o jejich činnost přivede Adama a Jindru do místního muzea, které je vzápětí vykradeno a oba jsou vyšetřováni policií. Jako vždy ale vše dobře dopadne, zloději jsou odhaleni a kluci se s "pravěkými lovci" nakonec skamarádí. Knížka je samozřejmě pro děti, ale proč se jejím prostřednictvím na chvíli nevrátit do dětských let ?

Zajda
04.08.2011 4 z 5

Tuto knihu jsem kdysi "vyhrál" v jedné literární soutěži. Překvapivě mi padla do noty. Přirovnal bych ji k Foglarovkám. Typické klučičí dobrodružství, které vás do 13ti zaujme ale od 15ti už vás pravděpodobně něják zvlášť neosloví :)