Lovci vlků

Lovci vlků https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261131/bmid_lovci-vlku-261131.jpg 4 73 16

Lovci vlků série

1. díl >

James Oliver Curwood (*12. června 1878, +13. srpna 1927) Americký žurnalista, spisovatel-prozaik, cestovatel a ochránce přírody. V roce 1898 složil přijímací zkoušky ke studiu žurnalistiky na Michiganské univerzitě. Od roku 1900 začal publikovat své první reportáže, povídky a krátké příběhy v Detroit News-Tribune. Již v roce 1909 mu jeho tvorba začala vynášet tolik, že se mohl vydat na svoji první cestu na sever k řece Yukon a na Aljašku, kde hledal inspiraci pro svoji další tvorbu. Tyto své cesty na sever a severozápad amerického kontinentu pak pravidelně opakoval. Jednu dobu také několik měsíců žil společně s Eskymáky. V mládí byl vášnivým lovcem, nicméně s přibývajícím věkem stále více prosazoval myšlenky ochrany přírody, nakonec byl jmenován členem Michiganské státní komise pro ochranu přírody. V roce 1927 během jedné ze svých cest na Floridu byl pokousán neznámým jedovatým živočichem, což u něj vyvolalo velké zdravotní problémy a komplikace, které vedly k jeho předčasné smrti ve věku pouhých 49 let. Během svého života vydal přibližně 30 knih, z nichž velká většina byla později i zfi lmována. Mezi jeho světově nejproslulejší a vůbec nejznámější knihy patří také kniha Lovci vlků. Román z prostředí lovců a traperů kanadských pustin líčí přátelství bílého chlapce a dvou indiánských sourozenců, dívky a chlapce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Romány

Vydáno: , Millennium Publishing
Originální název:

The Wolf Hunters , 1926


více info...

Přidat komentář

Nofar197
02.04.2024 5 z 5

Dobrodružný román z kanadského severu, který jsem kdysi četla doslova nescislnekrat. Syn bělošského faktora a Indianky Minnetaki Wabigoon je poslan na střední školu ve Spojených státech. Své odtržení od známého prostředí, rodiny, ale zejména své sestry Minnetaky nese těžce - do doby, než se ve škole seznámí s Roderickem Drewem, svým vrstevnikem. I on je přesvědčený, že se narodil na nešťastné planetě. Mezi obema chlapci postupně vzniká velmi silné přátelské pouto. Po ukončení studia přesvědčí Wabi Roda, aby se s ním vydal do jeho rodného Wabigoon House a vydělával si peníze coby lovec vlků. Rod poznává život tak rozdílný od jeho v rodném Detroitu, i Wabiho přátelskou a semknutou rodinu, nad níž se však roky vznáší smrtelné nebezpečí.......

"Ano, vrátím se, až se pohnou ledy. "

"Moc mrtvý. "

Lmslaver
26.07.2021 5 z 5

Hezké dobrodružství tří mladých přátel na kanadském severu. Indiánští sourozenci Wabi, Minnmetaki a běloch Rod podnikají výpravu za lovem vlků do zasněžené divočiny. Čeká je souboj s nástrahy přírody i střet s nepřátelskými indiány kmene Woongů. Romantický příběh, který pohladí duši i po mnoha letech.


Leona333
14.04.2021 5 z 5

Dnešní mládež už asi kouzlo této knížky nedocení... Každopádně tento dobrodružný román do mého, úžasného dětství patřil. Díky této knížce jsem prožívala všechna ta dobrodružství a peripetie hlavních hrdinů. Zároveň mi a mým kamarádům, byla inspirací i v reálu pro uskutečnění některých výzev... Dodnes nechápu, jak to s námi moje babička vydržela - přežila, když nás hlídala... ; )
Knížka je nádhernou, nostalgickou vzpomínkou.

Marek82
01.04.2021 4 z 5

Toto je presne tá kniha, aké kedysi vychádzali v edícii Stopy. Westerny, dobrodružné príbehy z rozličných častí sveta, z morí, aj pevniny. Túto konkrétne som nečítal, ale dokonale ma vrátila do časov, kedy som po škole hltal príbehy hrdinov, v ktorých dobro vždy zvíťazilo nad zlom, charaktery boli čiernobiele a záporák bol jasný hneď od začiatku. Audio pridáva tejto knihe ďalší rozmer, hlboký meditatívny hlas sa ku knihe hodil a ja som sa tak ocitol v kanadskej divočine medzi lovcami vlkov. Oceňujem tiež hudobné predely a zvukové vsuvky. Ak ste na podobných príbehoch vyrastali, bude sa vám páčiť aj tento. Ako dospelý si už jasnejšie uvedomujem, že príbeh je idealizovaný, aby všetko dobre dopadlo. To mu však neuberá na atraktivite a myslím, že môj 9 ročný syn si ho čoskoro užije so mnou.

DzordanoChruno
29.03.2021 5 z 5

Síce určené pre mládež, ale jednoduchosťou a čistotou štýlu poteší aj dospelých, ktorí sú už unavení z premúdrelých počinov súčasných pseudointelektuálnych autorov. Sem tam malá naivitka v deji tomu neublíži, možno len z dnešného pohľadu až zbytočné strieľanie zveri, kedy sa len hrdinom zachcelo. No, ale pred 100 rokmi sa na to asi pozerali inak.

Broukodrak
18.06.2020 5 z 5

Příběh vyprávějící o putování bělocha Rodericka a jeho nejlepšího kamaráda, indiána Wabigoona. Cestou ke stanici loví vlky a jiná zvířata, protože za ně dostanou slušné peníze. Mám nejraději část, kde jsou ve srubu až ke střeše zasypaném ve sněhu (je hodně srandovní). Nemohla jsem se od toho odtrhnout, skvělé.

kokrokr
24.05.2020 4 z 5

Pro mě to byl malý zázrak. Krásný dobrodružný příběh z divokého severu. Můj spolužák, který takřka nic nečetl a já mu knihu půjčil včetně pokračování, mě odtáhl do knihkupectví, abych se zeptal na třetí díl. Trvalo to dost dlouho než vyšla ,,Tajemná jeskyně".

lancelot
21.07.2019 5 z 5

Dobrodružná kniha, které nic nechybí. Příběh je napínavý a čtivý. Krásná oddychovka.

TerkaLangoš199
27.05.2019 4 z 5

Příroda zapadaná sněhem, spousta zvířat a nebezpečí. Přese všechno napětí bych knihu zařadila mezi oddychovky.

Nočnípták
16.10.2018 5 z 5

Lovci vlků - to je návrat do doby, Kdy jsem přilítla ze školy, práskla s taškou do kouta, zavrtala se v ušáku a četla a četla. Okolní svět pro mne přestal existovat a já běžela s Wabim a Rodem vedle saní tažených psy. Z mého dobrodružného snění mne probudil až návrat rodičů z práce. Úkoly nenapsané, nádobí neumyté, králíci hladoví. To pak byly fofry. Nejhorší však bylo, že jsem neměla dočteno a musela jsem to vydržet až do večera.

James Oliver Curwood a Ernest Thompson Seton. Tito dva spisovatelé mají zásluhu na mojí lásce ke zvířatům, touze po volnosti, kamarádství a knihách. Nedovedu si představit svůj život bez psa, toulek po lese, kamarádů trampů a knížek. A bez mého mužského, který tohle všechno sdílí se mnou - na tom už ale tito spisovatelé opravdu zásluhu nemají.

Elulilinka1
29.06.2018 5 z 5

První díl triogie, který mě donutil si přečíst i další dvě knihy...

Rup
18.01.2018 3 z 5

Asi už jsem vyrostl. Navíc čeština mého vydání je dost mizerná. Za mě střed.

TaLu
07.05.2017 5 z 5

Knihu jsem přečetla po mnoha letech díky čtenářské výzvě.
Stačil první odstavec knihy a kolem mne byla totožná atmosféra dobrodružství v přírodě - stejná jako kdysi, kdy tyto knihy formovaly moje sny.
Teď po letech vím, že vedle saní zřejmě už nepoběžím, ale který současný osmnáctiletý chlapec by dokázal to, co hlavní hrdinové.
Přečetla jsem jedním dechem a ještě se díky tomu vrátila do doby, kdy jsem slova tohoto autora hltala. S časem ta slova jen zrají, když nepočítám nějakou tu tiskařskou chybu.
Mohu vřele doporučit, snad s výjimkou ochránců zvířat, přece jen je tato kniha především o lovu a boji s drsnou přírodou.

Slibovaná kouzelná věta prvního odstavce:
" Bylo příliš pozdě, aby se ozývaly hlasy dne, a příliš brzo pro noční toulku a hlasy nočních zvířat."

raty
15.03.2016 5 z 5

Návrat k nejmilejší knize mého dětství po 25 letech (díky čtenářské výzvě). A pořád se mi líbí.

TaLu
29.07.2015 5 z 5

Tuto dobrodružnou sérii jsem kdysi jako dítě objevila u své babičky na půdě a jsem přesvědčená, že i v současné době by to bylo úžasné prázdninové čtení.

moonchild
07.03.2014 5 z 5

Kniha mě dostala na první přečtení.Super