Invaze

Invaze https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400452/bmid_invaze-bjy-400452.jpg 4 168 26

Lovci monster série

< 6. díl >

Když Owen Zastava Pitt, nejlepší Lovec ve společnosti Lovci monster s.r.o., dostal tip, že několik pohřešovaných Lovců je stále naživu, nečekal, že se jejich záchrana postupně změní v největší operaci v dějinách společnosti. Lovce totiž vězní v dimenzi nočních můr a jediná cesta do ní vede přes radioaktivní ruiny v monstry zamořené válečné zóně. Jako by tohle nestačilo, zmíněný ostrov je zároveň domácí základnou mocné bytosti, která stojí za zničujícími útoky v Copper Lake a Posledním drakovi. Ukazuje se, že dávným bohům chaosu se opravdu, ale opravdu nelíbí, když se jim chce někdo vloupat do domu. Jenže tenhle bůh si začal se špatnými lidmi a Lovci monster chtějí odplatu. Dobrovolníci z Loveckých společností z celého světa připravují společnou expedici a legie Lovců vyráží do války. Od počátku věků náš svět svět napadala monstra. Nejvyšší čas jim tu invazi oplatit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Monster Hunter Siege , 2017


více info...

Přidat komentář

viktor4359
10.11.2023 5 z 5

Tenhle díl tak trošku skřípe. Návaznost na předchozí díl. Neřád jak se patří. Jen chybí nějaké to "mazivo". Jinak jako vždy super čtení.

havrmoni
08.03.2023 5 z 5

Občas je mi líto, že Owen ač vyvolený je ,,normální" člověk. Někdy by se mu nějaká ta super magie - schopnost docela hodila. Ale co už, je to fantazie autora a mě to baví, tak to nebudu zbytečně pitvat. ;)


Lacie
25.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Není to můj nejoblíbenější díl, kvůli druhé polovině. První část je jízda jako obvykle. Zápletka skvělá, Owenův plán dostat se do říše Nočních můr a zachránit uvízlé lovce korunovaná snahou píchnout Asadovi do hnízda, celosvětová spolupráce, vodník… materializace Owenovy vůle a jeho setkání s Asadem… Asad je excelentní hnusák, navíc takový lidský, nespěchá, ví jak na to… kam se hrabou chobotňáci.
Ale pobyt v Říši a hlavně její opuštění mi trochu drhne, takže 4 hvězdy.

shabazza
10.08.2022 4 z 5

Skoda toho hodně odflaknuteho překladu.

Korejš
02.02.2022 5 z 5

Hvězda dolů za nepřítomnost Frankse, hvězda nahoru za české lovce a Ostravu dokonce i s třemi vykřičníky! Zase 5 hvězd za super Correiovku :)

Belanna
26.12.2021 4 z 5

U toho dílu byl vcelku rozvláčný začátek, ale po rozjezdu už to byl opět Correia, jak ho znám. Humor, akce, akce a humor.

John6900
07.04.2021 4 z 5

Tento díl jsem četl několik let po všech předchozích, které, jak každý ví, jsou super. Začátek, pro mě bohužel, byl takový nemastný, neslaný... Naštěstí se to pak opět hezky, tak jak jsem byl zvyklý, rozjelo a zdárně pokračovalo až do konce. Prostě brak, jak ho mám rád, i když tentokrát trochu slabší úvod. Každopádně se těším na pokračování.

tlllk
08.12.2020 4 z 5

prišlo mi to ako by sa v polovici rozhodol, že by sa z toho dal vytrieskať ešte jeden diel. Tak uvidíme ....

Luigi1
10.11.2020 5 z 5

Celá serie byla super krásně se četla.Moc se spokojen.Tento díl mě trochu překvapil,byl slabší,ale i přesto doporučuji

PetrCepek
15.08.2020 3 z 5

Bohužel musím potvrdit všeobecně prezentovaný názor, že tento (zatím) poslední díl série Lovci monster je horší než ostatní. Sice i zde se najde nemálo parádních míst či nápadů (motiv Lococa je bomba!), jenomže vše je přebito množstvím hlušiny a nezdravého patosu, který se v žádném z předchozích dílů vůbec nevyskytoval.

Gordonlord
13.07.2020 3 z 5

Další hodně solidní pokračování Lovců.

Nejen že jsou zpátky výborně vymyšlené a prokreslené postavy, jejichž osudy mě stále zajímají, ale jsou opět představeny i další - jako například šéf ruských lovců Krasnof (nevím jestli se to psalo takhle). Jeho interakce a společné lovení s Pittem byly kouzelné a jen podtrhovaly, jak dobře umí autor napsat své postavy a vdechnout jim život, originální charisma a utvořit se čtenářem citové pouto. A to ať už pozitivní, či negativní. Škoda jen, že zde jeho postava nedostala více místa.

Zpátky je i skvělý, dobře načasovaný a vypointovaný humor, nezbytná brutalita a všechny ty výborně odvedené klady tradičních akčních béček.

Vzájemné rozhovory a vztahy mezi postavami byli asi to nejlepší na této knize. Paradoxně k žánrovému zaměření, jednoznačně nejméně mě opět bavily boje a akční scény. Tady to vždycky sklouzne do hrozné nudy. A to ani nevím proč, zdá se mi, že i v těchto momentech se autor snaží. Ale nějak to vždycky vyznívá ploše a nezůčastněným dojmem.

Vyjímka byl závěrečný souboj s rytíři Fey a s jejich hlavním lovčím...tam se povedlo vložit zásadní prvek každého akčního příběhu - tzv. "breaking point", kdy skutečně začnete věřit, že z tohohle se hlavní hrdina už nemůže dostat.

Takže další fajn pokračování, které mělo slabá i hluchá místa, ale pořád královskou porci dobře zvládnutých ingrediencí, které kvalitní akční příběh jednoduššího a zábavného rázu potřebuje.

Stupino
28.01.2020 5 z 5

Opět super nářez, je hezké, že se do bitky zapojili i Češi s Téčkem. Ale ten příběh nemá konec. Tak jsem zase na vážkách. Nevíte někdo jestli je nějaké pokračování?

MichalKal
21.01.2020 3 z 5

Celá série Lovců byla super. Poslední díl mě trochu zklamal.

Eyghon
18.08.2019 4 z 5

Sérii Lovci monster považuji za jednu z nejlepších v dané kategorii. To ovšem nemění nic na tom, že Invaze je v porovnání s ostatními díly opravdu slabší - moc příprav a zdlouhavé popisy v dimenzi nočních můr. Přesto je to pořád super čtení a zásluha Čechů na úspěchu akce je nezanedbatelná :)

Etule
14.08.2019 4 z 5

Myslela jsem si, že se jedná o poslední díl. Takže když mi zbývalo nějakých padesát stránek do konce a stále ještě tomu sráčovi nenakopali p*del, říkala jsem si: "Ne! To přece nemůže odfláknout na pár stránkách. Tohle musí být prostě epické!" a pak taky "Kde jako sakra je ten Franks?!" A pak jsem došla ke konci a zjistila, že to není poslední díl. Jupí a achich ouvej v jednom. Jupí - opět se s těmi šílenci z Lovců monster setkáme. Achich ouvej - čekání bude bůh ví jak dlouhé. :(
Nicméně po pomalejším úvodu (sakra opakuju se, ale je to tak) jsem se do toho zase začetla a nešlo se odtrhnout. Miluju jeho humor a hláškující hrdiny. Zatím mi všichni oblíbenci přežívají, jen tak dál. Velká pochvala autorovi za český tank, to prostě vyloženě potěšilo. :) Jsem opravdu zvědavá, jaká potvora se nakonec vyklube ze Strickena.

QEDS
16.07.2019 5 z 5

Nevím proč, ale myslel jsem si, že tento díl je v sérii poslední. Po přečtení konce jsem byl tudíž trochu zklamaný, že děj není uzavřený, ale o to větší radost jsem měl když jsem si uvědomil, že bude určitě další díl. Hodně lidí píše že tento díl byl slabší. Já si opravdu nemyslím, vylodění na pláži bylo epické. Krajina nočních můr byla naprosto dokonale popsána. Pitt se dostal do několika bezvýchodných situací, ale autor z toho uměl hlavního hrdinu dobře vysekat aniž by to působilo naprosto debilně. Za mě super díl.

MonicaMonique
02.06.2019 4 z 5

Tuhle sérii miluju, ale tenhle díl bych označila za nejslabší. Přesto nechybí akce :-)

protokol
17.05.2019 5 z 5

skvele nám to ide tento diel je len málo slabší ale aj tak skvelí

súdruhovia z reuska majú na severe rušno hold kde nepomôže atomovka pošlite lovcov

GinaKicaid
07.05.2019 5 z 5

Líbilo se mi to, ne že ne... Ale málo Frankse, opravdu málo... Na druhou stranu za Ostravu si zaslouží o hvězdičku navíc :) Takže co se týče děje 4*

Pája20
27.04.2019 5 z 5

Noo tak když útok tak pořady. Ale tentokrát nrutočí monstra ale lovci. Suprovy díl. Sice jsem ho četl déle protože jsem neměl moc času, ale druhou půlku jsme přečetl rychlosti blesku. Opravdu hodně napínavý díl.. Žádné sklamání spíš víc otázek než odpovědi.
SPOJLER!
Jako kam se hrne vylodění v Normandii. Pitt ukázal že když si za něčím stojí tak jde do toho. Tisícovka Lovců z celého světa nespočet zbraní, tuny nábojů, hektolitry paliva, orska vesnice a pár elfů co z toho vznikne? No krom šíleně směsice osob armáda na zničení města monster. Suprové a zakomponovany dej do reálného světa. Prostě super. Pitt nese svou odpovědnost vivoleneho dost dobře ikdyz mu osud haze klacky pod nohy...
Věřím že toto není konec toto bude ještě brutální...
Jsem strašně rád že čeští lovci jako malá společnost se nedala zahanbit a vyslali do Tábora omrzlin i své zástupce a jak říkají "jsme malá společnost ale mi máme tank" tím se každý chlubit fakt nemůže :D prostě Češi :D
KONEC SPOILERU
Proste parádní počteníčko. Za mě 5 hvězdiček!

Autorovy další knížky

Larry Correia
americká, 1977
2012  87%Lovci monster s.r.o.
2015  91%Drsná magie
2014  92%Nemesis
2013  89%Alfa
2013  90%Vendeta

Kniha Invaze je v

Právě čtených2x
Přečtených225x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených13x
Knihotéce135x
Chystám se číst40x
Chci si koupit19x
dalších seznamech1x