Lovci mamutů ekniha
od: Eduard Štorch
Koupit
Román ze starší doby kamenné o životě jedné pravěké lovecké tlupy a její cestě z okolí Věstonic až na území Velké Prahy. Napínavý příběh o putování hlavních hrdinů Kopčema a Veverčáka, všech jejich dobrodružstvích, jejich vynálezech. Čtenář se současně seznamuje s pravěkou látkou, získává základní vědomosti o paleolitické společnosti....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465547/big_lovci-mamutu-oJI-465547.jpg 4.11736Literatura česká, Pro děti a mládež, Historické romány
Vydáno: 2020 (ekniha), Městská knihovna (Praha)
Komentáře (235)
Kniha Lovci mamutů

Poprvé čtu, až ve svých ehm...34...ehm letech :)) a mám obavy, že je to opravdu dětská knížka. Za mne bych nejspíše po některých pasážích utrpěla trauma. Ovšem, když pominu svou introspekci, tak je to zdařilé dílo, díky kterému se mnozí kluci a holky (i díky fenomenální kresbam) mohli přenést časem a představit si jak to naše lidské pokolení na začátku věků fungovalo :))).

Knížku jsem dostala jako malá holka od otčíma, a tak pro mě má v srdci speciální místečko. Přijde mi zábavná a myslím si, že je dobře, že se čte na základních školách v rámci povinné četby.

Zásadní kniha mého dětství. Fascinovalo mě, že i lidé v pravěku měli pocity. Dneska by mě na textu asi zaujalo něco jiného, ale to nevadí. Skvělé

Poslouchala jsem. Moc zajímavé. Určitě si dám i zbytek. Kdyby to bylo udělané jako komiks, tak by to bylo super.
Štítky
pravěk Zdeněk Burian lovci mamutů pro děti od 9 let pravěké umění pravěké osídlení zfilmováno pro mládež boj o přežití
Autor a jeho další knihy
1939 | ![]() |
1976 | ![]() |