Lovci

Lovci https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/256313/bmid_lovci-isX-256313.png 4 829 148

Praha roku 2050. Desetimilionová středoevropská metropole má svých problémů dost. Třeba s odpady, přemnoženými zmutovanými potkany nebo permanentní pouliční válkou na pomezí sunnitské a šíitské čtvrti. Co je ale horší, každý padouch v tomhle městě touží po tom, aby se stal superpadouchem. Stačí trocha genetické manipulace tady, pár kybernetických vylepšení támhle a hlavně ego větší než ten kráter, co zůstal z východního Slovenska. Jediný, kdo se těmhle superpadouchům dokáže postavit, jsou super… vlastně ne, žádní superhrdinové tu nejsou. Jenom skupina federálních policistů z Organizace pro boj s vylepšenými teroristy. Říkají si Lovci…... celý text

Přidat komentář

Katania
28.02.2024 5 z 5

Pecka! Moje první kniha od autora a hned trefa!

Selket
27.09.2023 4 z 5

Můj první Kotleta - přiznávám. A bavila jsem se, smála. Zápletka byla jednoduchá a vcelku předvídatelná, ale prostředí a humor to celé zabalili do slušivého (jasně, i trochu umazaného a prostříleného) hávu. Jediné, co mi opravdu docela vadilo, bylo přepalování honiček a napětí.


Honey0105
02.09.2023 3 z 5

Kotletu mám opravdu ráda. Začala jsem ho poslouchat hlavně v rámci audioknih na zpříjemnění nočních směn. Příběhy má nabité akcí a většinou se člověk nespálí při výběru. Tento příběh byl také svižný a poslech byl příjemný. Samotný děj mě tentokrát ale neuchvátil. Chvílema jsem se i přistihla, že vypravěče moc neposlouchám a musela jsem párkrát přetáčet zpět. Už je to nějaký ten měsíc, co jsem to poslouchala a s ohledem času musím říct, že tato kniha ve mně nic moc nezanechala. Kdybych si nepřečetla popisek, tak už bych si ani nevzpomněla o čem vlastně byla. Takže pro mě tentokrát zařazeno do kategorie nenadchne, neurazí.

bumble
30.06.2023 4 z 5

Fr.Kotleta je prostě jistota a tato kniha to jen potvrzuje. Akce střídá akci a tak člověk knihou tak nějak profrčí a než se naděje, je u konce. Je to klasická oddechovka. Rozhodně v této knize nehledejte nějaké hlubší myšlenky nebo nějaké ponaučení. Však on Vám to Petr Mlejnek s Vránou poví a myslím, že se nudit nebudete.

Ivushaak
07.02.2023 4 z 5

Na duchu vás to sice neobohatí, ale pokud hledáte nenáročné čtení na odreagování, je dle mě Kotleta ta správná volba. Nechápu kde na ty hlášky autor chodí, ale občas jsem se málem přidusila smíchy. Jinak je to taková Kotletovská klasika sex, rvačky, spousta akce a mrtvých.

NemmamSlov
30.11.2022 3 z 5

Lovci nie sú Kotletovo najlepšie dielo, aspoň podla mňa, ale stále čitatelné. Na obálke vás hneď privíta Arnold Schwarzenegger s Terminátora a to trošku pripomína tento príbeh.Dej sa odohráva v budúcnosti, kde sa objavujú vylepšení zločinci. Petr Mlejnek je policajt, ktorý čelí zločincom a musí čeliť boji o moc, kde hrajú rolu vysoko postavený ľudia. Teší ma, že sa to odohráva v Prahe.

Radiq
26.11.2022 5 z 5

Knihu samotnou jsem nečetl, ale poslechl jsem si audioknihu, kterou interpretoval Josef Kaluža. Tohoto herce vůbec neznám, ale sedl mi nejen jeho hlas, který se k atmosféře Lovců dobře hodil, ale i jeho přednes.

Děj je typická kotletovina. Praha roku 2050 je plná vylepšených superpadouchů a jiných individuí, kterým se musí někdo postavit. A tím je nekompromisní Petr Mlejnek, který se s ničím moc nepáře (když zrovna nejde o břicha a jiné části jeho protivníků). A mezi kousky rozmarastěných těl se mu taky podaří odhalit konspiraci tak konspirační, že sahá až k samotnému prezidentovi. A je jen otázka Kotletovy fantazie... a geniality, co všechno dokážou hlavní "hrdina" a jeho přátelé zažít... a přežít.

Moc se nedalo věřit tomu, že by se to mělo odehrávat už v roce 2050. Víc by tomu slušelo o takových 200 let víc. Potěší různé pop-kulturní narážky a to, že se to odehrává v českých reáliích. Nechybí spousta humoru (samozřejmě že černého) a samozřejmě všudypřítomné citoslovce, což už je asi tak trochu Kotletův rukopis.

Co na to říct? Bavilo mě to snad od začátku do konce. A nezávidím těm, které to nebavilo... protože mi to je jedno.

lucakuca
17.10.2022 4 z 5

"Veď mě dál, cesto má, tam kde smrdí mrtvolááááá."
Pobavila jsem se, setřela krev z čela od superpadoucha a začala jsem se těšit na nové superkotletky :-)

gaidzin
06.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Snad jediná Kotletova kniha, která není součástí žádné série. Petr "Starouš" Mlejnek má mnoho prvků jako ostatní kotletovští hlavní hrdinové, vylepšené tělo, profesionální policejní výcvik, ostrý jazyk a nezdolného ducha. Ale na rozdíl od ostatních kotletovců má lehce jinou motivaci. Slouží spravedlnosti, má pevné morální zásady, snaží se chytat padouchy a pomáhá nespravedlivě odsouzeným. Důvod, proč tomu tak je, se ukáže v druhé části knihy. Superhrdina! Dokonce banda superhrdinů!
Autor se sám v textu hlásí o prvenství v kategorii "první česká superhrdinská kniha". Nevím, jestli existuje nějaká definice superhrdinských příběhů, a je mi to jedno. Já jsem dostal, co jsem chtěl: čtivý, zábavný příběh, akce, hlášky, popkulturní odkazy, atraktivní prostředí (Radotín už pro mě nikdy nebude Radotín).
A pokud by někdy bylo pokračování, mohla by být hlavní postava Vrána? Prosím ..

MrKrahujec
21.06.2022 3 z 5

Tak tohle je podle mě ideální text pro poslech v audioverzi při práci. Je dostatečně plytký, aby nerušil soustředění, i dostatečně barvitý, aby bavil alespoň v tom druhém plánu. Jako vážně míněná literatura je to ovšem pitomost dost nehorázná, ale aspoň místy docela vtipná pitomost. Troufnu si hádat, že ve své papírové, klasické podobě asi moc čtenářů nenajde, protože hlavní část jeho vcelku zaslouženého úspěchu tkví jednoznačně v předčítané verzi.

Michal_SK
14.02.2022 3 z 5

Fajn nápad, skvele spracované, ale celý čas som mal pocit, že autor to chcel skôr spracovať ako americký komiks a ako kniha v českých reáliách to veľmi nefungovalo. Ale inak fajn, určite stojí za prečítanie.

Maud22
22.01.2022 5 z 5

Jsme v Praze v r. 2050 a chystají se prezidentské volby. Objevují se vylepšení teroristé - superpadouši a proti nim je postavena speciální jednotka zvaná Lovci. Její příslušníci jsou také vylepšení, ale oproti superpadouchům je to máček. A když se komisař Petr Mlejnek dostane do akce, která se nepovede, po čase pochopí, že je zatím něco víc. Příběh vychází z klasických schémat postavených na vnitřní zradě, touze po moci a správném chlapovi - hrdinovi. Je to svižně a vtipně napsané s hláškami typu "Nikdo nemluví s prodavačem kebabu, každý se totiž bojí, že by mu mohl prozradit, z čeho jej dělá." Každé volby se dají zmanipulovat, tak si fakt dejte bacha! :-)))

Massek
29.11.2021 5 z 5

Věděl jsem, že dřív nebo později musím ochutnat něco vypečeného od Kotlety. Sáhl jsem po Lovcích, protože je to samostatný kousek, co kdybych byl nespokojen, že. Neměl jsem jiné očekávání než akci, rychlé tempo a drsné či vtipné hlášky (ideálně kombinaci). A to vše jsem taky dostal. Sice zatím nemám porovnání s dalšími díly autora, ale pro mě je tahle kniha v rámci žánru bez problémů za 5 hvězd.

HŠ
21.11.2021 3 z 5

Chtěla jsem něco odpočinkového, něco, u čeho nemusím přemýšlet. A to jsem dostala. Ale pro mě to bylo i relativně nezáživné, četla jsem poměrně dlouho, protože mě ani nezajímalo, jak to dopadne.

IHT
23.09.2021 5 z 5

Poslouchano jako audiokniha - skvely text, skvely prednes, skvely zazitek :)
Skoda, ze tohle nikdo nenatoci jako film... Kdo by asi hral Zevlu?

Belanna
14.09.2021 3 z 5

Vcelku slušná oddychovka, zábavné postavy, humorné hlášky.
Myslím si ale, že pan Kotleta umí daleko líp.

Marxt5
01.09.2021 4 z 5

Dobrá jízda!
Oproti novějším dílům pana Kotlety mi to sedlo trochu méně. Děj je opět ale zajímavý, postavy zábavné i zajímavé, sarkasmus hlavní postavy nechybí.
Ale tak nějak jsem se do toho chvílemi nutil a druhá část knihy pro mě mírně ztratila ten původní drive, asi už jen vyšším množstvím podobných bojů.
Zase se mi ale líbilo, že to byl sólo zakončený příběh, ve kterém jsem si oblíbil hned více postav a momentů.

EmanuelBremi
06.08.2021 4 z 5

Proč ne.
Není to veledílo, ale je to zábavné, má to spád a přetéká to snahou o drsňáctví. Pokud máte rádi Kotletu tak potěší. Pokud chcete někomu doporučit první knihu od něj, ale nechcete, aby vás označili za zvrhlíka, tak tahle kniha je vhodná. Sex tu je, ale řekl bych, že v přiměřené míře a kvalita odpovídá typickému Kotletovi.

Já knihu v audio podobě prolétl za 4 dny a zklamaný nejsem. 4/5 v rámci žánru.

Joujalicka
23.07.2021 5 z 5

Kotletu beru do ruky, když nechci nad obsahem extra přemýšlet a pěkně se pobavit. Miluji ty jeho přirovnání. Lovci je super jízda ve světě budoucnosti.....respektive ve světě futuro Prahy, kde super poldové bojují se super padouchy. Korupce, zrada zapojena. Na Kotletovi mám rád právě to, že děj jeho knih je vsazen právě v tuzemsku.

evineckY
01.07.2021 3 z 5

Je to spíš pro chlapy. Takový Švanceneger říznutý Rambem :-)