Loupežník Hocenploc

Loupežník Hocenploc https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181451/loupeznik-hocenploc-181451.jpg 5 7 5

Obávaný loupežník Hocenploc ukradl babičce mlýnek na kávu! Dva kamarádi, Kašpárek a Pepík, se rozhodli, že loupežníka dopadnou a přinesou mlýnek babičce zpátky. Ovšem jednoduché to mít nebudou: sotva loupežníkovi nastrojí past, padnou do jeho zajetí a budou si muset poradit i s velkým a zlým čarodějem Petrosiliem Cvaklmanem...

Žánr:
Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Grada
Originální název:

Der Räuber Hotzenplotz , 1962


více info...

Přidat komentář

simca9342
09.02.2023 5 z 5

Pěkný pohádkový příběh o jednom loupežníkovi. Krade, co může a v podstatě je to jeho koníček, ale když ukradl jednou jedné staré paní jeden vzácný předmět a vnuk s kamarádem se to rozhodnou vyřešit a babičce pomoct.

Knihomolka506
01.08.2020 5 z 5

Příběh pro děti o tom, že krást se nevyplácí, protože se to člověku může vymstít.


Kapis
16.11.2017 4 z 5

To jsme si tak jednou s děckama vyjeli úzkokolejkou z Třemešné do Osoblahy. Jízdu parní mašinkou mohu jen doporučit, protože v "jídelňáku" nalívají pivo i domácí slivovicu, takže když donutíte ženu řídit zpátky, může být jazda o to příjemnější. Jízda byla tématická - jízda s loupežníkem Hocenplocem, kterého vozili autem po cestě k vlaku a on nás jako přepadával, až jednou vrazil přímo do vagónu a chtěl po nás love. Moje drahuša malinká, skoro pětiletá v té době, tomu ještě věřila a bála se, takže divadelní část fcajku. No a tato kniha se, krom vynikajících makových a tvarohových rohlíčků po 5 korun, pak prodávala na nádraží - tuš kupovat knihy mi nikdy nebylo proti srsti, tak jsem vyplázl 120 nebo 130 a loupežník nám ji osobně podepsal s věnováním a od té doby jsme ji už dvakrát sjeli. Je moc pěkně napsaná, čte se to příjemně a je to docela sranda, čaroděj Petrosilius Cvaklman nemá chybu. A víte, co je to vlastně Hocenploc? To je německy Osoblaha, shodou okolností první česká vesnice, kterou osvobodila Rudá armáda na našem území. Fašouni se bránili tak urputně, že prej z ní skoro nic nezbylo. Teď už zase stojí, ale teda přiznám se, že bydlet tam bych úplně nechtěl.

stepanka8415
07.04.2017

četla jsem jenom v originále a ten je výborný! na překlad ještě mrknu...

l001
01.05.2016 5 z 5

mě se líbila, byla zábavná