Louis de Funès: Četník a milovník růží

Louis de Funès: Četník a milovník růží https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122881/bmid_louis-de-funes-cetnik-a-milovnik-ru-y9n-122881.PNG 4 21 6

Ve své knize autor představuje de Funése zmítaného strachem a obavami, posedlého prací, puntičkáře zamilovaného do přírody, věrného katolíka a přívržence tradiční měsťanské morálky.

Literatura světová Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Nava
Originální název:

Louis de Funés Le berger des roses , 1994


více info...

Přidat komentář

Jessica007
20.08.2021 5 z 5

Louis de Funés je již od mého dětství a mládí mým oblíbeným hercem. Kniha se mi hodně líbila a pěkně se četla, dozvěděla jsem se něco nového, oživila si ledacos, co jsem věděla a vzhledem k tomu, že jsem chodila na filmy s L. de Funésem, když je u nás dávala kina premiérově a v televizi je pak sledovala černobílé.. Prostě vzhledem k tomu, že moje obliba tohoto herce a jeho filmů, u kterých jsem se vždy hodně nasmála a dívám se na ně i v současnosti, tak mi dost jmen a popisů natáčení filmů apod. bylo určitě bližší, než třeba u nějakého jiného herce. Tuto knihu jsem si koupila domů do knihovny a jsem moc ráda.

Kontryhelka
29.01.2021 5 z 5

Zajímavé čtení o jednom z předních francouzských herců. Ať je to jak chce, ve svých rolích byl jedinečný a zanechal po sobě spoustu výborných filmů, při kterých se člověk vždycky rád od srdce zasměje.


Opatov
04.06.2019 5 z 5

Divaci ho milovali. A co rodina? Trochu netradicni pohled na znameho herce. Zajimava fakta o osobnim zivote. Dobre se cetlo.

Gandalfek
19.05.2017 3 z 5

Kniha je plná jmen lidí motajících se okolo fr. filmu, kteří mně (nejsem ani pamětník ani filmový nadšenec) nic neříkala - zde by se asi hodil nějaký jmenný rejstřík. Vadilo mi špatné dělení slov (cca do strany 60 jsem nic nezaznamenat, pak jako by to někdo dělal schválně). Ale abych jen nekritizoval: pohled na život nejmenšího velikána nebyl vůbec nezajímavý a bez inspirace. Z budižkničemu, přes druhořadého herce až na výsluní. Síla nevzdávat se, jít si za svým snem a zaslouženě uspět - mohou být receptem pro mnoho lidí, kteří dnes věší hlavu (a přitom zdaleka neřeší existenční problémy jako mladý de Funés).

cleopatra11
24.07.2015 4 z 5

Přečetla jsem ji za víkend...zajímavý pohled do rodiny tohoto herce a komika, do rolí, které natáčel a co tomu předcházelo, jeho klady ,ale i zápory...

maryzka
06.05.2012 3 z 5

Tato kniha zobrazuje herce, který má pouze tvář pro veřejnost.

Štítky knihy

herci

Autorovy knížky

Jean- Marc Loubier
francouzská, 1953
1995  83%Louis de Funès: Četník a milovník růží

Kniha Louis de Funès: Četník a milovník růží je v

Právě čtených1x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce39x
Chystám se číst6x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x