Louis de Funès: Moc o mně, děti, nemluvte!

Louis de Funès: Moc o mně, děti, nemluvte! https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40282/louis-de-fun-s-deti--40282.jpg 5 27 12

Portrét jednoho z nejoblíbenějších francouzských herců v podání jeho dvou synů. Ve dvaadvaceti chronologicky uspořádaných kapitolách vzpomínají na svého slavného otce, a nabízejí tak náhled do jeho rodinného života i zákulisí jeho hereckého působení. Vyprávění doprovázejí desítky černobílých fotografií z filmového natáčení i osobního života Louise de Funèse.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Louis de Funès: Ne parlez pas trop de moi, les enfants! , 2005


více info...

Přidat komentář

Kontryhelka
31.07.2021 5 z 5

Moc hezká kniha, která nás provede životem slavného Francouze. Synové pana Funese nám poodkrývají roušku tajemství jejich otce, ne jak ho vidí veřejnost, ale jaký doopravdy byl, jeho radosti, starosti a slabosti. Byl to člověk jako my, nepodlehl slávě, penězům a byl stále skromný a učil to i své syny. Ti svého otce nijak nepovyšují na něco lepšího, naopak upřímně popisují povahu svého otce jak jeho negativa, tak pozitiva.

GYROTOURBILLON
28.11.2020 5 z 5

Perfektně laděný životopis LdF. pohledem jeho dvou synů.
Zaujal mně jeho vztah a pohled na lidi a především vztah k přírodě.
Jeho skromnost a úžasný vztah k manželce.
Z knihy je cítit vřelost a prvenství rodině , což u jiných nebývá vždy pravidlem


Freiherr
10.03.2020 5 z 5

Je vidět, že tuto biografii sepsali Funèsovi synové - dílo se obšírně věnuje rodinnému životu Funèsových tu v Paříži, tu na zámku Clermont. Jedná se o zajímavou sondu do soukromého života mého oblíbeného herce, který byl, jsa obklopen členy rodiny, zcela jinou osobou, než jakou známe ze stříbrného plátna.

andrii24
04.01.2019 5 z 5

..., ale s láskou a vřelostí vše pečlivě sepište. Bratři "de Funés" zavěšují na stránky knihy osudu, jako na stromeček vánoční ozdobu, vskutku vzácný, jedinečný příběh inteligentního stratéga šarád a veselí vůkol. Jejich tatínek to byl, je a bude navždy hybná figura s bohatým repertoárem, pestrý dárkový koš s ohňostrojem grimas. Dobrý ročník s výrazným buketem. Výhřevný, praskající plamen.

MortRainey
19.07.2018 3 z 5

"Stále mě ohrožuje nepozornost a pohodlnost. Jestli usnu na vavřínech, na tom, co funguje, stanu se malým dobrým hercem, který nikoho nepřekvapí."
Není výstižnějšího citátu z úst tohoto velkého komediálního herce, který je obsažen v epilogu této vzpomínkové knihy a vystihuje tak podstatu jeho hereckého umění.
Příjemný exkurz do poválečné francouzské kinematografie i divadla plný vzpomínek z per jeho synů Patricka a Oliviera. Vytvářejí tak osobní profil umělce, který je i v naší kotlině stále velmi populární. Kniha také vyvrací mýtus, že Louis Germain David de Funès de Galarza se stal populárním až "na staré kolena" ve svých 50 letech rolemi v prvním Četníkovi ze Saint Tropez. Naopak tehdy už byl velkým divadelním bardem a měl za sebou desítky filmových rolí, i když ty největší přišly právě až v 60. a 70. letech spolu spolu s poslední klapkou v Četníkovi (a četnice) z roku 1982 a jeho následné smrti.
Někde mezi 3 a 4 hvězdičkami za zajímavý mimokariérní pohled, bohužel však s chronologickými výkyvy a občasnou nenávazností v rámci kapitol. Ale jde o vzpomínky, hezké i uctivé.. člověka to vybudí pustit si nějaký film, s jinou optikou diváka, jak si třeba moc lezli na nervy de Funès s velikány Maraisem ve Fantomasovi nebo Gabinem v Tetovaném;-)

Jarvis
18.01.2016 5 z 5

Zatím nejlepší kniha o L. Funesovi :-)

Peter.Melon
01.07.2015 5 z 5

Velmi dobré dílo...Hodnotím jej proto velmi kladně.

Rebel0007
13.03.2015 5 z 5

Krásně a mile napsaný životopis. Louis de Funés byl prostě geniální člověk.

Radůz
15.10.2013 5 z 5

Moc pěkná kniha o mém oblíbeném herci. A není pravda, jak se častokrát psalo jinde, že ho Gabin neměl rád. Louis s rodinou prý často jezdíval ke Gabinovi na návštěvu, na jeho zámeček v Normandii.

Ormos Atalia
28.11.2012

Co k "četníkovi" dodat...? :-) Báječný herec a také hezky napsaný životopis.

maryzka
05.05.2012 3 z 5

zatím napsaán nejlepší životopis o tomto herci.

pufina
18.12.2011 5 z 5

Louis de Funes byl - a pořád je (!) - jedním z největších francouzských komiků. Sotva jsem začla chodit a mluvit, pak jsem sedávala u televize a můžete hádat, jakého herce jsem si zamilovala už v dětství - Louise! Tato kniha psána jeho syny je naprosto neuvěřitelná, nádherná a dozvíte se spoustu věcí o tomto velkém muži, kterým bez pochyb Louise de Funes byl!

Autoři knihy

Patrick de Funès
francouzská, 1944
Olivier de Funès
francouzská, 1949

Kniha Louis de Funès: Moc o mně, děti, nemluvte! je v

Právě čtených2x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce21x
Chystám se číst17x
Chci si koupit16x
dalších seznamech2x