Losing it

Losing it https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224279/mid_losing-it-b6U-224279.jpg 4 872 183

Losing It série

1. díl >

Jak to, že jsem pořád ještě panna?, ztrápeně si opakuje každý den při pohledu do zrcadla Bliss Edwardsová, na první pohled úspěšná a bezproblémová studentka herectví obklopená množstvím přátel, kteří však absolutně netuší, čím se jejich pohledná a inteligentní kamarádka užírá. Hodlá skoncovat s panenstvím – jenže ten pravý stále ne a ne přijít. V okamžiku, kdy se její sexem protřelá kamarádka Kelsey dozví, že Bliss není ani lesbička, ani nehodlá odejít do kláštera, navleče ji do úzkých šortek a trička s tak velkým výstřihem, jaké by si samotná Bliss nikdy neoblékla. A potom ji s prohlášením konečně si vrzneš odtáhne do blízkého baru, kde ji po konzumaci několika panáků na kuráž vybízí, aby si našla kvalitního milence na jedno použití. Bliss prchá zbaběle na záchod, ale cestou narazí na zajímavého mladíka jménem Garrick, zabraného do čtení Shakespeara. Neplánovaně přeskočí jiskra a Bliss má tu noc skutečně šanci prožít pohádkový sex, ze kterého však na poslední chvíli s mnoha nepodařenými výmluvami vycouvá. Další den ráno, první hodinu posledního semestru, Bliss málem omdlí: zjišťuje, že Garrick, který před necelými osmi hodinami ležel nahý v její posteli, je jejím novým profesorem!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Jota
Originální název:

Losing It , 2012


více info...

Přidat komentář

monika0181
26.12.2023 3 z 5

Jednoduchá romantická jednohubka. Není špatná, ale ničím Vás nepřekvapí. Již 100x zpracované téma. Jednoduché, ne moc komplikované. Pokud nechcete nic řešit, dobrá volba. Mně se nejvíc asi líbil Garrickův zasněný pohled na obálce knihy. Příběh není špatný, ale za pár knih po něm ani nevzdechnu. K odpočinku dobré, čtivé, vtipně psané, romantické.

evismaior
18.12.2023 3 z 5

55% - Jednohubka na jeden večer, u níž za pár dní nebudu vědět, o čem byla, a za dalších pár dní ani to, že jsem ji četla. Bliss se málem vyspí s pohledným Garrickem a následujícího dne zjistí, že je jejím novým učitelem herectví. Autorka sama uvádí, že ráda nechává své postavy zažívat trapné situace a těch je tam tedy skutečně nadbytek - normální lidi ve věku vysokoškolačky a čerstvého absolventa by si zřejmě spíš normálně promluvili místo toho, aby se pokoušeli zamaskovat své lži pořízením si kočky (ona), nenaháněli by se náruživě po učebnách (on) a celkově vzato by se nechovali jak přerostlí puberťáci (oba). Nějak jsem vlastě nepochopila, jak se stalo, že se do sebe vůbec zamilovali, protože dle popisu řešili především sexy vzhled svého protějšku. Jo a vážně někdo přes dvacet ještě hraje s kamarády flašku?


mich_krat
26.02.2023 1 z 5

Kniha mě nijak neoslovila, děj místy vedl až k protáčení očí a do stylu psaní jsem se ne a ne dostat. Přišlo mi to až moc jednoduché, i stylem psaní, trochu jsem si přišla jak zpět v čase při čtení wattpadu. Hodně mi vadilo, že postavy absolutně neodpovídaly svému věku, a tím hodně situací a rozmluv působilo skoro až hloupě. Jednu hvězdu dávám za to, že jsem se párkrát upřímně zasmála. Bohužel ač mam zásadu knihu vždy dočíst, zde odkládám poslední třetinu knihy na “možná někdy”.

Sixtínka
04.11.2022 3 z 5

Táto kniha je taký slabší priemer, povedala by som, ktorý síce neurazí, ale ani vás nejak zvlášť neosloví. Pár situácií bolo vtipných, zopár zas trápnych. Čítať sa to dalo, ale nič to vo mne nezanechalo. Ani hrejivý pocit, ani nič na zamyslenie. Nebolo to ani ktovieako originálne, vôbec sa ma to nedotklo. Proste priemerná oddychovka bez nejakej hlbšej myšlienky.

jitka_dankova
29.08.2022 2 z 5

Naivní příběh o lásce studentky herectví a jejího profesora. Myslela jsem si, že příběh bude roztomilý, ale více mi po jeho přečtení spíš zůstaly v mysli všechny ty trapasy a hlouposti. Nesedělo mi chování hlavní hrdinky na věk 20 let. Nesedělo mi chování jejího učitele na jeho věk. Prostě jsem jim vůbec jejich chování nevěřila, přišlo mi to opravdu příliš naivní a nerealistické. Možná se to ale může líbit dívkám ve věku 17-20 let. Já přecejen nejsem už cílová skupina.

KnihypodleTerky
26.05.2022 3 z 5

Hlavní hrdince je něco málo přes dvacet let a studuje vysokou školu herectví. Právě má začít nový semestr a ona řeší (pro ni) obrovský problém - je stále panna. Svěří se svojí nejlepší kamarádce a tu napadne jediné možné řešení. Vyrazit do baru a sbalit nějakého vhodného muže, který bude ochoten tento problém, společně s ní, vyřešit. A kdo může být lepší než překrásný, mladý muž, sedící sám u stolku s KNIHOU v ruce! Od chvíle, kdy se ti dva seznámí začíná naprosto dokonalá a vtipná jízda!

I když jsem se nejdříve trošku děsila tématu, byla jsem na knihu strašně zvědavá. Čtení jsem si užila a hlavní hrdinka mi i přes své, ne příliš inteligentní chování, přirostla k srdci.

Příběh vypráví studentka Bliis, kterou si okamžitě oblíbíte pro její smysl pro humor, trapné scénky a obyčejné problémy s dospíváním, jako jsou kluci a škola. A právě ty trapné okamžiky, jaké Bliss se svými přáteli prožívá, z knihy dělají vtipný a originální příběh.

Kniha je opravdu jednodušší a určená spíše mladším čtenářům. Občas jsem nad přemýšlením Bliss kroutila hlavou. Na druhou stranu se kniha čte výborně a přelouskáte ji během dvou dnů Epilog bych sice úplně vynechala, protože v zásadě nebyl potřeba, ale jinak je to úžasná oddechovka, kterou přečtete jedním dechem.

Velkým plusem je nejen čtivost, ale i vtipné hlášky a situace. U Losing It jsem se několikrát od srdce zasmála, takže i díky tomu knihu klidně doporučím s tím, že nesmíte ale čekat nic velkého, ale pouze oddechové čtení.

———————————————
3,5⭐️/5⭐️
———————————————

Hatshepsut
14.12.2021 3 z 5

Souhlasím s názory, že každá kniha si najde svého čtenáře a je důležité být na ni správně naladěn. Tento příběh je čtivý, zábavný, až sladce romantický. Prostě někdy je fajn, že netrnete každou stránku a neočekáváte nějakou nepříjemně dramatickou scénu. :-)

Kudík
13.12.2021 4 z 5

(SPOILER) Přečteno doslova za chvilku s tím, že jsem občas žasla nad naivitou příběhu, ale také se celkem dobře bavila. Škoda obálky, kde popis Garricka absolutně neodpovídá, a také 3. dílu s Kelsey, který nevyšel v překladu. Každopádně postavy byly sympatické a já se osobně nejvíc bavila u kočky Hamleta:

"Obrátila jsem se k odchodu, ale jeho hlas mě zastavil.
„Jak se má vaše kočka?“
„Jaká kočka? Á! Moje kočka. Ta kočka... ta je moje. No, ona je...“
Říkala jsem, že je to ona, ne? Nevymýšlela jsem si, že mám kocoura...?
„Ona... je jí dobře. Mňouká a přede a dělá všechny ty kočičí věci.“
Bože, proč ty dveře musí být tak daleko?"

MajkaH
15.08.2021 5 z 5

Moc pěkná knížka - taková milá a vtipná oddechovka, která pobavila. Mám moc ráda romantické příběhy, u kterých se zasměji. Akorát jsem ji hned přečetla, škoda no :-)

Jarka_rybář
02.04.2021 5 z 5

Krásný příběh. Jeden z mála naivních YA zamilovaných příběhů, který mne opravdu bavil. Hrdinové jsou sympatičtí, uvěřitelní a taky vtipní. Děj je jednoduchý, předvídatelný, přesto mne dokázal strhnout a pobavit. Za to dávám plný počet.

lihate
28.12.2020 5 z 5

Losing it byl moc krásný příběh, sice plný klišé, předvídatelnosti a jisté naivity, ale tak krásný, že ho nešlo přestat číst. Byla to taková jednohubka, bez hlubšího záměru a složitějšího děje, ale zrovna přesně to jsem potřebovala. Bliss dodávala celé knize vtipnost, jakožto královna trapností, ale myslím, že přesně takhle nervózně se holka cítí z první vážné známosti, navíc za všech těchto okolností. Gerrick má srdce na pravém místě, je gentleman, pohotový a vždycky ví, co má říct, aby to bylo uklidňující, a ne ještě větší trapnost a stres. Druhá polovina knihy podle mě byla zajímavější, víc se tam dělo a bylo to nad míru romantické, žádné zbytečné hádky a odcházení, což mě občas u jiných knih jako čtenáře šíleně mučí.

marta14
10.12.2020 4 z 5

Pěkná oddechovka, která by sice chtěla nějak poupravit, protože mi přišlo, že autorka to zbytečně natahuje a dává tam zbytečné zvraty. Ve výsledku jsem ale s knihou spokojená, neočekávala jsem něco originálního, ale jen krásnou romantickou oddechovku, kterou jsem taky dostala.

michaela3483
04.12.2020 1 z 5

Knihu jsem si chtěla dlouho pořídit, už ani nevím, proč jsem ji tak moc chtěla. Po přečtení jsem byla dost zklamaná. Kniha se mi nelíbila, Bliss mi přišla spíš jako náctiletá puberťačka s problémem s alkoholem. Trapasy se stávají, ale bylo mi spíš trapně za autorku. Navíc některé části mi přišly zbytečné (nemoc) a kapku nepochopitelné (kočka).

Jsem ráda, že jsem měla knihu jen půjčenou, protože by mi zbytečně zabrala místo v knihovně.

Alnima
06.11.2020 2 z 5

Četla jsem, ale příběh už pro mě okoukaný a knížka nepřinesla žádnou originalitu. Takže 2*.

Ana72154
12.09.2020 2 z 5

Předvídatelný konec, děj se nejdřív natahoval jak to jen bylo možné, menší drama a najednou střih, došlo, k předvídatelné věci a nakonec epilog.
Za mě osobně zklamání.

lucinka84
11.09.2020 5 z 5

Skvělá oddechovka.

Luc.i
31.08.2020 3 z 5

Taková průměrná oddychová romantika. Od knížky jsem moc nečekala a vlastně mě ani nenadchla ani nezklamala. Příběh byl čtivý ale postavy občas jednaly úplně nelogicky. Občas jsem se teda i smála protože některé situace neměly chybu. Ze začátku mě štval víc Garrick a na konci zase Bliss. Ale jinak dobrá knížka 3/5*
PS:Vážně nechápu proč Garrick říkal Bliss lásko když se znali ani ne den. ....

Myška43
26.08.2020 5 z 5

Moc pěkně napsaný příběh. Bliss mě hodně bavila. Cadea mi bylo líto, ale nevybíráme si, do koho se zamilujeme. No a Garrick, kdo by ho nechtěl, že?

Denisar92
24.08.2020 5 z 5

Super oddechový příběh, vtipné situace, vše co jsem očekávala. Přečteno za dva dny...

PetraBery
31.07.2020 3 z 5

Jednoduchý příběh o první lásce vysokoškolské studentky Bliss a jejího učitele Garricka. Vtipné i trapné momenty provází její cestu nejen za ztrátou panenství, ale i hledáním sama sebe. Pěkná oddechovka nejen pro náctileté.