Kazatelova stezka

Kazatelova stezka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450916/bmid_kazatelova-stezka-I0h-450916.png 4 31 9

Lonesome série

1. díl >

Kazatel Markham a jeho horda fanatiků nastolují teror na hranici s Missouri... V patách je jim bezejmenný jezdec na koni. Od zasněžených plání amerického Středozápadu až po temné uličky v New Yorku. Honba za pomstou a hledání vlastní identity požene jezdce až do dantovského střetu, na hranici nadpřirozena.

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Josef Vybíral
Originální název:

Lonesome 01 La piste du prêcheur , 2018


více info...

Přidat komentář

adevr
13.03.2022 4 z 5

Fajn kresba, a nepříjemný font v textových bublinách.

Ivan Kučera
07.06.2021 3 z 5

Josef Vybíral má slabosť pre westernové komiksy (Až do posledního, Sykes, Texaský Jack), ale tentokrát netrafil terč do čierneho. Kresba Belgičana Yvesa Swolfsa (Princ noci, Vlad, Durango) je nezameniteľná, konzervatívna, ale zároveň krásna a príjemná oku. Nebojí sa pritvrdiť, je to ostatne western, ale násilie je tu skôr decentné a staromódne, nečakajte explicitné šoky á la Texaský Jack. Bohužiaľ, kým kresba je super, o scenári to povedať nemôžem. Ústredný (bezmenný) hrdina mi bol ľahostajný a vzťah k nemu mi nepomohli vybudovať ani jeho vcelku zaujímavé „superschopnosti“. Vedľajšie postavy ma zaujímali ešte o podstatný kus menej, dialógy mi pripadali priemerné (komiks je veľmi ukecaný) a do príbehu som sa nevedel dostať. Síce mu atraktívny rozmer dodávalo politické pozadie, ale pravdupovediac to situáciu nesprehľadňovalo, skôr naopak. Celkovo by som uvítal, ak by boli jednotlivé albumy dejovo uzavreté. Obálka super.


t_gon
26.05.2021 4 z 5

Bezejmenný jezdec bez bázně a hany… a bez pořádného pozadí, pronásleduje bandu fanatiků, drsnějších než břitva v oku, kteří své brutální jednání maskují nevyhnutelnými politickými změnami. Tohle pozadí dává knize hlubší přesah a je to odklon od standardních „one man show“ příběhů víc než příjemný, ale i když je prostředí skvěle nastaveno a kresba je na vynikající úrovni, tak se s hrdinou nejde moc sblížit a užívat si jeho nadpřirozené investigativní pátraní na maximum. Westernu je u nás poskromnu, takže každé další dílo je vítáno, ale na maximum si to po vzoru např. Sykese nesáhne. Je potřeba počkat, co s příběhem předvedou Rufiáni a jak nám bude tajemný jezdec rozvinut s jeho tajuplnou minulostí…

Denny456
22.05.2021 4 z 5

Mám rád tenhle typ komiksů. Líbí se mi příběh a především kresba.

sackettboy
05.01.2021 4 z 5

Klasický western, kresba Swolfsovská, doplnený o nadprirodzeno. Bral by som príbeh aj bez toho čítania mysle, ale budíš nebolo to rušivé a možno to časom k niečomu bude. Okrem žiletkového formátu nemám komiksu čo vytknúť, škoda, že to nevyšlo aspoň ako dvojdiel, keďže originál má už aj druhý diel.

jarynek
31.12.2020 4 z 5

Příliš krátké na to, abych dělal nějaké větší závěry. potenciál dobého westernu to má. Záporáci dosti odpudiví, i linka konfliktu Sever x Jih není špatná. Trošku rušivá mi přišla "nadpřirozená" schopnost hlavního hrdiny. První díl nepřinesl žádnou zápletku, kterou bychom neznali z jiných westernů, ale i tak mne čtení bavilo. Možná půjdu s hodnocením trochu nad, ale dávám 4 hvězdy.

Recidivista
06.12.2020 3 z 5

Keby som bol personálny manažér a tento komiks by bol lenivý zamestnanec, tak by som mu do koncoročného hodnotenia s použitím HR žargónu napísal, že tu vidím veľký potenciál na zlepšenie. Naštastie nemusím siahať po politicky korektných frázach a môžem veci nazývať pravým menom - tento komiks je skrátka priemerný. Začnem pozitívami, ktorými sú krásna realistická kresba, absencia westernových klišé, ale najmä veľmi zaujímavý námet (boj stúpencov zrušenia otroctva proti otrokárom v Kansase tesne pred vypuknutím občianskej vojny). Negatív je o dosť viac a zaslúžili by si možno aj samostatný odsek, ale to by bolo z mojej strany voči tomuto komiksu príliš kruté. Takže stručne: na môj vkus je tu veľa politiky a málo akcie, hlavný hrdina je nemastný-neslaný, spôsob výpravy je miestami skratkovitý, inokedy plytvajúci komiksovými panelmi.

A teraz príde plot twist, ktorý mimochodom v komikse taktiež chýbal. Napriek vyššie uvedenému si určite zoženiem aj pokračovanie tohto príbehu. Jednak som sa už naučil, že každý boj s mojou zvedavosťou sa rovná prehre. A tiež považujem za povinnosť podporiť kúpou každý vydaný komiks s westernovou tematikou v rámci česko-slovenského knižného trhu.

6/10

bazyk21
06.12.2020 5 z 5

nádherná ilustrace zajímavý příběh

GoodGames
08.11.2020 4 z 5

Yves Swolfs sa vracia na náš trh po 18 rokoch. Tentokrát to snáď bude väčší úspech ako jeho predošlé komiksy, ktoré spôsobili nemalé finančné problémy dvom vydavateľstvám, z ktorých jedno kvôli tomu zaniklo. Lonesome je klasický western s bezmenným cudzincom v hlavnej úlohe, ktorý strieľa prekliato rýchlo a necháva za sebou hromadu mŕtvych pištoľníkov. Ak máte chuť na klasický westernový štýl s viacerými prestrelkami a hnusnými záporákmi, určite nebudete sklamaní.

Štítky knihy

westerny komiksy pomsta kazatelé

Autorovy další knížky

Yves Swolfs
belgická, 1955
2002  73%Můj bratr Igor
1999  82%Lovec
1999  77%Durango #1: Psi umírají v zimě
2003  75%Rudá zóna
1999  78%Dopis inkvizitora

Kniha Kazatelova stezka je v

Přečtených30x
Knihotéce23x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x