Torgarské kobky

Torgarské kobky https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362602/bmid_torgarske-kobky-vDO-362602.jpg 4 52 3

Jsi Lone Wolf – Osamělý vlk, poslední z mistrů řádu Kai. Tvá cesta za Kameny vědění tě zavede do strašlivého Torgaru, pevnosti Temných pánů. V Torgarských kobkách je tvým úkolem získat poslední dva Kameny vědění z rukou mocného nepřítele – Temného pána Gnaaga. Každé otočení stránky této knihy představuje novou smrtící výzvu. Naleznete svůj osud nebo záhubu? Dobrodružství Lone Wolfa představují unikátní interaktivní sérii, v níž se každý čtenář stává hrdinou a sám rozhoduje o průběhu napínavého příběhu. Každou epizodu lze hrát samostatně, nebo je lze zkombinovat a získat tak fantastický RPG epos. Kniha obsahuje krom hlavního příběhu i bonusové dobrodružství!... celý text

Literatura světová Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Mytago
Originální název:

The Dungeons of Torgar , 1987


více info...

Přidat komentář

haWranka
27.03.2021 3 z 5

Možná je to tím, jakou cestu jsem si zvolila, ale tenhle díl mě nebavil tolik, jako předchozí. Atmosféra byla hodně jiná, nešlo ani tak o rozhodování po cestě jako o neustále boje a bitvy. V novém vydání je přidán ještě bonus Ozvěny ztraceného světla od Augusta Hahna. Dle mého zbytečný počin.

Koza3
14.02.2017 3 z 5

Když mi brácha poslal odkaz na aplikaci na Android, která obsahuje všechny gamebooky o Lone Wolfovi (v AJ a zdarma), tak jsem to hned nainstaloval a začal smažit tuhle nostalgickou klasiku. V podstatě jsme na tom vyrostli a můžu říct, že díky gamebookům mám rozvinutou představivost. Kam se hrabou dnešní fantasy naservírovaná na stříbrném podnose? Musíte si to hezky v hlavě zrekonstruovat, kreslit si mapku, vést si inventář, no prostě paráda :-)

Krátká gamebooková přestávka mi prospěla. Návrat do světa Lone Wolfa byl svěží a rád jsem se probíjel k vytyčenému cíli. Tenhle gamebook je zase takovým prequelem. Je dosti krátký a nic moc se v něm nestane. Zavádějící je i název, kdy do kobky se podíváte jen na chvíli. No, možná se mi povedlo najít nějakou optimální cestu, zvládnul jsem ho za nějaké dvě hodinky. Uvidíme s čím se poprsí Zajatci času :-)


yank3e
22.01.2013 4 z 5

Desátá kniha ze série gamebooků o Lone Wolfovi.
Klasika, která by neměla minout žádného gamebookového nadšence. Takový Pán Prstenů mezi gamebooky. Kvalitní příběh, promyšlený svět a originální herní mechanismy. Na začátku si zvolíte schopnosti, které vám budou během hry užitečné a s každou dohranou knihou získáte další. Schopnosti i výbavu si přenášíte napříč celou sérií, jednotlivé díly na sebe přímo navazují. Místo házení kostkou stačí zapíchnout tužku do tabulky s čísly. Souboje jsou řešeny velmi spravedlivě a roli nehraje pouze náhoda, ale i schopnosti a výbava. Neřešíte pouze zbraně, ale i zbroj a štít. Musíte odpočívat, musíte jíst. Takhle promyšlené gamebooky často nebývají, přesto je vše jednoduché a lehce zvládnutelné.

Štítky knihy

gamebooky

Autorovy další knížky

Joe Dever
anglická, 1956 - 2016
1992  85%Útok ze tmy
1993  83%Oheň na vodě
2012  84%Kaltské jeskyně
1996  72%Meč slunce
2018  70%Stíny nad řádem Kai

Kniha Torgarské kobky je v

Přečtených80x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce62x
Chystám se číst8x
Chci si koupit7x