Rokle zkázy

Rokle zkázy https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37127/rokle-zkazy-37127.jpg 4 86 11

Lone Wolf - série Kai série

< 4. díl >

Čtvrtá kniha série Kai. Jsi Lone Wolf - poslední z rytířů řádu Kai. Na jihu tvé vlasti, Sommerlundu, leží bohatá, ale vzdálená hornická provincie Ruanon. Když pravidelný transport zlata najednou zmizí, král vyšle oddíl svých nejlepších mužů, aby zjistili, co se stalo. Oddíl se však nevrátí. V Rokli zkázy jsi vyslán, abys objevil ztracené zlato a vojáky, kteří zmizeli. Ty ovšem brzy zjistíš, že toto poslání je velmi závažné. V sázce je osud tvé země. I v této knize se stáváte hlavním hrdinou, který rozhoduje sám o svém dalším osudu. Na cestu do Rokle zkázy se můžete vydat i v případě, že jste neprošli kterékoli z předchozích dobrodružství.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Gamebooky

Vydáno: , AFSF - Asociace fanoušků science fiction
Originální název:

Lone Wolf The Chasm of Doom , 1985


více info...

Hadati
Hadati
19.03.2024 5 z 5

Osamělý vlk je vyslán do těžařského města Ruanonu, aby zjistil, proč se zpozdila dodávka z těžby. Tentokrát ale není vyslán sám, ale má po ruce jednotku vojáků. Na počátku dobrodružství si tak užijete velení jednotky. Postupně pak odhalujete, co se v Ruanonu děje.

Vedlejší příběh je tím nejlepším, co nás zatím v druhém vydání potkalo. Vypráví totiž příběh kapitána, který byl i se svou jednotkou vyslán do Ruanonu před Osamělým vlkem. Skvěle pak doplňuje hlavní příběh tím, že dokresluje prázdná místa příběhu, které Osamělý vlk nemohl zažít na vlastní kůži. Také je zde ale část příběhu, kterou Osamělý vlk zažil, ale nyní je vyprávěna z pohledu jiné postavy.

Predator3313
Predator3313
28.02.2024 4 z 5

Stejně jako minulou knihu, to považuji za dobrou volbu pro hraní se synem(6let).
Pro mě samotného je to opravdu nízká náročnost, všechny boje jsou vyřešeny během 2-3 hodů, už 3 knihy sebou nosím lektvary a není prakticky kdy je využít.
Pochopitelně na to bude mít vliv, že hraju knihy postupně a tak mám hodně schopností a kouzelný meč, ale stejně pro mě samotného by to bylo nudné.
A nestopoval jsem to, ale zdálo se mi, že jsem to prošel hrozně rychle :)


ParallyShawy
ParallyShawy
23.02.2022 5 z 5

Příběh obsahuje jak putování, boje i bitvu a tak má vše co si člověk od knihy tohoto žánru může přát. Souboje jsou už druhým dílem lehčí, ale to neznamená vždy stoprocentní úspěch. Navíc zde miluju soubojový systém, který odsýpá oproti systému ze série FF a jim podobným. Čeká mne tedy další dobrodružství Lone Wolfa a já se nemohu dočkat.

Didi15
Didi15
10.05.2019 5 z 5

Vzpomněla jsem si na školní léta na základce , kdy mě učitelka s gamebookem načapala o hodině přírodopisu:) A tak jsem se rozhodla zabrousit do svého mládí a musím říct, že to je pořád parádní věc. Hodlám si zahrát celou sérii:)

MišákB
MišákB
09.05.2017 4 z 5

Jak jsem psal už u předchozího dílu :-) Příběh této knížky je hezky rozdělený, variabilní, docela odsýpá. I bonusové dobrodružství je vydařené.

Koza3
Koza3
30.11.2016 4 z 5

Když mi brácha poslal odkaz na aplikaci na Android, která obsahuje všechny gamebooky o Lone Wolfovi (v AJ a zdarma), tak jsem to hned nainstaloval a začal smažit tuhle nostalgickou klasiku. V podstatě jsme na tom vyrostli a můžu říct, že díky gamebookům mám rozvinutou představivost. Kam se hrabou dnešní fantasy naservírovaná na stříbrném podnose? Musíte si to hezky v hlavě zrekonstruovat, kreslit si mapku, vést si inventář, no prostě paráda :-)
Rokle zkázy? Někde na jihu zmizelí královští vojáci. Kai Lorde! Běž se po nich podívat. Ale beze všeho pane králi :-) Příběh v kostce. Projdete si peklem? Moc ne, tenhle díl mi přišel nejjednodušší. Ať už to bylo způsobemo přítomností super meče nebo tím, že máte už dost Kai schopností a dost umrtvujících situací tedy vyřešíte, ale i přes to se budete královsky bavit. Super gamebook!

Pawouk123
Pawouk123
19.08.2014 5 z 5

Sice v pořadí čtvrtá, ke mně se v mládí dostala však jako první kniha o Lone Wolfovi a vlastně první gamebook vůbec. A odstartovala u mne několik let trvající nadšení. Než jsem sehnal další a pak i předchozí díly, četl jsem tuhle knížku mnohokrát. Stále mám snad celou sérii. Budu muset za dlouhých zimních večerů zavzpomínat... Takže z nostalgie nelze hodnoti jinak, než 5*.

Yarwen
Yarwen
01.05.2013 3 z 5

Ve čtvrtém díle o Lone Wolfovi má čtenář kromě Sommerswerdu k dispozici i osm disciplín Kai, s nástrahami v knize se tak potýká již bez velkých problémů, respektive obtížnost tohoto dílu patří k těm nižším. Osobně jsem knihu dohrál napotřetí.

čohynka
čohynka
13.04.2013 4 z 5

Už je to docela dávno, co jsem tuhle knížku četla, ale pamatuju si, že mě doslova pohltila..

haWranka
haWranka
14.02.2013 4 z 5

Konečně se mi do ruky dostal i čtvrtý díl série! Je skoro nemožné Lona Wolfa sehnat... Vzhledem k tomu, že jsem úspěšně splnila předchozí tři dobrodružství, tady jsem byla skoro neporazitelná. Nemůžu se dočkat, až se pustím do dalších dílů!

yank3e
yank3e
22.01.2013 4 z 5

Čtvrtá kniha ze série gamebooků o Lone Wolfovi.
Klasika, která by neměla minout žádného gamebookového nadšence. Takový Pán Prstenů mezi gamebooky. Kvalitní příběh, promyšlený svět a originální herní mechanismy. Na začátku si zvolíte schopnosti, které vám budou během hry užitečné a s každou dohranou knihou získáte další. Schopnosti i výbavu si přenášíte napříč celou sérií, jednotlivé díly na sebe přímo navazují. Místo házení kostkou stačí zapíchnout tužku do tabulky s čísly. Souboje jsou řešeny velmi spravedlivě a roli nehraje pouze náhoda, ale i schopnosti a výbava. Neřešíte pouze zbraně, ale i zbroj a štít. Musíte odpočívat, musíte jíst. Takhle promyšlené gamebooky často nebývají, přesto je vše jednoduché a lehce zvládnutelné.

Štítky knihy

gamebooky

Autorovy další knížky

Joe Dever
anglická, 1956 - 2016
1992  85%Útok ze tmy
1993  83%Oheň na vodě
1996  72%Meč slunce
2012  84%Kaltské jeskyně
2018  70%Stíny nad řádem Kai

Kniha Rokle zkázy je v

Přečtených132x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce111x
Chystám se číst11x
Chci si koupit7x