Zajatec Kaagu

Zajatec Kaagu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121241/lone-wolf-serie-gran-121241.JPG 4 35 2

Druhá kniha série Grand Master Kai. Jako Lone Wolf, velmistr Kai ze Sommerlundu, se stáváš hlavním hrdinou této knihy. Svůj osud máš ve svých rukou. Na cestu se můžeš směle vydat i pokud je toto tvé první dobrodružství.

Žánr:
Fantasy , Gamebooky

Vydáno: , AFSF - Asociace fanoušků science fiction
Originální název:

The Captives of Kaag , 1991


více info...

Přidat komentář

Koza3
07.12.2017 2 z 5

Když mi brácha poslal odkaz na aplikaci na Android, která obsahuje všechny gamebooky o Lone Wolfovi (v AJ a zdarma), tak jsem to hned nainstaloval a začal smažit tuhle nostalgickou klasiku. V podstatě jsme na tom vyrostli a můžu říct, že díky gamebookům mám rozvinutou představivost. Kam se hrabou dnešní fantasy naservírovaná na stříbrném podnose? Musíte si to hezky v hlavě zrekonstruovat, kreslit si mapku, vést si inventář, no prostě paráda :-)
Pokračování grandmaster série nás zavede do Kaagu, kam jeden moc zlý pán zavřel jednoho hodného pána. Jen ty jej můžeš zachránit! Dal jsem si půl roku pauzu, abych si trochu odpočinul. Bohužel jsem se vrátil do klišé, které mě asi už unavilo. Takový ten mega grandmaster, kterého nikdo nezmůže, ale občas zakopne a spadne hubou do hnoje, pokud nehodíš dobré číslo na kostce :-D Sakra, tohle snad Joe nemyslí vážně. Zjistil jsem, že mě více baví ty gamebooky, kde cestujete po světě a musíte používat mapu při rozhodování kam dál. Tyhle dungeonovské mě moc nebaví. Vždy to je na jedno brdo, protože po tunelu Vás čeká rozsáhlá místnost, jen kromě křišťálového lustru je tam bronzový svícen... a takhle pětkrát dokola. Chtěl jsem nějakou odreagovačku po dva roky čteném Světu ledu a ohně, ale tohle mě zklamalo. Snad další návrat za půl roku bude úspěšnější :-)

yank3e
22.01.2013 4 z 5

Čtrnáctá kniha ze série gamebooků o Lone Wolfovi.
Klasika, která by neměla minout žádného gamebookového nadšence. Takový Pán Prstenů mezi gamebooky. Kvalitní příběh, promyšlený svět a originální herní mechanismy. Na začátku si zvolíte schopnosti, které vám budou během hry užitečné a s každou dohranou knihou získáte další. Schopnosti i výbavu si přenášíte napříč celou sérií, jednotlivé díly na sebe přímo navazují. Místo házení kostkou stačí zapíchnout tužku do tabulky s čísly. Souboje jsou řešeny velmi spravedlivě a roli nehraje pouze náhoda, ale i schopnosti a výbava. Neřešíte pouze zbraně, ale i zbroj a štít. Musíte odpočívat, musíte jíst. Takhle promyšlené gamebooky často nebývají, přesto je vše jednoduché a lehce zvládnutelné.


Štítky knihy

gamebooky

Autorovy další knížky

Joe Dever
anglická, 1956 - 2016
1992  85%Útok ze tmy
1993  83%Oheň na vodě
2012  84%Kaltské jeskyně
1996  72%Meč slunce
2018  70%Stíny nad řádem Kai

Kniha Zajatec Kaagu je v

Přečtených60x
Doporučených1x
Knihotéce41x
Chystám se číst5x
Chci si koupit10x